Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 738
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • омъжена
За колко време стават готови резултатите от изследванията в поликлиника България?
ако питаш за ПКК и Урина на другия ден

# 481
  • София
Кои от вас се следят при др Вецев?

# 482
Кои от вас се следят при др Вецев?

Аз и Елислава със сигурност, има и още момичета.

Тъкмо си дойдох от преглед при него. Имам контракции, така че съм на магнезий и аз вече. Иначе бебчо расте и хубавее 😊  167гр  е мишлето и докторът е категоричен вече, че действително очаквам момченце 💙

# 483
  • София
Удобно ли е на лично да Ви пиша?

# 484
Аз съм в Надежда и си платих основния пакет - плаща се на 2 части, общата сума е 560лв.Също имах колебания кой от двата да избера, но лекарката, която ме следи директно ми каза да е основния.
Иначе до колкото разбрах само преглед ЖК струва 70лв.
Имам въпрос към всички ви на тема, която нямам спомен да сте засягали, а в момента много ме вълнува.Сами ли живеете и има ли такива от вас, които живеят на квартира? С мъжа ми сме заедно от 8 години и от толкова живеем на квартира, живеем си двамата и се разбираме чудесно. От както разбрахме за бебето решихме да се преместим да живеем при баба ми, където е и моят роден дом. Апартамента е много голям, има достатъчно пространство, започнахме и ремонт, но съм истински притеснена дали това наистина е добра идея. Баба ми е млада и разчитам на нея за помощ относно бебето, но от друга страна е изключително властна жена и се притеснявам това да не доведе до конфликти и напрежение в отношенията ни с мъжа ми...Моля споделете при вас как стоят тези въпроси 🤗
Дами, приготвям се за посещение на първа женска консултация и тъй като в клиниката (Надежда) се предлагат два пакета за наблюдение, бих искала да попитам вие как действате.
Избрали ли сте си пакет или сте решили всеки път да заплащате, това което ви е назначено като изследвания и прегледи.
Иначе аз съм от редовно четящите, но не и пишещи Simple Smile бременна в почти 14 г.с. с "проект на девойка" както се изрази докторката, която ми прави скрининга.

# 485
Момичета, някой със завишени левкоцити в урина? Бактерии няма. АГ-то каза, че било нормално при бременни. Мен обаче доста ме съмнява, при положение, че преди месец бяха 25...
ще се радвам, ако някой има опит, да сподели.

# 486
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние живеем сами, не сме на квартира. В началото на връзката ни за кратко бяхме с бащата на ММ, сестра му и двете ѝ деца. Е, беше кошмар! Трудно е, когато под един покрив живеят няколко поколения. Най-добре е самостоятелно по възможност. Никой да не се меси в отношенията и домакинството. Особено по отношение на отглеждането на детето хич не искаме никой да ни се меси и това определено не бих го понесла.

# 487
Ние с ММ живеем в бащината му къща, на втория етаж сме, баща му е на първия.Не ни се бърка в нищо, не се качва неканен, много добър и разбран човек.
Не бих позволила някой да налага своя тон върху отглеждането на бебето и съм щастлива, че сме си сами.
Докато живеех при родители си не ми пречеше навалицата или по скоро бях свикнала с нея, но сега ако в дома ми се пренесе да живее още един възрастен ще съм много недоволна.

Даниел Миткови , доволна съм от Даскалов, прегледа продължи около 40-45 мин, разгледа всичко много обстойно, обясни всичко много подробно (друг е въпроса какво помня и съм разбрала 😀), със сигурност и за втората ФМ ще отида при него. Simple Smile

# 488
Привет,

не съм писала скоро, но последните седмици се чувствам като парцал, прималява ми, кръвното ми пада, спи ми се, повръщам, гади ми се, изобщо прелест! Полежавам си, когато не лежа, уча с баткото или си играя с двете каки. Изобщо много тегава бременност, а вечер корема ме стяга. Вече съм 15та седмица и се надявах, че ще стане по-лесно и леко. Стана по-лесно и леко, ама пак е тегаво.
След доста чудене и консултации с двама АГ, на които имам доверие се ваксинирах срещу коронавирус, на 11 ми е втората доза на Модерна. Нямам никакви странични реакции, и бебето е добре и откакто се боцнах имам едно имагинерно чувство за свобода Simple Smile А и като гледам че намаляват случайте, даже се и размечтах да пускам всички деца по градини и училища и малко да си почивам по-усилено. Имам упражнения за бременни, за 15 седмици, съм ги направила общо 4 пъти - срам и позор!
За сметка на това, коремът ми си личи и то доста! Още не са почнали да ме разпитват познатите, които срещаме по улицата, но скоро ще им светне лампичката Wink
Ние живеем сами от близо 10 години. Така е най-спокойно за всички и за нас и за роднините. А и достатъчно напрежение се събира помежду нас двамата и децата, за да има нужда и от външно вмешателство. През лятото сме на морето при моите родители и миналата година решихме че е добре да сме отделни домакинства, независимо че сме заедно - в смисъл храним се заедно, но гледаме всеки да приготвя храна за себе си, каквато обича и в количества, които му харесва. Факт е ,че имаме разминавания както в количеството мазнина, така и в количеството сол при готвенето Wink но всичко е преодолимо с добро желание и общуване.
Аз почнах вече малко по малко бебешкият пазар Wink От минене имат чудесна разпродажба и от там взех чанта за количката - много добре е замислена, хареса ми много. Разглеждам усилено и комплекти за изписване. За сина ми бях купила бяло със тъмно синьо и червено - като гледам снимките, не ми харесва- бебенцето е една малка шушулка, толкова нежно и миловидно, а тези ярки цветове някак си идваха прекалено. За момичетата избрах бледо розово и беше много по-добре. Сега се колебая между екрю, бяло и бяло в съчетание с бебешко синьо. Не че е толкова важно всъщност, в крайна сметка и една най-обикновен пижамка ще свърши работа Wink
Да ви споделя от опит, първите 6 месеца най-лесно се гледа бебе с боди и гащеризон, всички груги компректчета от  панталонкки и ританки им се набират по гръбчетата на децата.
Хрърлила съм и око на нещо наречено гнездо Simple Smile Явно е ново изобретение за отглеждане на бебета, защото преди 3 години нямаше Simple Smile)) Много съм харесала тези на CottonHug, но пък от няколко места чувам, че не били съвсем безопасни за бебетата. Същевременно майките много ги хвалят, та се чудя.... Simple Smile
Хубава вечер на всички и спокойни бременности!
Аз се вясвам от дъжд на вятър, но то с цялата тази умора, чак си се чудя как събрах сили за толкова дълъг пост Simple Smile

# 489
  • София
И аз съм на мнение, че по принцип най-добре си е семейството (мама, татко, дете/деца) да си е самостоятелно и отделно. Неизбежни са вмешателствата в противен случай, а като добавиш и сблъсък на поколения.. Close

Vg1, чак благо ми стана да чуя за Minene. Grinning Някога откарах 4 години в тази фирма.
За съжаление, в момента асортиментът в сайта е доста опоскан - имаха много хубави неща, които не зареждат явно вече.

# 490
Момичета,прегледа при доц.Карагьозова мина.Бебето е много добре,но за жалост се потвърди нарушен кръвоток от едната артерия пуска малко а от дрта по малкп от малкото Sad,но тя казазче няма последствия за детето почвам аспирин акард,дано не прокървя (някоя мама освен Ели,ако има моля да сподели имала ли е кървене от аспирина) но съм много доволна обясни ми жената супер подробно успокои ме че всичко е хванато на време и ще докараме до пухкав финал 😻😻😻

# 491
Аз за отрицателно време успях да мина през 2 БХС, 2 фетални морфологии и 1 фетална ехокардиография. Последното беше в резултат на посещението ми при д-р Сигридов. Слава Богу след няколко дни притеснения и драми, мога да кажа, че всичко е наред с девойката ми, дори ме убедиха, че няма нужда да си правя пренатален тест, а имах много сериозно намерение да правя преди.
Иначе притесненията при мен бяха за сърцето, затова посетих д-р Румен Маринов в Надежда - Н Е В Е Р О Я Т Е Н! Адски съм впечатлена от него, това е лекар, който го е грижа за пациента и който обича работатата си. Препоръчвам ви го мили дами, ако решите да си направите преглед фетална ехокардиография при него след 20гс.

Иначе аз най-накрая съм спокойна, но продължава да ми се гади, особено вечер... мислех си че вече трябва да минава, в 13гс + 4 съм. При вас как е?

Ние с ММ си живеем отделно от 10 години, под наем. Обмисляме покупка или наемане на по-голям апартамент в близко бъдеще, тъй като сега сме в двустаен. В този ред на мисли кога според вас е редно бебчето да си е в самостоятелна стая?

ЕДИТ: Hariom1, аз пия аспирин 100мг през 2 дни, също съм на Клексан всеки ден и да чукна на дърво не съм имала никакви прокървявания. При мен обаче е малко в другата крайност, кръвта ми е доста разредена, артериите ми били отворени като за 20гс и затова утре ще ходя до Трета грдска да пускам АнтиХа и аспитест. Но не е задължително да имаш проблеми от аспирина, аз дори с моята разредена кръв щом не съм имала.. Simple Smile

# 492
Аз за отрицателно време успях да мина през 2 БХС, 2 фетални морфологии и 1 фетална ехокардиография. Последното беше в резултат на посещението ми при д-р Сигридов. Слава Богу след няколко дни притеснения и драми, мога да кажа, че всичко е наред с девойката ми, дори ме убедиха, че няма нужда да си правя пренатален тест, а имах много сериозно намерение да правя преди.
Иначе притесненията при мен бяха за сърцето, затова посетих д-р Румен Маринов в Надежда - Н Е В Е Р О Я Т Е Н! Адски съм впечатлена от него, това е лекар, който го е грижа за пациента и който обича работатата си. Препоръчвам ви го мили дами, ако решите да си направите преглед фетална ехокардиография при него след 20гс.

Иначе аз най-накрая съм спокойна, но продължава да ми се гади, особено вечер... мислех си че вече трябва да минава, в 13гс + 4 съм. При вас как е?

Ние с ММ си живеем отделно от 10 години, под наем. Обмисляме покупка или наемане на по-голям апартамент в близко бъдеще, тъй като сега сме в двустаен. В този ред на мисли кога според вас е редно бебчето да си е в самостоятелна стая?

ЕДИТ: Hariom1, аз пия аспирин 100мг през 2 дни, също съм на Клексан всеки ден и да чукна на дърво не съм имала никакви прокървявания. При мен обаче е малко в другата крайност, кръвта ми е доста разредена, артериите ми били отворени като за 20гс и затова утре ще ходя до Трета грдска да пускам АнтиХа и аспитест. Но не е задължително да имаш проблеми от аспирина, аз дори с моята разредена кръв щом не съм имала.. Simple Smile

Зависи от самото бебе, ако е много ревливо поне до 1г 🤣
Нашето както е дългочакано сигурно няма да идкав да се отделям от него, а и още от сега се караме с ММ кой ще е повече време с него 🤣

# 493
Благодаря cherry ♥️ ,аз съм с акард 150 на 24ч по едно

# 494
Hariom , аз съм на Клексан 0.4 от много рано, забравих вече от кога.Когато отидох при Вецев имах влошен кръвоток в едната артерия.Изписа ми ацетизал кардио 75 всеки ден.Кръвотока ми се оправи, сега е перфектен и не съм имала никакви прокървявания и оплаквания, а го пия над месец и половина вече.На феталната Стратиева също каза, че одобрява терапията .
Важното е , че хвана нещата навреме и бебето няма да страда.🙂

Общи условия

Активация на акаунт