Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са правата на здравно осигурените бременни жени в България?
Какви са естествените източници на магнезий и защо е важен този минерал за нашето тяло?
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на изследванията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са правата на здравно осигурените бременни жени в България?
Здравно осигурените бременни жени в България имат право на безплатни изследвания за ХИВ, хепатит и сифилис, както и на безплатни ехографии и анти-RH антитела мониторинг. Повечето други тестове, като кръвна група например, се покриват от здравната каса. Повече информация може да бъде намерена на специализирани уебсайтове или чрез консултация с лекар.
-
Какви са естествените източници на магнезий и защо е важен този минерал за нашето тяло?
Магнезият е основен минерал за различни функции на тялото, като поддържането на нервната и мускулната система, регулирането на храносмилателната система, предаването на сигнали между нервните клетки и участието в производството на протеини. Естествените източници на магнезий включват черен шоколад, смокинги, бадеми, банани, ядки , семена , зеленолистни зеленчуци , пълнозърнести храни и плодове. При физическа активност или специфични състояния като бременност приемът на магнезий е от решаващо значение.
-
Какви са правата на бременните жени в България по отношение на изследванията?
Бременните жени в България имат право на безплатни изследвания за ХИВ, хепатит и сифилис, както и на безплатни ехографии и анти-RH антитела мониторинг. Повечето други тестове, като кръвни групи, се покриват от здравната каса. За допълнителна информация бременните жени могат да се консултират с лекар или да потърсят информация от специализирани уебсайтове.
-
Какви изследвания се покриват от здравната каса?
-
Какви са мненията за личните лекари и тяхната компетентност?
Дано девойката не затрие листа с e-mail-ите, че нямаме обратна връзка с нея.
Знам, че това са 80лв грешни пари, в смисъл...даваш ги ей така за 5 минути кеф, ама...не знам. Едва се удържам, честно ви казвам. Я ми се скарайте, да не давам толкова пари за глупости! 

.Значи от вчера през деня не съм,а друг път го усещам доста по-често.Малко ме е страх.

сигурно ще се наложи по нататъка да ме приемат в болницата заради високо кръвно 140-70.док каза 4е въобще не е добре.а и съм ка4ила пак за един месец 3 кила и до тук 14.така съм се наплашила моми4ета.неискам в болница.страх ме е
сега ще го карам на диета до следващия преглед.само на плодове и зелен4уци.изписа ми и магнезии да пия,а така се надявах да не ми се наложи
ина4е бебка е добре.развива се нормално.та днеска заради това кръвно мъжо се оплаши и отидохме да вземем апарат за мерене.странното е 4е като се прибрах в нас ми показа нормално кръвно за мен 110-60.това което съм си имала и преди бременността.мъжо ми вика да не би да те е страх от лекаря 4е вдигаш кръвно
възможно ли е да се притеснявам дотолкова като ходя при док 4е да го ка4вам
понеже винаги преди да отида корема ми става на топка и си мисля сега как ли ще е беба,какво ли ще ми каже и тн.сега ме вика след седмица само да ми измери кръвното и ще види какво ще ме прави.ама аз ще си го измеря и преди да отида и ще си взема апарата с мен.да видим дали ще стане пак така.но моми4ета много ме е страххххххх
не се притеснявай, кръвното ако го вдигаш от лекаря мери преди да отидеш на преглед и ако машинката помни , покажи стойностите от преди прегледа