За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 631
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 17 116
Как се разфасова Ватус (морска котка), в смисъл... всичко ли ѝ се яде?
Мисля че само "крилата" се ядат. Има клипчета в ютюб как се филетира.

# 76
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Имам и един пакет боб мунг,дайте идеи какво да го правя, преди да решат бубите и него да нападнат и да го хвърля😂.За какво е подходящ този боб,за салати ли ?Не помня за какво го купих 🙄😃

От мунг боб правя кълнове, бързо стават.
На яхния също е вкусен, накисвам го първо, както и белия боб.

Кафявият ориз пълнозърнестият ли е?
Накисвам и него, варя по-дълго. Ако се вари дълго и с повече вода, може и да стане на каша. Но нежен като белия не става.

# 77
  • Мнения: 393
Здравейте! Имам сини сливи и смокини, които искам да изсуша, но не съм много сигурна в самата процедура. Някой може ли да ми даде насоки? Мисля да е естествено сушене на слънце, защото четох, че във фурната отнема много време. Ако някой има опит ще се радвам да ми обясни как точно се прави.

# 78
  • Мнения: 17 116
Мисля да е естествено сушене на слънце
Не мисля че сме сушили нещо на слънце, щях да спомена риба чирози, но май и тогава се падаше в сянка. Плодове просто слагаш на хартия разпръснати, така че да не се допират помежду си, покриваш пак с хартия и оставяш, може на сянка навън, може и в сухо проветриво помещение като таван на къща, или на остъклен балкон, или дори в кухнята стига да се проветрява добре. Сушили сме грозде за стафиди, ябълки и круши нарязани, може и други работи да е имало, отдавна беше, сега такива неща купувам, само подправки продължавам да суша на същия принцип. Сливи също става, но те са по-воднисти и действително на фурна е по-лесно. Сливите най-добре да се подредят на решетка, може и на метална тава, изнасяш ги на слънчево място в големите жеги като е над 30С, завъртат се да ги хване слънцето отвсякъде, като захладнее ги прибираш, на другия ден пак, седмица някъде си трябва, аз не бих се занимавала.

# 79
  • Мнения: 3 416
Има и уреди за сушене на плодове , зеленчуци  и т.н.
Има и по - бюджетни модели и марки

# 80
  • София
  • Мнения: 3 858
Какво мога да приготвя с ябълково пюре?Идеи?

# 81
  • Мнения: 3 416
Мармалад от ябълки.
Ако се добави пектин може и на бонбони да стане .  В руло може да се вложи . В кекс . Нектар може да си направите

# 82
  • Мнения: 15 116
Имаше едни сладки на Гуинет, с тиквено пюре. Аз съм ги правила с ябълково, много са вкусни. Иначе може да се смеси с маскарпоне за крем на руло, торта, да се направи сладкиш и кекс с него, да се обърка с кисело мляко или заквасена сметана...

# 83
# 84
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Какво мога да приготвя с ябълково пюре?Идеи?
Или към свинска пържола. Simple Smile

# 85
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Какво мога да приготвя с ябълково пюре?Идеи?

Стават и с пюре и смелени орехи.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/03/blog-post_18.html

# 86
  • Мнения: 17 116
Какво мога да приготвя с ябълково пюре?Идеи?
Скрит текст:
Може да го добавиш към свинско месо като печеш или ако имаш бавноготвеща тенджера. Или естествено сладки неща:

Ябълково-канелен хляб/кекс: 2 яйца, 1чч ябълково пюре, 3/4чч захар, 1/2чч олио, 1/4чч кисело мляко, 2чл канела, 1/2чл мляно индийско орехче, 1 ванилия, щипка сол, , 1 3/4чч брашно, 1чл сода за хляб, 1/2чл бакпулвер. Продуктите се смесват набързо без да се бърка твърде много. Пече се в продълговата форма за кекс покрита с хартия за печене, около 50мин на 180С. След първия половин час във фурната може да се покрие с фолио за да не загори отгоре. Пробва се за готовност като кекс, с клечка. Като се опече се вади от фурната, но се оставя в тавата половин час да поизстине и чак тогава се маха от тавата. Като изстине напълно може да се нареже на филийки и филийките да се намажат със смес от масло и мед.

Ябълково-канелени макарони на фурна: макароните се сваряват, отцеждат и хвърлят в намаслена тавичка. В купа се разбиват заедно 6 яйца, 1/3чч олио, 1чч ябълково пюре, 3/4чч захар, 1 ванилия, 1/3чл сол, 1/2чл канела. Заливат се макароните със сместа и малко се поразбърква да няма сухо. Отгоре по желание се нахвърлят няколко лъжички сладко от вишни. Пече се около 40мин, вади се и се оставя да поизстине към 20мин преди да се сервира, при сервиране отгоре може да се ръсне малко канела или да се настърже лимонова кора.

# 87
  • Мнения: 15 116
Сега ако дадете рецепта и за пържолите с пюре, че и аз имам четири бурканчета от Лидъл, цена няма да имате. Flowers Hibiscus

# 88
  • Мнения: 3 416
Какво е това ябълково пюре точно -със или без захар.

# 89
  • Мнения: 15 116
Със захар е. Поне това от Лидъл.

Общи условия

Активация на акаунт