Седмокласници 2020/2021 - Първа изпитна седмична тема - (14.06 - 20.06)

• 96 658
  • 2 002
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София

Имало е много... как да кажа, неориентирани квестори при Врячо този път, ама не може да се сравнява с историята на Пиза, само се опитали да не откъснат нещо-си-от-нещо-друго и да го напъхат в нещо трето... и да пропусне квестора да се подпише някъде си... Добре, че децата знаят какъв е реда!

Здравейте,някой има ли информация за строителния техникум във Варна? Какво е нивото,средата ?
Притеснявам се ,че след издънката вчера на преразказа(беше забравил края на текста) ,няма да ни стигне бала за езиковите.По принцип иска да става архитект и се чудим за строителния техникум ,понеже се влиза с по-нисък бал.

Виж страница-две назад. Не се правя на интересна и "защо не четеш подред", просто се развива в рамките на повече постове темата, а мнението не е мое, че да го пресъздам с компетентност.

За изпита - елементарен бил 1 модул, във 2-ри изгубил маса време да преписва красиво на белова, не му стигнало за последната подточка на последната задача, не бил сигурен и за предната. Възможно е (както го познавам) и да е оплескал нещо - особено в изчисленията, преди малко като смяташе минимални и максимални предполагаеми точки умножи 81*3 и получи 183, та...

Така или иначе очаквам много високи минимални балове за прием в хубавите гимназии, да видим какво ще стане.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 17:08 от katiABV

# 1 636
Дъщеря ми си попълнила идентификационната бланка, след което видяла, че всичките й данни са се отпечатали на беловата, тъкмо на задача 20. Шашнала се, че ще й анулират изпита, опитвала се да изглади листа, после решила първо 20 задача и отделила сумати време да запише отговорите ама точно върху отбелязаните си данни. Но така и до края на изпита не се е успокоила, щото ще й анулират изпита.

Синът ми получил верните цени на тортите, но решил, че са много скъпи. Решил задачата по друг начин и намалил цените с по лев, два, но вече грешни цени.
Скъпи били тортите, шесегръмна.

Добре че паралелката първо желание не е от най-високо баловите, макар че почвам да се чудя и за там дали ще стигнат точките им.

# 1 637
  • на пистата

Синът ми получил верните цени на тортите, но решил, че са много скъпи. Решил задачата по друг начин и намалил цените с по лев, два, но вече грешни цени.
Ох...🤣🤣🤣оправи ми деня 🤣🤣🤣
Ами право е детето,кви са тея цени 😁
От него търговец няма да стане.

# 1 638
# 1 639
  • София
Взели са триъгълника на моят син заради транспортира.

Това не е сериозно! Тези квестори съвсем са изтрещяли...Angry

Това е възмутително, никъде не е описано какъв трябва или не трябва да е триъгълникът...

# 1 640
  • София
Дъщеря ми си попълнила идентификационната бланка, след което видяла, че всичките й данни са се отпечатали на беловата, тъкмо на задача 20. Шашнала се, че ще й анулират изпита, опитвала се да изглади листа, после решила първо 20 задача и отделила сумати време да запише отговорите ама точно върху отбелязаните си данни. Но така и до края на изпита не се е успокоила, щото ще й анулират изпита.

Добре че паралелката първо желание не е от най-високо баловите, макар че почвам да се чудя и за там дали ще стигнат точките им.
Мира, никой няма да й анулира изпита. Побъркахме децата с всички тези глупости за анонимност.

# 1 641
  • София
Цитат на: katiABV link=topic=1344795.msg43021959#msg43021959 date=1624022365

[color=#0b5394
Къде е тази школа, каква е, някаква информация? Моля? В кой град, всъщност не зная и това... Врячо отдавна врънка, ама аз едно не знам къде има и второ не ми се щеше тази година точно да почва...
[/color]

Към училището, дори не знам дали и плащат на госпожата, ние във всеки случай не плащаме. Златна жена!
Училището е квартално в Младост

# 1 642
  • София

Сериозно?
 "...и аз се оставих да бъда убеден, мисля за добро, да участвам и ако мога да бъде полезен образованието да е по-близо до действителността, до съвременните проблеми и теми" ... В полза роду, дет се казва, ама И му е платено за вече издаден разказ. Сега разбрах защо го е махнал от блога си. Аман от парвенюта "добротворци"

# 1 643
Защо винаги геометричната задача от втора част е от 2Д фигури
Защо не дават обемни тела?

# 1 644
  • София
Как само за 1-2 пъти се бил оставил да бъде убеден... Друг път ще ни разкаже.

# 1 645
  • София
Защо винаги геометричната задача от втора част е от 2Д фигури
Защо не дават обемни тела?

Защото не е необходимо.  Стереометрията в 6 клас е само на ниво изчисления ( повърхнини и обеми и то на правилни призми и пирамиди). В 7 клас се поставят основите на планиметрията, децата се запознават с основните свойства на еднаквите триъгълници, основните зависимости в определени правоъгълни триъгълници, свойствата на симетрала и ъглополовяща и др. Тези познания ще им трябват през целия гимназиален курс по математика,  в частност и за Стереометрията,  която ги очаква  в 10 клас, вече на съвсем друго ниво.

# 1 646
  • София
Ох, смея се с глас и на lulumba, и на mira70 с историите Simple Smile
Лулу, той нали знаеш, че и Вазов е изкарал двойка на собственото си произведение, пишейки домашното на племеника си 😅

Кали, Ивайло си носеше транспортир, не го е ползвал, но го е извадил и никой не му е направил забележка... Sad Много гадно така - разстройват децата за глупости...
Иначе единият квестор е бил учителят по физическо на големия син в СМГ - разговорили се след края и разбрали, че имат общ познат Simple Smile Той е останал последен нашият в стаята (не му е стигнало времето за 2 модул... дето искаше обратни времена. Този път първия го е направил бързо и проверил 3 пъти.
Но пък са започнали в 9:45 чак в неговата стая... (не знае за другите, може да е имало проблем с принтера).

Как да е, вече сме на друга вълна Wink
Ако на някой му се гледа, за разнообразие, от 19:00 часа тук ще посвири наборът:

https://m.youtube.com/watch?v=GFET-1N2pjQ&feature=youtu.be

# 1 647
  • Хасково
Явно "успешните" и "наистина успешните" са две различни неща. Щастливи пък съвсем трето.
Много родители живеят с илюзията, че децата като реализират собствените им амбиции, това ги прави щастливи. Прави щастливи родителите.
Но, както и да е. Радвам се, че в поне една паралелна вселена успелите хора са от средите на пълните отличници.  Щото в моята има един телефонен указател хора, които са "изключения" , а успелите от категорията "6.00" работят за някой от диапазона "4.50-5.50" в добрия случай, а в лошия животът им зависи от някой полуграмотен, но вглъбени в собственото си съвършенство не забелязват този факт.

В моята Вселена изобщо нямам телефонен указател с успешни хора... Примерно познавам няколко, включени в списъка с най-добрите учени, публикуван миналата година... и всичките са от над средно ниво гимназии. Не непременно с 6.00, а непременно от наистина качествени гимназии. Познавам и доста хора, влезли във ВУЗ с участие на международна олимпиада. Нали разбираш, там нивото не е 6.00, а 6.00++. Всичките се реализираха чудесно. Имат и прекрасни семейства, и много близки и трайни приятели, и чудесен социален живот, и добре реализиращи се (в училищен смисъл) деца.
Ако вземем президентите ни, Желев завършва 2-ра мъжка гимназия Шумен, Петър Стоянов не зная, Георги Първанов - Математическа гимназия Перник, Плевналиев - Природо-математическата гимназия в Благоевград, за Румен Радев не зная. От общо 5-мата 3-мата, за които има публично достъпни данни, са завършили елитни гимназии.

Румен Радев ПМГ Акад Атанас Петканчин Хасково

# 1 648
Какво да кажа аз...Сигурно сме единствените в цяла България, които не можем да сметнем колко е 18*8 в 11 задача за пирамидата

# 1 649
При нас е по-зле отколкото очаквах. Здраве да е! Ще чакам статистиката.
Точно за това и аз щях да попитам - кога излиза статистиката и пак на сайта на МОН ли ?
Резултатите е ясно, че не по-рано от 28-ми

Общи условия

Активация на акаунт