Седмокласници 2020/2021 - Първо класиране - (12.07 - 18.07)

• 94 571
  • 1 593
  •   1
Отговори
# 1 575
Аз съм 1991. Прекрасно училище със страхотни преподаватели.

# 1 576
  • София
След 7-ми клас,  се озовахме в Троянския манастир. Може някой друг път да разкажа как Simple Smile))
Заключени в монашеските килии, на най-високия етаж,  може би 4-ти, през прозорчето на фасадата долу се вижда страшна урва - ние сме на върха на крепостна стена. Без тоалетна. Блъскаме вратите на стаите и се молим за тоалетна. През прозорчетата към галерията, към вътрешния двор.  С решетки са, нищо не помага. Наказани сме и не мислим за нищо друго освен за бягство, към тоалетна! Сигурно са казали на управата на манастира, че сме поругали някоя християнска светиня,  че никой да не реагира с часове.
Крещяхме си с другите затворници към урвата, правехме план за бягство. Беше забавно до някое време. И ужас, външният прозорец на нашата стая се оказа до перпендикулярна стена наблизо. Една съученичка реши,  че с въже от нацепени чаршафи ще слезе по напречната вертикална стена и ще ни освободи. Не можех да я разубедя. Как двойно по-силно крещях, че Ева ще скача с чаршаф, не смеех да се обърна да видя още ли е на перваза. Цяла вечност! Изведнъж вратата се отвори,  само за малко,  а злобната мутра на учителя се изхили, подавайки ни ключ  - бил от вътрешната врата в стаята, там било имало нещо като тоалетна. Още чувам превъртането на ключа, бяхме заключени с обикновено резе!
Мисля,  че му отмъстихме, не помня как. Всичко бледнее пред това евентуално скачане. В къщи разказах, но само чаршафите се приеха за трагични,  а издевателството не!

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 02:30 от ЗаСлон

# 1 577
  • София
значи как учих и какво завърших ще разкажа, ама друг път Wink

Почувствах се като в детството си... когато татко казваше "а какво станало по-нататък ще ви разкажа следващия път", а ние крещяхме "не, още, сегааааа"...

ПП
Сигурно съм единствения човек, дето е имал УПК "програмиране". И, или последният, който го помни... Grinning. В централната сграда на МЕИ-то, дето я направиха на... и аз не знам какво, ама тотално я ос**ха. Само дето се реализираха само няколко часа и учихме.... познайте какво - бейсик, разбира се! В моя случай - за 3-и път. Но поне се отървах от чаршафите и техните подгъви!

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 03:21 от katiABV

# 1 578
  • Варна
Ооо на добър път е поела темата. Аз бях чавдарче, после пионерче и дотам. На бригада ходих 1 път да бера камби. Селото беше отдалечено от града, времето жежко. По обяд убедих още 3 момичета и избягахме. Стигнахме до път, за моя гордост успях да хвана на стоп един автобус.  Човека бил познат на баща ми и ни стовари с автобуса пред работота му и каза: тия са твойте, прибрах ги от улицата:joy: Друг път на бригада не отидох, даже мама не знаеше защо. Летните лагери с руснаци и чехи бяха много забавни, помня Кранево и Равда. Между вечерния и сутрешния час бунгалата рязко се изпразваха.  След това си пишехме и писма.
На военно училище не съм ходила, но по-късно  заради медицинското образование ни дадоха и военни книжки, та съм с титла офицер:stuck_out_tongue_winking_eye: По устав мъжете трябва да козируват в присъствие на по-висок чин от техния( търкалящо човече)

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 08:34 от Neri

# 1 579
  • София-Младост
Аз съм от набора, при който отмениха и военното и бригадите...кофти нали. Та нищо  не съм брала реално...една година само имаше някаква практика да я нарека...едните продаваха хляб в супера, а другите ни водеха в Софарма, чупехме ампули...с аналгин май, или нещо друго. И накрая и ни платиха някакви парички.
А на колко екскурзии сме ходили от училище...не мога и да ги изброя, няма спомен обаче дали и колко се е плащало тогава. Единственот омясто където не съм ходила на лагер е на морето...не можех да си представя да немога да влизам във водата когато си поискам Wink А и тогава всяка година ходехме с нашите за цели 2 седмици...
"Демокрацията" отвори училището в Горна баня и така последните две години изкарах там...страхотно беше.
Много носталгично ми стана...
Сигурна съм, че и нашите деца ще имат спомени. И то хубави Simple Smile

# 1 580
  • Бургас
Чета ви и тихичко завиждам
Аз станах чавдарче и пионерче и до там. На бригади не съм ходела
Но за сметка на това всяко лято бях за десет дена на лагер. Много забавни беше. Тръгвахме винаги с нощният влак, наблъскани по много деца в едно купе. Обикновено ни настаняваха е някакво училище или детска градина , в стаите на което имаше сложени пи 10-15 легла в стая. И никога не съм мърморела, че било мръсно или нещо липсвало. За разлика от моите деца, на които все нещо не им харесва,май мн съм ги разглезила по семейните почивки. Единственото нещо което никога не ми харесваше беше храната- винаги карах на бурканче кис млеко с бисквити Чайка - и до днес любима комбинация Simple Smile

# 1 581
Искам да попитам записалите се, виждат ли все още статус "записан" в priem.mon.bg?

# 1 582
  • Ланкър, планините Овнерог
Искам да попитам записалите се, виждат ли все още статус "записан" в priem.mon.bg?
Ние чакаме второ и категорията "класиране" липсва, както преди първо.

# 1 583
Не, няма го реда с "класиране" под "желания" откъдето се влизаше. Аз си имам снимка обаче,че сме записани... за всеки случай Sweat Smile

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 10:41 от vox

# 1 584
И при записаните липсва, явно протоколът се повтаря Simple Smile, дишайте спокойно.

# 1 585
  • София

Класиране при мен го няма. Предполагам,че като се появи ще си стои "записан".

# 1 586
Здравейте момичета! Има ли щанс да изкарат класирането днес? Или не се случва през почивните дни?

# 1 587
Здравейте момичета! Има ли щанс да изкарат класирането днес? Или не се случва през почивните дни?

Според мен няма. Даже не вярвам и утре да е. Най-вероятно на обявения ден, 20.07 като първото.
Ние също чакаме за второ, но ми прави впечатление, че фигурират всички желания, включително и по-долните от това, на което беше класирана. Дано наистина е само нагоре движението, че иначе ще се сбъдне моята мечта за Френската,  девойката ще е бясна, че не я записахме във Втора АЕГ.

# 1 588
  • София
Поздрави от ЕГ Пловдив, зимата на 89/90! В Панса ...

Ех, Witchie, как ме върна към детството Simple Smile Били сме по едно и също време там. Вероятно съм една година по-голяма от теб, първата ми зима в панса беше 88/89, но аз си живях там до края на гимназията. Ние имахме занималня следобяд в подготвителен клас, имаше B уроци с чужденец и C само за произношение/култура - там вадехме текстове на песни, преди сайтовете с lyrics. Това после много помогна на рок групата на университета - вадех им всичките текстове за кавърите, които пееха, като ги прослушвах 200 пъти на касетка.
И на бригада съм ходила още от началното училище - за грозде и ябълки, а в английската  - за гороглед (това са чушки, и аз не знаех преди бригадата). Осмаците първо ни посрещаха в училище с моркови, а после на бригадата "тормозеха" момчетата, като ги караха на играят сантасе на тавана на бараката посред нощ и да извършват дребни услуги. Мен в 8 клас първо ме изгониха от бригадата, защото съм закъсняла с цял ден - бях на лагер с националния отбор по лингвистика, ама това оправдание не важеше пред шефа на бригадата. Той преподаваше философия, но единствената му връзка с Древна Гърция беше невероятната прилика в минотавъра. После великодушно ме допуснаха до митичните редове с гороглед, де, все някой трябваше да го обере.

# 1 589
......... Дано наистина е само нагоре движението, че иначе ще се сбъдне моята мечта за Френската,  девойката ще е бясна, че не я записахме във Втора АЕГ.
                Винаги започва от горе надолу и няма никаква опасност във вашия случай.Преди две години от АЕ/РУ на второ отидохме на АЕ/ИЕ в същото у-ще,което беше 4 желания нагоре от първото красиране.Между тях имаше такива дето в последния момент реши ,че не иска да учи в друго у-ще.Да,ама няма как да се прави корекция и си потреперихме.

Общи условия

Активация на акаунт