Кое име за момиче?

• 4 948
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
  • Down south
Познавам три Мариса/и над 45, явно по онова време е било актуално.
Винаги  правя асоциация с Маруся Sunglasses

# 76
От тези, които останаха, съм за Йоана. Най-добре ми звучи.
Мариса не ми звучи добре, но аз като цяло не харесвам буквата “с”. Ако ще е “морска”, нека е Марина по-добре.
Двойните имена нещо не ги възприемам, освен класическото Ана-Мария. Безсмислено е да е Йоана-Мария/Мария-Йоана, като пак всички ще я наричат само с първото име. Второто име виси цял живот на документите за украса.

# 77
Елинор ми е тоталният фаворит, но с фамилията Николови по-добре ще стои Елеонора. Йоана-Мария или Мария-Йоана също е ок. Ан(д)жела, Анджелина и Анджелика ми харесват, но на това фамилно име съм с едно наум.

# 78
Познавам Анжела, без "д". Лично на мен името Марсия ми харесва повече от Мариса. А какво ще кажете за Мариета или Мирела?

Аглая не ми допада особено, но харесвам Агата.

Лена не ми харесва, но харесвам Алена.

Което и име да изберете, леко раждане!

# 79
  • SF
Марсия ще се бърка цял живот от всеки. Ще дразни родителите, детето, когато порасне.
 мАрсия или МарсИя?
Ще го пишат с Й, ще изпускат С-то, ще си бъде една Мария за всички, които ги мързи да четат и помнят. Да не говорим, че ще се произнася и като МърсИя.
Последно, къде е ударението - на Марс или на Сия?
Мариса - същата работа. Ще се чете като Мария.
Нора пък ще бъде Норка. Ние си имаме една приятелка, която си я наричаме точно така - Норка. Осъзнах го, когато я записвах в телефона си. Преди това не ми е правило впечатление.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 00:50 от Esmee

# 80
Глас за Елена, красиво силно име, също си има и имен ден. Заради хубавата Елена е световно познато.
Всички останали, без Йоана, ми звучат като от латино сапунка.

# 81
Гласувах эа Нора, но и Елеонора не е лошо. Нора е лесно, не толкова раэпространено, не тромаво име. Эа мен е нежно и приятно.

Марсия ми навява мисли эа ,,марсианец" и эаради това эа мобинг в училище и детската. Мариса свърэвам с ,,мириса/мириша", което пак дава прекалено добра почва эа подигравки, а и не намирам нищо хубаво в името. Марина е много по-нежно.
Йоана е хубаво име, но винаги съм мраэила галените Йойо, Йоли. Просто са ми супер неприятни и ако детето иска да бъде наричано така, ще съжаля, че съм му дала това име. НО въпросът е на вас кое ви допада.
Елена също е хубаво, обаче эа мен е толкова иэтъркано вече, че не го въэприемам като опция. Родена съм 92-ра и ,,по мое време" имах чувството, че всички момичета се каэват Елена. :Д Имаше 5 във випуска ми... Сега не энам колко е актуално.

# 82
  • SF
Учудвам се, че 92 година е имало толкова Елена. Според мен името е било по-актуално далече преди 92.
92 година беше модата на Анабелите, Виктория, Габриела...

# 83
Нали отпадна Елена, не го умувайте толкова.
90-те са наистина Викториите. А Елена не съм чувала да се подвиква по площадките, нито някъде другаде в сегашно време.

# 84
Благодаря ва всички!
Името,което  избрахме е Мария-Йоана

# 85
  • SF
Това не сме го обсъждали.

# 86
  • София
Това не сме го обсъждали.
Обсъждахме го😁

На мен ми харесва, леко раждане!

# 87
  • Sofia
Днес се запознах с една тригодишна Йоана-Мари и веднага се сетих за вашата тема. Може да ви допадне и този вариант. Леко раждане!

# 88
От изброените в анкетата ми харесват най-много Елена, Лена, Хелен - което е едно и също като цяло и ми е много любимо. Значи слънце, светлина. Има си празник - 21 май.
От останалите:
Елинор - предлагам и Елеонора  - съчетава Елинор, Елена и Нора. Пак празнува на 21 май.
Анджела
 Йоана  

Марсия не ми допада. Предлагам Марсела, Мариса

# 89
  • София
От изброените в анкетата ми харесват най-много Елена, Лена, Хелен - което е едно и също като цяло и ми е много любимо. Значи слънце, светлина. Има си празник - 21 май.
От останалите:
Елинор - предлагам и Елеонора  - съчетава Елинор, Елена и Нора. Пак празнува на 21 май.
Анджела
 Йоана  

Марсия не ми допада. Предлагам Марсела, Мариса
Името е избрано Мария-Йоана 😉

Общи условия

Активация на акаунт