Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 65 120
  • 510
  •   1
Отговори
# 420
Не, 131-во е най-близкото до вкъщи.
125-то е в района на стария ни адрес, който запазихме, за да имаме и друг вариант за училище.

# 421
Имайте предвид, че пътуването ще си е доста и всеки ден. Преценете си.

За 131 имаше недобри мнения преди години, но, откакто е със сдружението, май са се подобрили нещата.

Разгледайте и другите училища.

# 422
  • София
Аз съм доволна от обучението до 4 клас. Но в периода 1-4 клас е най-важна класната. Поне докато моето дете учеше в 125-то имаше две начални учителки в училището, за които имаше противоречиви мнения. Но недоволството беше, че са прекалено строги. Ако смятам правилно, те тази година трябва да са на втори и трети клас. Не би трябвало догодина да вземат първи. Не съм чувала за учителка, която да прави компромиси с учебния процес и децата да имат пропуски в учебния материал.
Ако сега трябваше да избирам училище за първолак в Младост, пак бих избрала 125-то.

# 423
Камилия, има тема за младостките училища. Прочети там.

# 424
Не, 131-во е най-близкото до вкъщи.
125-то е в района на стария ни адрес, който запазихме, за да имаме и друг вариант за училище.
Не мога да ви посъветвам за 131 во, но мога да ви кажа за 125 то. До 4 клас, в началния курс, няма лоши госпожи, добре е за малките, има ред и дисциплина, децата са обгрижвани през учебно време, учебният процес също протича гладко и като цяло аз нямам забележки. Но моята не ходеше на занималня. Ако не запишете детето си на частна занималня, а разчитате на тази, която е в училище, ще имате голям проблем. Събират деца от два или три класа на едно място, само с един учител, нищо не подготвят като домашни, страшен шум, никакво внимание не се обръща, зверилник е и децата се прибират вкъщи с ненаписани домашни, страшно изнервени и супер уморени.
Проблемът с това училище започва в пети клас, когато попаднете на учителите по математика, бел, история, география. Учителите са много груби с децата, никакво разбиране няма към тях, оценки нарочно се занижават. Има учители, които крещят, обиждат децата, говорят разни странични неща в час, не се обяснява материала, но пък после се изисква. Тези деца, които развалят дисциплината, никога не се наказват.  В седми клас започва едно зверско натискане да ги убедят да останат в училището, като се стига до там и нарочно да се натискат оценките надолу. В седми клас до последно, юни месец ги изпитват, класни в последния момент и децата отиват супер изнервени на НВО. Помислете си добре дали може да си позволите да смените училището след 4 клас, защото не всяко дете е съгласно да си остави приятелчетата и да отиде в нов клас. Вижте и колко много са свободните места за седми клас тази година, много деца бягат в други училища и се отписват. Ръководството е арогантно, държи се надменно с родителите по много тривиални въпроси. Но пък ще има параклис, новоизграден. Тоалетните не са ремонтирани от 40 години, но параклис да се молите на Господа ще има.
Сега, за да не е съвсем черно, ще ви кажа, че има и добри учители, но моята не попадна на тях. Може би вие да имате по-голям късмет, но на ваше място не бих разчитала на късмета, а бих избрала 128мо, 145то или даже 39 то, там атмосферата е доста по-ведра и спокойна.
Дълго стана, но това е. С една дума, на ваше място бих рискувала със 131 во

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 21:10 от Априлски душ

# 425
Много благодаря за мненията, всички са ми полезни.

# 426
Напълно съм съгласна с мнението на Априлски душ. Описаното отговаря точно на моите впечатления от училището и ръководството. Добрите учители са единици наистина, но дори и заради тях не си заслужава да се учи в това училище след 4 клас.

# 427
Здравейте, тази година 5ти клас едната математическа паралелка е при Нелка Пеева, тя ще води и обикновената и състезателната математика, някой има ли някакви впечатления от въпросната дама, защото на прима виста не ми хареса Sad

# 428
Здравейте, тази година 5ти клас едната математическа паралелка е при Нелка Пеева, тя ще води и обикновената и състезателната математика, някой има ли някакви впечатления от въпросната дама, защото на прима виста не ми хареса Sad
Г-жа Пеева пое 7ми "з" клас миналата година - не сме разчитали на нея за подготовка за НВО.
Незнам как ще когато тя ги поеме от 5ти клас. Също бяха взели вече целия материал когато тя ги пое, така че не им е обяснявала нещо което не знят и не знам дали обяснява добре.
Знам, че беше по-добре от предната г-жа, която ги караше да преписват учебника в тетрадката в часовете.

# 429
Здравейте,аз още не мога да изкажа мнение за 125, защото имаме само една седмица опит.Въпросът ми е относно униформите .Не можах да открия  къде точно се продават тениска(освен в Бонита), може ли да ме насочите?

# 430
  • Някъде там...
Не зная кога детето на Априлски душ е било в 7 клас в 125, но моят опит е от 2023 и е точно обратното на това, което тя обяснява. Интересното е, че на подобни градски легенди  се наслушах и аз, когато решихме да сменим училището след 4 клас.
Децата бяха обгрижвани и им бяха създадени отлични условия за да успеят на матурата. Като се започне оттам, че специално им обърнаха смените, да са първа смяна втория срок, за да имат повече време за подготовка, мине се през факта, че от май месец натам "натиск" имаше само по БЕЛ и МАТ, по другите предмети само преподаваха. Нямаше контролни, изпитваха само по желание. Класните бяха направени през май.
Като цяло учители и ръководство направиха всичко възможно за да не натоварват децата психически. Пробни матури по двата предмета се проведоха при реални условия, на деца и родители беше обяснено подробно всичко, свързано с матурите. Никой не е рязал оценки, не ги е намалявал и не е ощетявал децата. Особено пък по БЕЛ и МАТ. Госпожата по математика ползваше и часовете си за консултация за подготовка на матурите.
Програмата им беше направена на блок часове, всеки ден само по 1 разказвателен предмет. Аз лично съм им много благодарна, че ги облекчиха така.
Да, искаше им се да задържат децата в 125 след 7 клас, но ако рекламирането на двете паралелки на родителските срещи наричате натиск... Или изразеното пред децата от учители в час съжаление, че ще отидат другаде.
Единственият арогантен учител, на когото сме попадали, е г-жа Цацева, но с обща подписка на випуска я сменихме. Дъщеря ми още си влачи последствията от истериите й, както и натиска и обвиненията на госпожата по история, която не можа да различи до последно социална тревожност от незнание и неподготвеност. За първата съм съгласна, че няма място в училището и съм изумена как все още я държат след всички оплаквания от родители през годините. Иначе, къси клечки има навсякъде.

Относно тениските от униформата, които не са на Бонита, продават ги в едно шивашко ателие до Фантастико на Йерусалим. Не помня номера на блока, но е вдясно от магазина, като застанеш с лице към него.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 08:36 от Жабче

# 431
  • София
Ателието е в Младост 1, бл.14А
https://maps.app.goo.gl/19Govo34eGRFfYpP9

# 432
Не зная кога детето на Априлски душ е било в 7 клас в 125, но моят опит е от 2023 и е точно обратното на това, което тя обяснява....
Имам наблюдения над Вашия випуск. Доста по-добре беше от тазгодишния. Представете си Цацева, но по 5. (Цацева е замествала при нас. Децата казаха, че е супер.) Сравнението е, за да покаже, че тая година бяха само "къси клечки". Да, при Вас пробните бяха като в истинска среда. Тази година по двама на чин и при неистов шум. Да, при Вас класните бяха май, тази година изходното по математика беше на 20.06. - между двете матури. С две думи, абсолютно подкрепям мнението на Априлски душ. До 4 клас е ок. В прогимназия категорично не.
За тениските - една майка споделяше, че в молчето на Пътеките имало, но лично не съм търсила. Може да проверите.

# 433
  • Някъде там...
Цацева за веднъж е едно, да ти преподава постоянно, е съвсем друго. Дъщеря ми ходи 3 години на психолог след нейните изцепки. И още не се е възстановила. В нормална държава едва ли щеше да преподава още! Друг такъв псевдо учител просто няма.
И при нас на пробния бяха по двама на чин. Две различни групи. Под реални условия визирам пликовете и всички онези бюрократични подробности, които на платените пробни ги няма.
Изходното по математика не виждам какъв проблем е, при положение, че едната матура е по предмета. Контролни по математика се правеха постоянно.
Аз пък до 4 клас не бих си записала детето там. По няколко причини - двусменния режим, липсата на занималня за всички, ползването на класната стая от повече от 1 клас, бройката на учениците. Разни хора, разни идеали. Предпочетох малко квартално училище на 5 минути пеша, едносменен режим, малко класове, занималня за всеки клас поотделно без да се местят в друга стая, една стая за ползване само от нашия клас, малко класове и ученици. В крайна сметка в начален курс най-важна е учителката. За прогимназиален етап търсех паралелка с подбор в по-добро училище. И я намерих успешно. Този клас, който имаха в 125, беше най-добрият от трите, които са имали досега. Да, имаше си и минуси училището, но за нашия престой плюсовете бяха многократно повече. Нека си преценят търсещите мнение.

# 434
Защото задъвкахме географията. Как Ви звучи домашно (с огромен обем) на 26.12 в 12.00- по време на ваканция. Или в 15.00 в неделя за понеделник сутрин, пак с огромен обем. Да, матурата е по предмета, но 1. никой не е на училище между двете матури и 2. под стрес и уникален математик прави грешки. Освен изходното беше и изпитването за оформянето по география - да, на 20.06, имахме даже съобщение в школо....няма как да Ви убедя, тъй като Вие просто имахте лудия късмет с доста по-добри учители по част от предметите, включително БЕЛ и математика.

Общи условия

Активация на акаунт