За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 36 121
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 10 658
Имам джолан. Как да го приготвя да стане сочен и евентуално с какво/да не е само джолана/?


бавно печен/душен. аз го правя в слоукукър, но става и на фурна. добавка по желание - ако обичате гъби, лук, моркови, може и картофи....

# 706
  • Мнения: 1 396
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам. Може ли някой да ми каже изпробвана рецепта за сурови мариновани чушки без стерилизация? Предварително благодаря!

# 707
  • Русе
  • Мнения: 6 144
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета, като бях в Турция ядох много вкусна супа от нахут и пилаф, издирвам рецепти, ще съм много благодарна да ми помогнете.

Ето супичката, утре ще напиша рецептата. Става много бързо и лесно.


Чорба с кисело мляко и нахут

# 708
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Имам джолан. Как да го приготвя да стане сочен и евентуално с какво/да не е само джолана/?

Свински джолан с бира на фурна

# 709
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Никога не съм готвила с бира, но тази рецепта ми хареса. Благодаря!

# 710
  • In transit
  • Мнения: 14 196
elliee, месо с бира е чудесна комбинация...пилешкото също става разкошно.

# 711
  • Мнения: 172
Моля за изпитана рецепта за лек и пухкав шарен кекс.

# 712
  • Мнения: 1 467
Не знам дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам. Може ли някой да ми каже изпробвана рецепта за сурови мариновани чушки без стерилизация? Предварително благодаря!

Тази рецепта е много подходяща за градски условия, защото е без стерилизация.
 От години я използвам, става с камби и с червени чушки. В момента имам в хладилника, като не са в буркан,а в тенджерата, за да се хапват сега.

Мариновани камби на Селма

https://m.bg-mamma.com/?topic=433474

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Моля за изпитана рецепта за лек и пухкав шарен кекс.
От мен - https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

# 714
  • Русе
  • Мнения: 6 144
Скрит текст:
Моля за изпитана рецепта за лек и пухкав шарен кекс.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6205.html

# 715
  • Мнения: 183
Здравейте, искам да попитам нещо, че с моя мъж спорим. Вчера вечерта накиснах боб за 2 часа, а после го сварих в тенджера под налягане за 1, 30, но все още хрупа. Боба беше цял ден в тенджерата под налягане, сега го включих да се довари, дали ще стане или както той твърди вече се е пресякъл и няма да се довари?

# 716
  • Sofia
  • Мнения: 29 081
Боб се кисне цяла нощ.

# 717
  • Мнения: 15 044
Хубавият боб се сварява бързо и без накисване. Аз никога не го накисвам. А час и половина в херметическа и пак да хрупа, егати и боба, бих казала.

# 718
  • Мнения: 183
Боб се кисне цяла нощ.
Знам, но никога не съм го киснела цяла нощ, имам си мой си начин изпитан в годините, но явно този път е друга марка и затова не стана. Нищо ще го доваря и ако не става ще вечеряме нещо друго.

# 719
  • Мнения: 22 867
И аз това тръгнах да пиша, най-вероятно фасулът не е добър или е много стар. Също не кисна боб, варя в обикновена тенджера и си става добре.

Общи условия

Активация на акаунт