Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 746
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 395
  • софия
Успех и късмет днес на математиката!
Да се справят децата, да изкарат толкова, колкото трябва, за да учат там, където искат и изборът им да е тяхната гимназия!
Стискам палци. Почти свърши.

Доп. И дано имат нормални квестори!

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:08 от zvаnchе

# 1 396
Не виждам нищо лошо в това всеки родител да поощрява детето си и да се радва на успехите му. Хей, хора, не е престъпление да си отличник!
Друг е въпросът, че има нещо много изкривено в цялата работа с матурите. И това е подготовката чрез частни уроци. По мое време на частни уроци ходеха двойкаджиите, за да наваксат пропуските. Сега ходят знаещите и можещите. И за какво? Нали знаят и могат?!

По мое време само тези, които искаха да кандидатстват в силни училища ходеха на уроци и съответно на изпити, останалите кандидатстваха по диплома в голяма част от училищата!Днес всички ходят на уроци, или почти всички!

Аз съм ходила на изпит по математика и по рисуване, който беше единен и важеше за всички училща, в които се влизаше с приемен изпит!И смятам, че система беше по-добра и работеше доста по-добре от сегашната!

Успех на всички деца днес и нека математическата сила бъде с тях!

# 1 397
  • София
Хайде започна се...
След около 3 часа НВО - то вече ще е в историята 🙂

# 1 398
  • София
Успех на всички деца днес! Дано им се сбъднат и най-смелите мечти!

# 1 399
Успех на всички дечица днес. Дано квесторите да им вдъхват увереност и кураж.
Моя син разправяше онзи ден на матурата по БЕЛ, едната квесторка била на високи токчета и явно я стискали обувките , та се събула боса , а другата кихала и си духала носа през цялото време Anguished

# 1 400
Не виждам нищо лошо в това всеки родител да поощрява детето си и да се радва на успехите му. Хей, хора, не е престъпление да си отличник!
Друг е въпросът, че има нещо много изкривено в цялата работа с матурите. И това е подготовката чрез частни уроци. По мое време на частни уроци ходеха двойкаджиите, за да наваксат пропуските. Сега ходят знаещите и можещите. И за какво? Нали знаят и могат?!

Добро утроІ Хайде не остана! Трезв ум на всички наборчета, дано задачите са песен за тях!

Аз ходех на частни уроци по английски, защото не се изучаваше в училище първоначално, а аз го учех от втори клас. Ходила съм и на математика за да попълня някакви пропуски, но не системно.
Само че си спомням, че когато съм искала помощ от учител от училището, в което уча, съм я получавала винаги, а не само в час за консултация, както е сега. Например, когато кандидатствах за ЕГ учителката по математика в свободни часове ни затваряше учениците, които ще кандидатсваме в класна стая и решавахме задачи с по-голяма сложност от масово преподаваните. Учителката ми по история в гимназиалния етап ми разясни как се пише тема по история, как се структурира и въобще всичко, свързано с кандидатстването. Пишех теми, тя ми ги проверяваше с оценка като на изпит в СУ , а после и обсъждахме тази или онази грешка. Спомням си, че майка ми даже си направи устата да й се плати за труда, а жената се обиди, за нея било призвание да се занимава с такива ученици. Ето такива учители имахме ние, а не като сегашните  (може да има и изключения, де) - идва, изпява си материала и повече не го интересува какво е разбрал и може да приложи ученика.

И имената на тези учители ги запомняш завинаги и с усмивка се връщаш в спомените.Simple Smile
Когато завършвах гимназия, хуманитарен профил, преподавателят ни по литература ни събираше всеки ден след завършването по желание в училище , да ни помага за кандидатстудентския изпит.
Учителят по математика с усмивка на финала ни съобщи, че ни чака кандидастване и затова на целия клас ще остави шестици.
Няма как да не помня винаги имената им и какво направиха за нас.
Надявам се седмокласникът ми да срещне най-после вдъхновяващ преподавател.
Успех на всички деца днес !

# 1 401
  • на пистата
Вариант 1 май им е на късмет.И по бел се падна той.
След около 2.30ч всичко ще е история 🤣
Някой щастливи,други с още някой бял косъм...но това са нещата от живота.

# 1 402
  • у дома
При нас пак вали, амааан вече.

Гледай от хубавата страна-тъкмо ще им върви по вода...
Късмет и успех на всички!

По темата с уроците-от нашата тема на 8 кл миналата година  се престрашихме няколко човека децата да не ходят на уроци и те си  изкараха много високи  резултати-сред тях е и детето с 99 и 100т-на мен ми костваше много нерви и усилия,ама то сигурно,защото съм с момче-те просто са над тези неща ..

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:35 от svetlaem

# 1 403
  • В светлината на слънцето
Успех! Вече работят! Ще се справят! Hug
Моят пък се надява на статистика.
Аз съм с 2 броя матуристи - 7 и 10 клас и явно покрай сестра му съм претръпнала, защото ми е супер спокойно. Няма да остане без училище, надявам се да е неговото.
Я, да ви развеселя рано сутрин. Почнаха лекинко да ги оформят и по музика ще завърши с 5 за годината. Ама защо? Има 5 на единствения за срока тест, който беше преди матурата и той помоли баща си за помощ, че беше блокирал нещо. Веднага след теста излезе и отговорът - 1 грешен и то на любимото произведение на мм (май жанр трябваше да се определи или нещо такова). Бре като се разлюти доцентът, какви жаби и змии избълва за незнаещите, които съставят тестове с грешки. Та така -  предстоящият професор (че е в процедура в момента) от НМА не успя да покрие знанията за 7 клас и нещастното детенце си остана с петица за годината (иначе първия срок имаше 6 и без чужда помощ, ама го оформи на 5). Joy

# 1 404
Рапарига, милите Hug
Кати, отговорих ти на това, което каза за влизането в СМГ - че начинът е записване в селско училище, в което се дават отговорите от квесторите. Ами не е това начинът специално за СМГ и още няколко училища Simple Smile
Амбицията е хубаво нещо, когато е с мярка. Липсата на амбиция за мен е отрицателна черта. Моят син не би си мръднал пръста над минимума тази година, ако не бях аз. Просто си е такъв. Има други интереси и ученето не е от тях. Иначе е паметлив и умен и някак с малки усилия успява да го докара до приличен успех. За влизане в хубаво училище обаче това не стига. А той иска да влезе, но ако може да го телепортира някой друг там. Преди няколко месеца видях, че без моята намеса нищо няма да стане, и взех нещата в свои ръце. Направих му план за учене, изпитвах го...въобще движех процеса. Видимо дръпна в знанията. На последния пробен по бел изкара 85 точки (това си е супер резултат за него) и беше много щастлив. Чух думите: май ще ти благодаря накрая. Не искам да ми благодари, а искам да учи там, където иска. Аз разбирам ролята си на родител така - побутвам, помагам, давам насоки. Не мога да го оставя да си е просто щастлив в седми клас, защото неговата представа за щастие е навън с приятелите и пред компютъра. Но може би един ден ще е щастлив от това, че има хубава професия, която обича, пътува, защото изкарва пари, с които може да си го позволи, има хобита, за които си плаща с парите, които изкарва...каквото и да си говорим седми клас е първата стъпка към добрата професионалната реализация и изключенията, които посочихте са в потвърждение на това правило.
Сутринта отиде спокоен, но той по принцип си е такъв. Успях да пробутам една палачинка с шоколад. Надява се на смеси и сплави, най-много ги разбирал
Успех на всички наборчета 🍀🍀🍀
И като стана въпрос: за мен успешен човек е този, който е изпълнил собствените си цели. Ако моите цели са да стана добър стругар и съм станал, значи съм успешен човек!

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 09:42 от Amelin

# 1 405
И аз помагах по математика много.Заедно решавахме задачи цяла година.Такива безумия изчетохме,че нямам думи.Учила съм в математическа паралелка,но някога задачите не бяха толкова ненормални.
Слава Богу детето ми имаше огромно желание да научи всичко,което може.Не е пълен отличник,но е упорито и се справя прекрасно.
Дай Боже да има късмет днес и да се паднат задачи,с които да се справи!Успех на всички деца!

# 1 406
  • София
Успех и късмет на децата!
Нека са спокойни и покажат най-доброто на кето са способни!

Що се отнася до това колко е важен бала и елитността на гимназията за бъдещия успех на детето - според мен е едно добро начало. А от тук, на сетне времето ще покаже.
Но истински вярвам, че нещата вече не са това, което бяха по наше време.

# 1 407
Да минава! Толкова се притеснявах, дали ще е спокоен, дали няма да се разболее и да не успее да се яви...
Октомври миналата година откриха рак на баща му...шок , ужас, операции, лечение...И пак притеснения как ще му се отрази това, дали изобщо ще е в състояние да завърши , ако се объркат нещата...и хиляди други "дали ".
Днес баща му е много добре, той се яви на матурите спокоен, от тук насетне , каквото дойде.
Само да са здрави и удовлетворени от себе си!

# 1 408
  • гр.Варна
ivanedelcheva, и аз се интересувам от заключенията,които направи след посещенията ти във варненските гимназии!
Да видим днес кога ще излезе първата "сламка" за НВО - мат!

# 1 409
Panda7, училищата, чиито директори бяха заявили желание бяха Богоров, Търговската гимназия, Трета гимназия, Строителния техникум, Климент и отделно аз ходих и в Хуманитарната, но там бях само в един клас по покана на тяхната класна. В другите училища имахме срещи с целия випуск. В езиковите и МГ нямахме покана и там не сме ходили, въпреки че с оглед на казусите, които съм гледала през годините, нямаше да е зле и там да отидем. Най-добро впечатление ни направиха децата в Трета гимназия и не пожелавам на никой детето му да попада в Богоров и Строителния. Толкова празни погледи...а за  част от учителите-просто нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт