Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 54

• 50 895
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
А вашия високорисков ли беше?  Много обнадеждаващо

# 661
А вашия високорисков ли беше?  Много обнадеждаващо
Да, тип 16 имах.

# 662
При кой лекар ходихте

# 663
Тя вече
не работи.Сега ходя при Виктория Благоева в МЦ”Д-р Славчев”.

# 664
Момичета закъснява ми 2-3 дни ,уринния е (-), боли ме, зацапва ми тъмно кафяво и ме ме тормози,мъча се как да предизвикам менструация.. 😐😭😭😭

# 665
Момичета, вече имам записан час за lletz във Вита. Има ли някоя от вас, която скоро е преминала през това и може да ми даде повече инфо и съвети.
Казаха, че е задължително да бъда с придружител, който да ме прибере вкъщи, което ме навежда над чуденки в какво състояние ще бъда след това? Дали ще имам силни болки или ще ми е трудно да ходя? Ще имам ли нужда от болкоуспокояващи и специални (огромни) превръзки? Да предвидя ли специални дрехи за процедурата и след това?
Освен това ми споменаха за голямо пазене в рамките на 1 месец, което е и нещото, което най-силно ме тревожи, тъй като съм с  2-годишно дете и през по-голямата част от деня съм сама с него.
Всякакви съвети за преди и след манипулацията ще са ми от огромна полза, тъй като искам да съм максимално подготвена за това, което ми предстои.

# 666
Няма от какво да се притесняваш. Аз бях с леки болки след процедурата. Можех да си ходя нормално. Майка ми ме закара. Превръзка може да си сложиш стандартна. Докторът си свърши работата за 15 минути. После лежане, пазене и без тежко. Детето нито го вдигай, нито бутай тежки мебели из вкъщи. След около 10-15 дни може да имаш кървене, което не бива да е повече от менструално кървене. Аз бях облечена с рокля, защото беше лятно време и това свърши идеална работа. Успех! Не се тревожи, всичко ще е наред. Simple Smile

# 667
С каква упойка се прави?

# 668
Местна. Леко убождане. Поносимо е. Има и по-страшни неща от упойката на тоя свят.

# 669
Няма от какво да се притесняваш. Аз бях с леки болки след процедурата. Можех да си ходя нормално. Майка ми ме закара. Превръзка може да си сложиш стандартна. Докторът си свърши работата за 15 минути. После лежане, пазене и без тежко. Детето нито го вдигай, нито бутай тежки мебели из вкъщи. След около 10-15 дни може да имаш кървене, което не бива да е повече от менструално кървене. Аз бях облечена с рокля, защото беше лятно време и това свърши идеална работа. Успех! Не се тревожи, всичко ще е наред. Simple Smile

Благодаря за информацията и успокоението!
Мен не ме притеснява самата манипулация, тъй като съм преживявала по-тежки операции, както и естествено раждане, а и доколкото разбрах процедурата не е болезнена.
Последен въпрос - кога започнахте да си позволявате разходки след процедурата (не толкова заради мен, а заради детето, което е свикнало да излиза всеки ден и със сигурност ще си ги търси)?

# 670
След месец, защото преди това разходките ми причиняваха кървене. И това ме притесняваше. Затова след като прокървих към десетия ден, така си беше седмица някъде и после ми дойде цикълът и вече беше минал цял месец. Можете да седите на някоя площадка докато детето играе. Simple Smile

# 671

Момичета ЦМ е правена през април и от тогава не съм правила защото съм.бременна .Доктора каза че няма  какво да ме притеснява тогава ,но като прочетох темата тук тези asc us клетки не са шега работа .Сега бременна в 8 ми месец и все още не съм правила повторна замазка.
Много ме е страх че може да стане нещо сериозно през тези месеци ,понеже тогава се доверих и не направих никакви допълнителни изследвания .

# 672
@Maria95
При кого ще правите letz във Вита?

# 673
@Maria95
При кого ще правите letz във Вита?

При доц. Карагьозов.

# 674
  • София
maria, всичко е много индивидуално. Аз след първата конизация отидох на работа. Синът ми беше на 3 г. Не съм го вдигала, но не сме спирали с разходките. Ще се водите по вашето състояние и как се чувствате вие самата, без да вдигате нищо тежко. Стискам палци да мине леко и безпроблемно и да дойдете да ни се похвалите.
кристина, леко раждане и здраво бебе на първо място! Няма никаква нужда от тези мисли в момента и нищо ужасяващо в резултатите ви. След раждането идете на специалист, на който ще имате доверие. Разгледайте контактите на първа страница.

Общи условия

Активация на акаунт