Домакиня в 21 век?

• 30 454
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Еднократните съдове и прибори ще излизат златни, както вече са забранени пластмасовите. Да не говорим как се отразява на природата. Пък и миялните не искат голяма хамалогия - зареждаш и после само изпразваш след измиване.
Бях последната седмица без миялна, че старата се счупи и докато дойде новата. Откачих, хем сме 4, а не 6 вкъщи и съпругът ми и тинейджърката се включваха в миенето.
Добре, че дойде новата машина днес!

Дори веднъж в седмицата да използвате тази маневра, пак е облекчение. А и това е пример ей така за 2 секунди измислен. Варианти за оптимизации бол, особено в днешно време, когато има налични толкова много решения. Моите наблюдения са, че на повечето хора им пречи да си пречупят навика, и в някои случаи, максимализма и перфекционализма. Което вреди по цялата верига. На мен много ми хареса описаното от Сноулайт, пример, за ефективно организирано ежедневие.

# 1 081
  • Пловдив
Лъвица, от душа и сърце ти се моля - ела .... така поне 2-3 седмици у нас да подомакинстваш. Аз така само кротичко ще си ходя на работа.

# 1 082
  • София
Няма начин да ям в еднократни съдове и да не съм на пикник.
На мен рационализацията не ми е чужда с 4 деца за 21 г., но вече предпочитам да ми е уютно и красиво, а не рационално.

Янтра, добре, че при мен младежът се появи след госпожиците. Само на 6 в момента хапва, колкото поне 2 от тях, а е кльощав. Ако конфигурацията с половете беше наопаки, сигурно щях да спра след второто. Simple Smile

# 1 083
  • София
Лъвица, от душа и сърце ти се моля - ела .... така поне 2-3 седмици у нас да подомакинстваш. Аз така само кротичко ще си ходя на работа.

Не мога... наистина не обичам домакинската работа Joy Ама ако дойда ти обещавам, че ще намеря начини да ти оптимизирам процесите Joy

Няма начин да ям в еднократни съдове и да не съм на пикник.
На мен рационализацията не ми е чужда с 4 деца за 21 г., но вече предпочитам да ми е уютно и красиво, а не рационално.

Янтра, добре, че при мен младежът се появи след госпожиците. Само на 6 в момента хапва, колкото поне 2 от тях, а е кльощав. Ако конфигурацията с половете беше наопаки, сигурно щях да спра след второто. Simple Smile

Това вече е въпрос на избор, не на невъзможност Wink

# 1 084
Аз готвя най- много 3 пъти седмично. Ядем си манджата докато я изядем, мъжът ми не се оплаква, благодари ми, че съм наготвила и сервирала.

# 1 085
  • София
Ако можеше да се поръчва за мъжете - дайте 10 кила чувал, за едри породи….

# 1 086
  • София

Това вече е въпрос на избор, не на невъзможност Wink

Аз никъде и никога не съм се оплаквала. В един момент само, когато още работех и вкъщи имаше 4 деца, да, но за кратко. Надали е толкова зле, щом с 2 деца случая и опитваме за още едно.

# 1 087
Аз ще отговоря по същество на Андариел, със сигурност щях да искам заплата на средно ниво мениджър + извънреден труд, защото то не е по график 8 часа и после всеки се спасява. Знам за какво говориш, макар в по-малки мащаби, ама мога да си го представя в пълен размер и това си е адски много работа. Писах и преди, това мислене и отговорност за всичко ме съсипва, затова и не искам това да ми е ежедневието - на този етап поне, след 5 години може да сменя плочата. Преди години след пореден гаф на административния ни екип и тичане да върша работата на 2 колежки между моята, питах шефа може ли да ме понижи и да си стана една секретарка, поне работата да върви. Каза, че не може да ми плаща толкова висока заплата (не защото му се свиди). Който разбрал аналогията, разбрал. 😊

# 1 088
Андариел, последно за готвене за две хранения на ден ли говориш или за филии ? Че се обърках.

# 1 089
  • София
Говорим за всички хранения вкъщи. Закуската може да е филия, ама филия всяка сутрин омръзва. Отделно са обяд и вечеря. А много често децата искат и други неща за ядене, не ги устройват плодове за следобедна закуска като прегладнеят след учене или просто искат да ядат нещо. А ако са деца в градинска възраст дори в градините имат две междинни закуски. И не, не ми се слуша как големи деца, дрън-дрън колко да ядяли и как да ядяли и как нямало нужда от това или онова.

# 1 090
Андариел, максимум 30 лв.

# 1 091
  • София
И кат ти се падне някое злоядо и са ви чао менютата Joy

# 1 092
  • София
Това за дете в градинска възраст. Учениците е ясно, че закусват, обядват, после пак нещо и вечеря.  Чипсовете и кроасаните и разни дюнери ги дъвчат учениците в училище масово, но вкъщи не отказват нещо по-домашно, пък дори да е най-елементарното. Дори макароните със сирене искат някакво технологично време, не се правят сами. И за да не се отвори дума за домакински уреди, преди години мултикукъри и подобни бяха екзотика, разполагаш с нормална готварска печка.
Гледам, че един човек само се престраши да даде отговор на конкретната задача.

30 лева за какво време? На час, на ден, на седмица, на месец?

Какво означава злоядо? Дори още по-зле, защото злоядите са и по-капризни. Аз извадих късмет, че моите ядат всичко.

# 1 093
доказва се какво?! не разбирам...Joy

# 1 094
30лв на ден.

Общи условия

Активация на акаунт