Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 728
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 780
Едно птиченце от друг град ми каза, че изобщо не са приключили с проверяването по БЕЛ.
Така че много вероятно резултати в понеделник.
Не ми се искаше да счупвам така надежди, но пък и не ми се иска да си пропилеете деня над F5 WinkHug
             А на мен едно софийско пиленце ми каза,че са приключили с БЕЛ. Yum Пропуснах - вчера!

# 781
  • София
Алгоритъм за прогноза може да се направи лесно. Grinning
Вземаш тазгодишната статистика (когато излезе) и миналогодишната. Както са разбити по точки правиш отношението на бройките деца в даден диапазон тази година и тези миналата. Да кажем 390 - 400 тази година 44, миналата година 41. И отношението е 1,073. И така за всички интервали. Кръщаваме тези коефициенти Кi. После вземаш миналогодишните минимални балове за дадена паралелка. Да кажем 455. Гледаш (и тук е единственото трики нещо) в известен интервал на точки около минималния бал, да кажем 10 интервала нагоре и 2 надолу, но тук е изцяло субективна преценка, в зависиност от цифрите на коефициентите, колко е стедния коефициент Ка. Умножаваш по него миналогодишния бал и получаваш тазгодишния.
Влязох за пръв път в сайта на МОН. То нямаше много за разцъкване, но ми се видя подреден. Не знам коя фирма го е правила и колко милона е струвал, дано и да работи читаво при наплива.
Нашите желания се изкристализираха: СМГ, НПМГ, испанската (промуши се една "езичкеска" все пак). И подозирам, че ще си останем с ПЧМГ.
Тинки, от години смятам прогнозни балове с доста добра успеваемост, но от твоето обяснение нищо не разбрах. Joy Твърде математческо ми дойде. Аз карам по-простичко.

# 782
  • на пистата
Админ плюс от половин час е зацепил и не отваря 🤣
При нас не са готови с математиката.Повече ме вълнуват срочните оценки..на матурата каквото направил,това е.И да се ядосвам..файда няма.

# 783
Нас вече ни приключиха.
Много съм доволна от моето момче Simple Smile

# 784
  • Варна
Дъщеря ми изяви желание да направим подаръчни кошници за учителките от школата и вече сме ги подготвили. Остава да ги занесем, вероятно уикенда. Нямам нужда да чакам оценките, за да съм благодарна на тези учителки за старанието, което вложиха. Детето ми обикновено не се откроява в групова обстановка, все гледа да е нейде спотаена, но тези дами й научиха името, отбелязаха присъствието й, създадоха й самочувствие на знаеща и можеща, а това ми е най-важно. Точно тези неща някои учители в училище не съумяха да направят за три години...
Dive, по спомен щерка ти беше по МАТ при Донка Христова. Ако е така, напълно го разбира детето. Това е учителката на дъщеря ми в училище от 5ти клас. Много се стара жената, и смятам постигна сериозен резултат с повечето деца. Много позитивна дама.
Поли, при Добринка Петрова беше по Математика и при Мариана Стоянова по БЕЛ. И двете дами не ги познавам, никога не съм говорила с тях. За отношението към дъщеря ми съдя само по нейните думи за учителките и усещам как са я накрали да се чувства. Това ми е достатъчно Simple Smile

# 785
нонич, точно си разбрала. кали говори за училищата по рисуване към МК.

санака, важното е да сте тук няколкото добри хорица - супер е, че имате различни методи даже Simple Smile

# 786
  • София
nonich, не знам. Аз затова написах, че имам информация само за училищата, които са с рисуване. В НГДЕК, а може и на други места да искат подобна бележка. В НГПФ например, за да допуснат дете до изпита им, искаха сл.бележка от училището в уверение на това, че детето е ученик в 7кл. Но това е съвсем различно. То всяко училище към МК си е като отделна губерня, с техни си правила. Най-добре е да се звънне в самото НГДЕК и да се пита, ако на сайта си не са го уточнили.

А на мен едно софийско пиленце ми каза,че са приключили с БЕЛ. Yum Пропуснах - вчера!
Да, но няма да извадят резултатите град по град, а всички накуп. Или греша?

# 787
  • В офиса
ахахахахаха, съжалявам. За това и сигурно толкова мърморя към програмисти, които не разбират математика, щото като им разпиша така алгоритъма и те гледат на "мяу". Днес съм в отпуск, и си личи, веднага прехвърлих служебния начин на мислене във форума. Иначе, извинявам се на всички, няма да участвам в даването на съвети, даже няма да си тествам алгоритъма, освен ако не ме обхване някакво вдъхновение и по чудо нямам свободно време.

# 788
  • София
Вземаш тазгодишната статистика (когато излезе) и миналогодишната. Както са разбити по точки правиш отношението на бройките деца в даден диапазон тази година и тези миналата. Да кажем 390 - 400 тази година 44, миналата година 41. И отношението е 1,073. И така за всички интервали. Кръщаваме тези коефициенти Кi. После вземаш миналогодишните минимални балове за дадена паралелка. Да кажем 455. Гледаш (и тук е единственото трики нещо) в известен интервал на точки около минималния бал, да кажем 10 интервала нагоре и 2 надолу, но тук е изцяло субективна преценка, в зависиност от цифрите на коефициентите, колко е стедния коефициент Ка. Умножаваш по него миналогодишния бал и получаваш тазгодишния.
Влязох за пръв път в сайта на МОН. То нямаше много за разцъкване, но ми се видя подреден. Не знам коя фирма го е правила и колко милона е струвал, дано и да работи читаво при наплива.
Нашите желания се изкристализираха: СМГ, НПМГ, испанската (промуши се една "езичкеска" все пак). И подозирам, че ще си останем с ПЧМГ.
Тинки, от години смятам прогнозни балове с доста добра успеваемост, но от твоето обяснение нищо не разбрах. Joy Твърде математческо ми дойде. Аз карам по-простичко.
Тинки я признах, още на първия коефициент блокирах. 😂

# 789
Ще дадете ли едно рамо и за дълбокия прованс, когато назрее моментът..?
Тинки, от години смятам прогнозни балове с доста добра успеваемост...

# 790

Да, но няма да извадят резултатите град по град, а всички накуп. Или греша?
               Дори всички градове да са готови няма гаранция за публикуване по-рано! Да се надяваме,че ще се смилят най-вече към мамите и ще ни изненадат! Simple Smile

# 791
  • Варна
Дами, чудя се дали да ви провокирам да си направим предположенията за това в кой ден и колко часа ще има резултати.
От птичетата, които ви чуруликат се надявам днес да ги видим още към 3 следобед, ама кристалната ми топка е счупена и не показва нищо.JoyJoyJoy
Все пак към 19ч. дано да ги има!

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 10:48 от ysap

# 792
  • София

В какъв вид и кога излиза тази статистика? Може ли линк към миналогодишната?

# 793
  • София
nonich, не знам. Аз затова написах, че имам информация само за училищата, които са с рисуване. В НГДЕК, а може и на други места да искат подобна бележка. В НГПФ например, за да допуснат дете до изпита им, искаха сл.бележка от училището в уверение на това, че детето е ученик в 7кл. Но това е съвсем различно. То всяко училище към МК си е като отделна губерня, с техни си правила. Най-добре е да се звънне в самото НГДЕК и да се пита, ако на сайта си не са го уточнили.
Кали, съвсем забравих за тази бележка, че е ученик в 7 клас. Нека стигне да прием и записване, тогава ще стане още по-ясно.
Вашето чакане ще приключи най-късно в понеделник, а при нас до 2 юли .... докато излезнат резултатите и по История. Днес чакаме да видим, в коя зала ще е изпитът и най-вече колко деца са подали документи за яваване на изпит и да сметнем колко деца се борят за едно място, че на отворените врати на НГДЕК като зададохме този въпрос, се оказа - държавна тайна ..... Единият казва 2,5 деца за 1 място, други 4-5 деца за едно място .....

# 794
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз май вече искам да ги изкарат в понеделник или направо във вторник.
не за друго, а за да прецакат госпожата по математика и да не може да ги нанесе като оценка.
 Simple Smile с рефреша съм така

Общи условия

Активация на акаунт