Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 209
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Аз обаче имам един въпрос за нея разбирам,че децата с еднакъв брой точки се избират лотарийно номер и се класират децата с малко към голямо число.А въпроса е на всяко класиране ли се избира номер или си стои с един и същ за всяко класиране? Интересно ми е защото детето щеше да е прието на първо класиране само да имаше още едно местенце защото номера му започваше с 03...
Дано отварят все повече градини и има все повече места за децата защото това просто не се търпи.
Само да добавя Пловдив и другите големи градове е същото мазало.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 20:16 от AniGaSt

# 601
Ами да, честно казано, имам си достатъчно ангажименти вкъщи и в работа, за да влагам излишни ресурси в система, чиято функция е точно да улеснява и централизира една услуга, улесняването го свързвам с автоматизиране и ориентиране към удобството на потребителя. Това не е дипломната ми работа, че да ровя, следя и анализирам, да не сме на борсата...
И това с месеци. Каква е причината да държат местата за хронични до последния момент, когато вече хората са подписали договор с частна градина, предплатени са такси и пр. галимация. Пак казвам, тези системи и услуги трябва да са интуитивни, иначе са просто усвояване на едни пари и отчитане на дейност.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 19:32 от Melusine

# 602
  • София
А въпроса е на всяко класиране ли се избира номер или си стои с един и същ за всяко класиране?
Тегли се нов номер. Ако остане само първият децата с голям няма да имат въобще шанс за прием.

# 603
  • София
Каква е причината да държат местата за хронични до последния момент, когато вече хората са подписали договор с частна градина, предплатени са такси и пр. галимация. Пак казвам, тези системи и услуги трябва да са интуитивни, иначе са просто усвояване на едни пари и отчитане на дейност.

Причината е, че децата взимат ТЕЛК през цялата година, а не само когато е класирането. Аз имам близко приятелско детенце, което не получи решението преди голямото класиране, а го чакат всеки момент. За съжаление процентът няма да е нисък и със сигурност място в детска градина поне би улеснило родителите, които и без това се занимават достатъчно с лечението.

# 604
Цялата идея е да се даде предимство на децата с хронични заболявания, което е съвсем логично. И да гледаме в паницата на болни деца мисля, че не е съвсем удачно.

# 605
Като задам въпрос гледам в паницата ли? Липсва ми информация, питам, никого не съдя, не е необходимо да въртите веднага осъдително очи, без да познавате човека. Благодаря за отговора.

# 606
Аз обаче имам един въпрос за нея разбирам,че децата с еднакъв брой точки се избират лотарийно номер и се класират децата с малко към голямо число.А въпроса е на всяко класиране ли се избира номер или си стои с един и същ за всяко класиране? Интересно ми е защото детето щеше да е прието на първо класиране само да имаше още едно местенце защото номера му започваше с 03...
Дано отварят все повече градини и има все повече места за децата защото това просто не се търпи.

На всяко класиране му се генерира случаен номер. На моето дете всеки път му се пада супер голямо число... или най-голямото или предпоследното преди най-голямото Sad вече 2 години никакъв шанс нямаме ние ... почвам да си миля, че е обречено точно моето дете Sad

# 607
мама САННЯ , днес ли щеше има работна група в общината? Ще я има ли някъде онлайн?

# 608
  • СОФИЯ
Днес е, 17 ч. Не ги излъчват пряко заседанията, независимо че сега е разширена /повече хора/ и пак ще е в залата на СОС. Няколко дни след това би трябвало да качат протокол на ИСОДЗ в раздел Работна група, но от разширените ги пишат много схематично.

# 609

На всяко класиране му се генерира случаен номер. На моето дете всеки път му се пада супер голямо число... или най-голямото или предпоследното преди най-голямото Sad вече 2 години никакъв шанс нямаме ние ... почвам да си миля, че е обречено точно моето дете Sad
Извинете за въпроса,но къде се гледа този номер на детето? Аз виждам само номера с който е в системата,той си е постоянен.18000....нещо си.

# 610
little kitty254 като отидете на новини - Публични регистри на жребия. От там отваряте 2рия файл, търсите името ( иницалите) на детето Ви и виждате с какъв номер е.

# 611
little kitty254 като отидете на новини - Публични регистри на жребия. От там отваряте 2рия файл, търсите името ( иницалите) на детето Ви и виждате с какъв номер е.

Благодаря!

# 612
Ние пак ударихме на камък. 2 деца приети с по 15 и 14т. От къде се взеха....
Живи и здрави!

Аз миналата година писах до М.Минчева със съмнения за дете, което на първо класиране беше с няколко точки по-малко, на второ вече оглавяваше опашките в градините в района. Тогава ми отговори, че след извършена проверка е установено, че точките по не си спомням вече кой критерий са неправомерно начислени и му е отказано записване. Тази година отново сигнализирах за такова дете - 13т. на първо, 15т. на второ класиране (не че ме касае вече, но преглеждах какво става на първо/второ класиране по опашките). Този път обаче се оказа, че на първо не е имало точки за работещ родител, за второ класиране вече са заявени.

Може да не съм права да сигнализирам, но според мен е много по-вероятно такива + точки между клсиранията да са опит за измама, отколкото нови обстоятелства.

# 613
В нашия район се появиха деца с по 17 точки. За собственият ми вътрешен мир и спокойствие се надявам да не е измама.

# 614
При мен има едно с 16т от профилите, които бяха премахнати и то взе мястото в градината. Много се чудя дали да сигнализирам, защото от вдна страна тия точки не са от хубаво, ама от друга, ако някой злоупотребява със социалните критерии е хубаво да се подават сигнали.

Между другото аз получих отговор на моя сигнал за отваряне на системата и съвсем отговорно мисля да поискам по ЗДОИ вездесъщия протокол, с който са решили да я отворят.

Общи условия

Активация на акаунт