Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се поставят брекетите?
Какви са разходите за изваждане на мъдрец преди премахване на брекети?
Какви са някои от погрешните схващания за брекетите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се поставят брекетите?
-
Какви са разходите за изваждане на мъдрец преди премахване на брекети?
-
Какви са някои от погрешните схващания за брекетите?
Някои често срещани погрешни схващания за брекетите включват убеждението, че брекетите причиняват разваляне на зъбите (което не е вярно, тъй като лошото орално здраве води до кариес), идеята, че брекетите са само за деца (което не е вярно, тъй като хората от всички възрасти могат да се възползват от ортодонтско лечение) и погрешното схващане, че с брекети не може да се усмихва (което също не е вярно, тъй като брекетите могат да бъдат коригирани така, че да позволяват естествена усмивка).
-
Как се почистват зъбите с брекети?
-
Колко струват брекетите?

Понеже кабинетът на Едрев се намира в денталния факултет и подписвах, че позволявам да снимат с учебна цел. Продължителността на вадене на два ретинирали мъдреца при мен беше около 40 минути. Шофирах спокойно непосредствено след това. Самият зъб се реже на три с нещо като зъболекарско мини ъглошлайфче и всяка част се вади по отделно, с клещи и бая дърпане. После шият и след няколко дни се ходи за махане на конци. След операцията те оставят да си полежиш десетина минути, после да поседиш също толкова и така. Нищо страшно. Аз като легнах на масата, си запълних мислите с позитивна нагласа как съм щастлива, че началото на лечението ми се случва и стъпвам една крачка по-близо до крайната цел - красива усмивка. Първата крачка е най-трудна. Успех.