Кой от двама ни постъпва егоистично?

• 6 982
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
Авторке, явно ти спазваш политиката  да си по-тиха от водата, по-ниска оттревата. Никой  нищо не ти казва, а ти от съобразяване не смееш да гъкнеш. Ако и сърденето му пак е да гледа странно и да ти казва да си правиш каквото си искаш, не знам какъв е проблемът.

А кой постъпва егоистично - не знам, не виждам някой да постъпва егоистично. Той никаква постъпка не е направил, и ти не си. Седите си в тлеещ конфликт и никой нищо не предприема.

# 61
Точилка, руска ютия, месомелачка, нещо...  нямате ли някакво женско опълчение в килера? Като гледа лошо, погледни го и ти. Не му се шашкай толкова пък.

# 62
Като не си виждала майка си 2 години, а тя не се познава с внучето си, защото то е на 8 месеца, най-логичното е да я посетиш или тя да ви гостува. Явно не живеете в собствен дом и не е ок майка ти да дойде на гости. Ако твърдиш, че няма насилие и няма от какво да се страхуваш, не разбирам какво е това преанализиране на ситуацията. Ако мъжът ти не може да остави майка си сама, за 50 км със сигурност има влак или автобус, които да ползваш и да не го ангажираш.
Проблемът ти явно е доста по-сериозен, но ти търсиш оправдания и замазваш ситуацията. Мъжът ти не е егоист, ами нещо друго, щом такъв страх имаш от него.

# 63
Вие не разбрахте ли, че авторката не търси практичен съвет как да види майка си, а дали може по магически начин, несъвместим с действителността, да се телепортира при нея за малко, докато мъжът й не гледа (че нали ще чупи фасони) и после "по терлици" да се оттелепортира обратно.
Дори не знам за какво е тази тема. Хората не искат да бъдат съветвани, искат да си излеят мъката.

# 64
Дано не те бие и тормози. Sad

# 65
Вие не разбрахте ли, че авторката не търси практичен съвет как да види майка си, а дали може по магически начин, несъвместим с действителността, да се телепортира при нея за малко, докато мъжът й не гледа (че нали ще чупи фасони) и после "по терлици" да се оттелепортира обратно.
Дори не знам за какво е тази тема. Хората не искат да бъдат съветвани, искат да си излеят мъката.
Ако си излее мъката и получи съчувствие, все пак си е добър резултат, защото малко ще й олекне.

# 66
  • София
питах го дали мога да отида поне за ден а той започва да вика "Прави каквото искаш".

Ами значи правиш каквото искаш, т.е. отиваш при майка си. Това как погледнал и как щял да се сърди и т.н. са дребни психоигрички, които му се получават само защото му се врзъваш и го мислиш. Възприемай нещата буквално. "Прави каквото искаш" - ами супер, тогава отивам.

И не го питай повече дали може да отидеш някъде или да направиш нещо, защото така му затвърждаваш убеждението, че той е господар в това семейство. Решаваш, уведомяваш, отиваш. Като не ви закара с бебето, ще вземете автобус или влак, нищо няма да ви стане. Тъкмо да види муньо, че не е незаменим. Малко независимост вкарай.

Много лош семеен модел ще наложите на това дете, ако не си промените отношенията скоро.

# 67
С 8месечно бебе според мен е по-удачно бабата да дойде да ви види за няколко часа. Така всички ще са доволни и няма да си напрягат нервите. Останах с впечатлението обаче, че този вариант не е обсъждан и не се вижда приемлив.
Струва ми се, че и четиримата (без бебето) постъпвате егоистично и дърпате към себе си , но при кого е най-егоистично не мога да кажа.

# 68
  • София
За мен тя просто не е такъв човек, с такъв манталитет и ценности.
На човек от тези среди да кажеш да се опълчи на мъжа си или да си хване автобуса... тц. А и цял град ще разбере и ще я разнася. Grin В случая, щом има и бебе, и аз не бих се навила с рейса

Впрочем, не той я е вкарал насила у мама си, тя се е навила да живее там.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 12:29 от Cuckoo

# 69
  • София
На човек от тези среди да кажеш да се опълчи на мъжа си или да си хване автобуса... тц. А и цял град ще разбере и ще я разнася. Grin В случая, щом има и бебе, и аз не бих се навила с рейса

За да се видя с майка си (за пръв път от две години!) и да я представя на малкото ѝ внуче бих изтърпяла и доста повече от 50 км с рейс.
Впрочем аз съм пътувала междуградско с автобус с едно проходило бебе, едно малко по-голямо дете и бременна с трето. И нищо не ни стана. Не е удобно като с колата, то е ясно, но не е чак пък великото изпитание - сядаш, возиш се, слизаш. За 50 км говорим все пак, та това са 40 минути път.
Офтопик де. И аз мисля, че не придвижването е проблем за авторката. Всичко е в главата.

# 70
Да, наистина, защо пък този мъж трябва да дава разрешение кой къде да ходи....

# 71
Аууу, как мъж ще ти казва, кога ще се виждаш с майка си, при това отсъстваща дълго време от България?
Я, сменяй мъжа!
Аз такива своеволия не търпя. Imp

# 72
За да се видя с майка си (за пръв път от две години!) и да я представя на малкото ѝ внуче бих изтърпяла и доста повече от 50 км с рейс.
Така де. Бабата в темата би ли изтърпяла с рейса и без бебе?

# 73
  • Paris, France
питах го дали мога да отида поне за ден а той започва да вика "Прави каквото искаш".

Ами значи правиш каквото искаш, т.е. отиваш при майка си. Това как погледнал и как щял да се сърди и т.н. са дребни психоигрички, които му се получават само защото му се врзъваш и го мислиш. Възприемай нещата буквално. "Прави каквото искаш" - ами супер, тогава отивам.

И не го питай повече дали може да отидеш някъде или да направиш нещо, защото така му затвърждаваш убеждението, че той е господар в това семейство. Решаваш, уведомяваш, отиваш. Като не ви закара с бебето, ще вземете автобус или влак, нищо няма да ви стане. Тъкмо да види муньо, че не е незаменим. Малко независимост вкарай.

Много лош семеен модел ще наложите на това дете, ако не си промените отношенията скоро.

Много точно казано. Не съм сигурна насилник ли е точно мъжа или просто начинът му на изразяване не се харесва на авторката, която би искала да усети подкрепа и ентусиазъм.

Не знам удачно ли е да се пътува сега с бебе в градския транспорт, но съм пътувала и със самолет с бебе на тази възраст и не за час или 2, а доста повече. Неваксинирани хора пътуват ли?

Авторке, грабвай бебето и отивай да видиш майка си! Току виж ти харесало и си останала.

# 74
Тя майка й сигурно вече си е заминала. Нищо, след още две години като дойде пак може и да се видят Thinking

Общи условия

Активация на акаунт