Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 696
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
KatiABV, от стастистиките с успеваемостта. След като излезнат резултатите от всяко РУО ще публикуват и тази информация. На сайта на Дидева (да е жива и здрава сто години) има таблици със статистиките от последните няколко години. А като излезнат и от тази година ще направи и за 2021 предполагам.
Сайта на Дидева можеш да достъпнеш от първия пост на тази тема - даден е линк.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xSgXNLLRceyfZKhaByO7dcrd … it#gid=1247805182 - по области
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NFd9UFiSz31tdOHuQrphvvFO … it#gid=1187695057 - детайлна за София

# 1 081
  • София

Благодаря!
ПП
Май само аз съм съвсем без суеверия... Grinning

# 1 082
  • там някъде...
Няколко августински майчина ги помня. Димяни имаше близначки нали? Ехх, толкова бързо мина времето. Сина ми днес говори с баща си, че след 3 години ще кара курс, за да получи книжка на 18.
Даа.... имам близначки. Тази година завършиха 4 клас. ❤️Радвам се, че ме помниш. И аз помня Лу и Гита 😊

А аз  съм kiki2kiki 😁😁😁
Тогава, през Август 2007, родих Гого. След него, през 2013 се роди и сестра му, която завърши първи клас тази година.

# 1 083
  • София
Sanaka ,  от твоята клавиатура в Божиите очи хахах
Aз няма да се учудя от лоши резултати - децата почти година и половина бяха онлайн , Как се учи математика така .... Но все пак в София има доста математически училища , които традиционно ще са високи резултати .

Математика май относително лесно... но за някои други неща е доста съществено да се покаже, не толкова да се обясни вербално...

Аз пък си мислех, че преподавател, който води БЕЛ или мат на 7.клас, не може на проверява работи на НВО 7.
Конфликт на интереси, така да се каже...

Единственият проверител, когото познавам лично преподава на 7-ми клас.

Чета ви под диагонал
Аз не разбрах кой проверява нво-тата, нали не са от собствените ни училища?

Не съм сигурна. Ако задължително се разместват градовете да. Въпрос на алгоритъм.

ПП
Днес (добре де, вчерашното днес) малкото ми сладко Вряче стана от малолетен непълнолетен човек... Леле. Не мога да повярвам, че са минали 14 години...
От юлчетата '07 съм, със същия ник, аватар, профил, всичко. Не съм спирала да пиша (освен за кратко в някакви моменти).

magi_sveta, elpet също беше от юлските.

От личен опит го казвам. И аз имах драми с една от даскалките, която се заяждаше с моя син. Бях я помолила да му даде индивидуален проект, домашна работа, да презентира урок, да го изпита устно,  каквото и да е, да да си поправи двойката. Е, не щя и не щя. Само чрез писмено изпитване с отворени отговори. Творческите дейности се давали само на деца, които имали базисни знания по предмета. Казвам й: Г- жо, синът ми мрази вашия предмет (как да й кажа, че мрази нея?!) и не ще да учи по него. Дайте му да направи един макет, табло, мисловна карта, презентация…. каквото и да е, но да е творческо. Смятам, че така ще заобича вашия предмет и ще започне да учи. Дайте му шанс! Отговорът?- той не трябвало да обича предмета, а да има знания по него!!!! Да се смееш ли, да плачеш ли!

Съжалявам, но в този случай съм съгласна с учителката. Освен, ако става дума за ИИ, задачата й е да оцени познанията му по някакъв предмет, не творческите му способности. Сега... ако става дума за борба за 3-йка сигурно и така става, ама... Т.е. да му даде да лепи картончета или там нещо колкото да вземе "ДА" и да отърве и двамата е допустимо. За повече - не.

1. Думата “даскал” е архаична, но не и обидна.
2. Имам претенции и още как. Искам детето ми да бъде обучавано от хора с душа, а не от зубъри. Защото и при възрастните има зубъри, не само при учениците. Искам учители, които да накарат детето да обича предмета и да се интересува от него, за да може така усвоените знания да са истински и трайни.
3. Явно някой не е чувал термина “учене чрез правене”. На Запад е много популярен, поинтересувайте се.

1. Думата "даскал" може и да е била приемлива по времето на Вазов, но още по времето, когато моята майка е била ученичка е имало именно ОБИДЕН оттенък. Не архаичен, обиден. Всички го знаем, всички го разбираме, никой от нас не е внезапно паднал от Марс.
3. "Учене чрез правене"!? Хайде стига с тези купешки глупости! Да ги пуснем да си направят атомен реактор? Или да почнем да ги замеряме с ябълки и да ги чакаме после самостоятелно да открият интегралното смятане? Стига вече! Ако някой не може или не иска да разбере и научи първо отговорът на въпроса "защо", а после - и на "как" по-добре нищо да не прави. По-безопасно е за всички. Първо трябва да разбира ЗАЩО нещо работи, после - КАК нещо се прави и едва тогава - евентуално - да го направи. Това не е детска градина да се учат да лепят изрезки на листа! "Чрез правене" се учи едно нещо - секс. Добре де, и плетене.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 02:31 от katiABV

# 1 084
Добро утро от мен!
Честит празник (и на патерица) на всички празнуващи и рожденици!

Ние сме в Сандански и със смяната на обстановката малко се поуспокоих. Само където нощес сънувах, че моя в час по Математика се бори за 3, а сутринта преливайки едни кафета от вендинг машина започнах да изчислявам какво количество от кафето на ММ съм преляла в моето и колко процента захар има в моето кафе. Луда работа.

# 1 085
Добро утро!
По информация на нашата учителка по БЕЛ-резултатите най-рано на 27 вечерта или на 28, както си е обявено. Чакането продължава😒

# 1 086

1. Думата "даскал" може и да е била приемлива по времето на Вазов, но още по времето, когато моята майка е била ученичка е имало именно ОБИДЕН оттенък. Не архаичен, обиден. Всички го знаем, всички го разбираме, никой от нас не е внезапно паднал от Марс.
3. "Учене чрез правене"!? Хайде стига с тези купешки глупости! Да ги пуснем да си направят атомен реактор? Или да почнем да ги замеряме с ябълки и да ги чакаме после самостоятелно да открият интегралното смятане? Стига вече! Ако някой не може или не иска да разбере и научи първо отговорът на въпроса "защо", а после - и на "как" по-добре нищо да не прави. По-безопасно е за всички. Първо трябва да разбира ЗАЩО нещо работи, после - КАК нещо се прави и едва тогава - евентуално - да го направи. Това не е детска градина да се учат да лепят изрезки на листа! "Чрез правене" се учи едно нещо - секс. Добре де, и плетене.

Аз вероятно съм на възрастта на майка ти ,но нещо не си спомням думата "даскал" да е била с обиден оттенък! Думата е от старогръцки произход и означава "обучаващ".Мнозина от днешните учители изобщо не я заслужават и изобщо не се доближават до хората,наричани  някога така.Точно,защото сега няма "даскали" ,които са носели прогрес и са  посветили живота си на просветата, на училището,сме на този хал.Всеки може да даде пример за дребнави,заядливи и дори отмъстителни "учители".Даскалите си отидоха и на тяхно място дойдоха доста хора,които трудно възприемаш и като учител и като даскал.Просто мястото им не е в у-щата.
                 "Учене чрез правене"!? - Горката финландска система на обучение,базирана точно на този принцип.Особено в начален етап на обучение.Там ,учениците,не учат за да се готвят за тестове и матури,изпити...Няма еднотипни структури на уроците и всеки учител може да избира какво да преподава и най-вече как.Изградена е система на обучение на децата без стрес и за това още ще има да си мечтаем за финландското чудо,наречено образование.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 10:39 от Didia

# 1 087
Добро утро!
Затишие пред буря?

Моичкият вчера за пръв път каза, че с наближаването на понеделника все повече се притеснява. А той по принцип е много разсеян и това сроковете не ги отразява.

# 1 088
  • България, София
Кали, то си е за смях изказването на учителката. И на децата им е ясно, че говори глупости.
Въпросът е защо го правят тези учители?
Може би отговор не трябва да чакам от тях.

Не е за смях,защото това е психичен тормоз над децата и косвено и над родителите.При нас положението е същото - чакаме НВО за да оформим и по БЕЛ и по МАТ.Такъв скандал ще им завихря ,че истина не е.Само чакам резултатите и тръгвам.Въпрос е дали ще спра само с у-щето и учителите или ще стигна и по - нагоре.Зависи от това ,какво ще оформят!
Дидиа, не намирам за необходимо да се обяснавам, внасям яснота, тъй като не съм цитирала поста на Кали и не става ясно на какво са се смяли децата. Поводът за смях е било изказването на госпожата по БЕЛ, че била говорила с математичката как се смятали процентите.
Не споря, че децата са подложени на излишен стрес в случаите, в които  им е заявено, че за оформяне са необходими точките от НВО.
Обсъдено е тук многократно дали е предвидено в нормативен акт или не.

За протокола - наборката е октомврийче, че и скорпионче. Аз започнах през 2011г.да пиша в БГ - мама. Първоначално в темата за любимия Истанбул. Лека - полека разширих темите 😊
Никът си ми е все един и същ.

# 1 089
  • Бургас

А аз  съм kiki2kiki 😁😁😁
Тогава, през Август 2007, родих Гого. След него, през 2013 се роди и сестра му, която завърши първи клас тази година.

Мисля, че се познаваме и лично, аз съм herelina

Моят младеж каза, че неговата работа си я бил свършил и от тук нататък въобще не го интересувало 😀
От както минаха матурите, имам чувството, че са ми сменили детето - сега е спокоен, весел, леко му е на душичката. Та гледам да не му предавам от моята тревожност. Снощи и аз сънувах някакви неща, свързани с резултатите. 😊

# 1 090
  • София
Моята щерка се завърна вчера от Пампорово - щастлива и доволна. Каза, че в София била голама жега сравнение с там.
За протокола и наборката е от август 2007, та виждам доста познати никове, с които тогава пишехме тук.

# 1 091
  • София
Снощи и аз сънувах някакви неща, свързани с резултатите. 😊
И аз. Полудяхме ей! А до понеделник има още какво да сънуваме.

# 1 092
  • В една далечна галактика...
Добро утро, мами! В събота сутринта се оказва, че на моя син му липсват 4 учебника, които трябва да върне в понеделник в училище. Някой да знае работеща борса за учебници през уикенда? Или случайно да има повече свободни учебници (от София съм)? Готова съм да ги платя.

Липсващите са:
- Български език на БГ учебник
- География и икономика на Просвета
- Музика на Просвета
- Live Beat за 7 клас

Ще бъда много благодарна! Таман си мислех, че ще си почина този уикенд преди стресиращото узнаване на резултатите и редене на желания, а накрая се оказва, че трябва да обикалям книжарници...

# 1 093
  • София
Misho4ka, bguchebnik в подлеза на НДК, работят от 10 до 18 днес и утре. Национален телефон: 0700 4 29 29 - могат да проверят предварително дали имат всичко, което ти трябва. Аз ходих вчера...

# 1 094
  • София
За протокола моята кака е януари 2006, а сегашното седмокласче е юли. Писах с каката по активно, с другата девойка по-малко и предимно в групата на породените майки. После в тази на самотните.
Аз пък цяла нощ сънувах резултати, толкова реален сън Joy, че бях сигурна че поне тези от рисуването ще са излезнали.

Общи условия

Активация на акаунт