Как и дали преодоляхте изневяра?

• 22 170
  • 539
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Понякога прошката е възможна, друг път - не. Зависи от човека, зависи от рамката на отношенията. Не ми се е случвало, поне не съм разбирала, и въпреки, че съм виждала достатъчно хора, на които им се е случвало или са участвали по някакъв начин, не мога да си представя, точно каква ще е реакцията ми.

Познавайки се, си мисля, че първото, което ще направя е да завъртя няколко телефона и набързо да оправя резултата. Това ще е емоционалната ми реакция. Но знам, че и разумът ще се намеси, обстоятелствата, дългосрочната перспектива за връзката... не знам кое от двете ще надделее. Може би пак ще направя първото, но ще гледам той да не разбере, а само за лично вътрешно равновесие... компромисен вариант, нали Joy

# 76
  • София
Ама разбира се, само не с изневерителя.
Живот има за живеене, не за мелодрами и натрапени прошки.

# 77
  • Далечният изток
Човек може всичко да преодолее и да забрави, но само ако е перде, ако е с по-дебела кожа и не му пука... Примерно такъв като мен Stuck Out Tongue Winking Eye Бягам далече от драми, сцени и вълнения.

# 78
Всичко се преодолява в човешките отношения. Минава, размива се, забравя се, животът ти тръгва в друга посока.

Аз не вярвам, че след изневяра може да има щастлива връзка със същия човек. Разбира се, много хора са на обратното мнение. Всеки си избира и действа както реши.

# 79
Сам си призна рева моли се и тн - прости.
Все съм се питала - наглите, тия дето мълчат и отричат като партизани, или ревящите светят по в червено? Чак не мога да реша.

При мен един и същи е светил в червено и по двата начина, определено при втория напрово и звукова сигнализация се включва - наглостта граници няма, но това е лично мнение и възприятие за нещата. Познати след изневяра изградиха много по - силна връзка и преоткриха любовта си, но имам познати при който живота стана ад, постоянни скандали за всичко. Много зависи как човек гледа на света, на другия и дали гледат все още в една посока.

# 80
Не знам, но често съм срещала хора и от двата пола, които след някаква изневяра от партньора, тръгват да му го връщат тъпкано с изневери. И това им е оправданието - "Ама той първи започна, ама аз се сринах и т.н."
Други пък, преживели изневери, вземат да връщат тъпкано на следващите си партньори, "щот всички са такива, бий, за да те уважават..."
За мен това са кошмари.

# 81
  • София
На следващ партньор не бих го "върнала", защото той няма нищо общо. Но усещам, че първият ми инстинкт ще е да отида да се изпраскам и аз с някой. Може би така ще задоволя някакво чувство за справедливост, може би така ще почувствам, че ще сме на равни начала, може би подсъзнателно си мисля, че така ще изляза от позицията на жертва. Разбира се, осъзнавам, че това би било едно емоционално поведение, продиктувано от това, че ще се чувствам наранена. Осъзнавам и че не е здравословна стратегия за справяне с проблема. Но това не значи, че няма да постъпя точно така. Абе, дано не ми се налага да разбирам Joy

# 82
Много тъпкано бих го върнал, само в това съм сигурен. За друго вече не знам, ама на мен да ми кръшкат, а аз да стоя и да рева, просто няма как да стане. От тук нататък каквото дойде, който се е лашкал тайно да си бере последствията.
Иначе на ниво гаджета е лесно, кой от къде е, не виждам изобщо някакъв смисъл да си го причинявам да гледам разни ши*ани работи, нито пък да диря причини, още по-малко пък да търся вина в мен.

# 83
Та, значи, изневярата се явява навреме, като официална причина да правите онова, което принципно си искате. Laughing

# 84
  • София
Въпросът е, дали опраскването ще носи нужното облекчение или ще нагнети още повече психиката.
Мен някакво случайно такова, ще ме обърка още повече, че може и да не се харесвам след това.

# 85
  • София
Според мен си е до човек. Предполагам много хора ще се почувстват по-зле. Повечето най-малкото няма да се почувстват по-добре. Ако някой го прави с идеята да му мине, вероятно ще остане разочарован.

Иначе няма нужда от случайни. Имам достатъчно, на които мога да звънна и ще свършат работата Joy Ако реша, не само ще изравня резултата, ами ще го обърна, и то с аванс Joy Ама стигне ли се до такива работи, значи всичко е отвъд поправяне. Бих го направила за да си възстановя някакво вътрешно равновесие. Темпераментна натура съм и такова нещо при мен има голям шанс да проработи. Но не е за всеки.

# 86
А какво лошо има в това да простиш и да дадеш шанс? Възможно е никога да не се повтори.
А за признаването -  щом си изневерил, ще си носиш сам тежестта на вината и няма да я стоварваш на човека до себе си.

# 87
Никога не са ми изневерявали, аз също.
За мен изневярата е нещо непростимо и съм изключително крайна в това отношение.
Не може да обичаш истински, а да изневериш...за мен нищо не може да оправдае такова поведение.
А веднъж изневери ли....повтаря се втори, и трети път и т.н.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 13:45 от IhaveADiamondHeart

# 88
Веднъж един психолог или сексолог обясни какво се случва след изневяра и беше от сорта, че изневерилият има нужда да си изкупи вината, а не да му бъде простено. В противен случай се чувства още по-виновен и връзката се разпада.

# 89
А ако не се чувства виновен?

Общи условия

Активация на акаунт