Да ритне ОКТОМВРИйското човече, мама с нетърпение очаква вече! - Тема 6

• 31 371
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Дами, приготвям се за посещение на първа женска консултация и тъй като в клиниката (Надежда) се предлагат два пакета за наблюдение, бих искала да попитам вие как действате.
Избрали ли сте си пакет или сте решили всеки път да заплащате, това което ви е назначено като изследвания и прегледи.
Иначе аз съм от редовно четящите, но не и пишещи Simple Smile бременна в почти 14 г.с. с "проект на девойка" както се изрази докторката, която ми прави скрининга.

# 466
Азалия, относно раничката или ектопия както и е научното име, първо при необходимост се прави колпоскопия.Шийката се оглежда с уред наречен колпоскоп.Нещо като бинокъл 😂 за да си го представиш, които увеличава многократно самата шийка като образ.Доктора я маже с един разтвор и ако има проблемни зони, които евентуално се съмнява, че може да са със злокачествени изменения, чак тогава се прави биопсия.При нужда колпоскопия се прави и при бременност.
Но не го мисли.Аз съм на 19 имах раничка, която беше с предракови изменения.За жалост два пъти са ми я горили от тогава, защото рецидивира, но съм почти на 30 вече и още не съм гушнала букета🤪
Много е важно да ходим ежегодно на прегледи и да си пускаме цитонамазки, за да може ако има проблем нещата да се хванат докато са още поправими.
Изчакай си спокойно резултатите, ако са добри най-вероятно нищо няма да ти правят🙂

# 467
Аз нали направих консултация с проф. Кременски и той като препоръка е писал 15 гс, изследване за спина бифида (ехографско) и в 18-20гс втора ФМ, значи това изследване не влиза във ФМ.

# 468
Аз нали направих консултация с проф. Кременски и той като препоръка е писал 15 гс, изследване за спина бифида (ехографско) и в 18-20гс втора ФМ, значи това изследване не влиза във ФМ.

Сега ще звънна в клиниката на доктора, за да разпитам, явно аз не съм разбрала правилно и ще пиша.

Редактирам се, казаха ми същото като предишния път.С втората ФМ е, сега се притесних дали няма да е късно. Защо се прави в 15 г.с. точно?

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 12:01 от Paldora

# 469
Paldora, благодаря! А аз утре съм при док и също ще разпитам и ще сравним информацията 😊 С малката съм правила преглед 3D ама като не помня кога 😆

# 470
  • София
3d мисля че беше около 19-22 седмица във Фемина съм я правила преди 4г

# 471
bubamara9 , на мене миналата седмица ми казаха, че ще го правим на следващия обстоен преглед, който ми се падал в 16-17 г.с. , аз защото вече съм супер объркана, реших че спада към втората фетална?

Аз ходих при Даскалов в Пловдив и стигнах до заключението, че той ще си го прави изследването.
Аз също ще ходя на 2ра фетална при Даскалов в 20г.с може ли мнение за него ?

# 472
  • София/Севлиево
3Д правих в Свети Лазар в далечната 2008-ма,то тогава почти нямаше къде,през февруари,значи около 20 и някоя седмица...
Много искам и аз да си купя вече някои неща,но съм се зарекла ,че ще изчакам до рождения си ден (15.07) и тогава.Още повече ,че май веднага след като се роди бебо ще се върнем в родния град на ММ,защото няма как да се справим ако ММ се върне на работа в офиса и аз остана сама с двете деца.Написледък Слави ми прави ужасни кризи и ще ми трябва помощ,а по-добра от тази на свекървата няма да получа.Хич не ми се иска да напускаме София,но на този етап с ММ не виждаме друго решение.
Още си чакам изследванията ,които ми прави доктор Вецев на 13.04.Уж снощи трябваше да ми прати резултат на Вайбър,но няма нищо.Сутринта му писах да му напомня,дано до 2-3 дни ги получа.БХС не ми е важен, защото нали имам пренатест,ама другите неща искам да знам как са.

# 473
Ели, не те е забравил.На мен първо ми взимаха кръв и бях на БХС при него на 8. 04 .После се оказа, че ми съсипали пробата в Майчин дом и ходих на 15 .04 пак за кръв и на ново да замери бебето.През нощта ми е писал с резултатите от изследванията без БХС.Но в 3...🤯 Най-вероятно не е смогнал да стигне до теб и ще ти пише тези дни.

# 474
  • София
Коя от вас беше писала че откакто е забременяла не и се яде сладко а само плодове и дано това траело и след раждането защото и без това е вредно?

# 475
Идвам си и аз от доктор по повод моето зацапване  придружени с вагинален дискомфорт се оказва баткириална вагиноза. Ужас! Сега ще го лекувам с  гелчета за пх с млечна киселина и тн и ако не помогне казаха с флажил .

# 476
Коя от вас беше писала че откакто е забременяла не и се яде сладко а само плодове и дано това траело и след раждането защото и без това е вредно?
Ставаше въпрос за мен, аз много се радвам, защото съм с ПКСЯ и по принцип за мен не беше препоръчително да ям сладко, но не мажех без него.А сега е точно обратното, става ми много зле като хапна сладко, и откакто много не ям, дари и гнойните и болезнени пъпки ми изчезнаха.
Иначе сладко мога да ям само закуски Ябълков цвят 🤣

# 477
Момичета, някой знае ли какво означава placenta anterior? Сега си чета листа от АГ и ми стана любопитно.

# 478
Mako, това е предна плацента.
Станислава, не зная и аз за коя от всички ни говориш. Аз не ям сладко, не ми се яде просто, предпочитам краставица Yum

# 479
Дами, приготвям се за посещение на първа женска консултация и тъй като в клиниката (Надежда) се предлагат два пакета за наблюдение, бих искала да попитам вие как действате.
Избрали ли сте си пакет или сте решили всеки път да заплащате, това което ви е назначено като изследвания и прегледи.
Иначе аз съм от редовно четящите, но не и пишещи Simple Smile бременна в почти 14 г.с. с "проект на девойка" както се изрази докторката, която ми прави скрининга.

Здравей, аз съм с пакет в Оскар клиник, като допълнително се заплащат БХС и Фетална морфология. Като за първа бременност не бях много наясно какво се прави и реших да си заплатя пакета там, пък да видим дали ще си оправдаят очакванията.
До момента съм била 2 пъти на женски консултации. Имат организация, но за начина им на работа  и за АГ, която избрах тепърва ще имам да правя впечатления.
Удобството е че там имат и лаборатория за всичките кръвни изследвания и не се налага да чакаш много за ред.

Общи условия

Активация на акаунт