Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 46 676
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
В сайта на инвеститора на комплекс Рейнбоу има информация за предстоящ голям комплекс на по 20 етажа в Младост. Flushed

# 91
  • Варна
Да,обсъждани са вече много пъти тези 20 етажа.

# 92
А за Светлина в Младост някой има ли информация?

# 93
  • Варна
Да,обсъждани са вече много пъти тези 20 етажа.

Чак пък много пъти. Редовно следя темата.

# 94
  • Варна
Поне няколко пъти в предната тема е говорено за високите блокове,които ще се строят около клиниката на Марешки в Младост.

# 95
Здравейте,

Отскоро търся жилище в районите Възраждане и Младост (тристаен) и ми допада източното изложение (към парка) на сграда 3 на комплекс Ренесанс. Някой може ли да ме ориентира дали мога да купя апартамент (на зелено) директно от инвеститора? На телефона, посочен на рекламните табели за директни продажби отговарят Хоум ту Ю ("пълномощник" на инвеститора). Не ми стана ясно в този случай има ли комисионна (иначе 3%, ако се ползва брокерска услуга) или не. Благодаря предварително.

# 96
Здравей аз също закупих апартамент в Ренесанс 3. Не не може инвеститорите не се занимават с продажба и търговска дейност. Home2u са техни търгивски представители. Да точно така в този случай те не са брокери! Малко е объркващо, но да го кажа че Home2u са брокери за други сгради но за тази са търговски представители. Какво означава това, те не вземат допълнителни пари от обявената цена. Тоест ти не дължиш процент при сделка и не се подписваш за оглед. Естествено те имст договорка с инвеститорите за нещо и ценовата политика си е тяхна работа, но процент не се дължи. Обявената цена е окончателна. Етапа на сграда 3 е на  първи етаж ще почват плочата.

# 97
Здравей аз също закупих апартамент в Ренесанс 3. Не не може инвеститорите не се занимават с продажба и търговска дейност. Home2u са техни търгивски представители. Да точно така в този случай те не са брокери! Малко е объркващо, но да го кажа че Home2u са брокери за други сгради но за тази са търговски представители. Какво означава това, те не вземат допълнителни пари от обявената цена. Тоест ти не дължиш процент при сделка и не се подписваш за оглед. Естествено те имст договорка с инвеститорите за нещо и ценовата политика си е тяхна работа, но процент не се дължи. Обявената цена е окончателна. Етапа на сграда 3 е на  първи етаж ще почват плочата.

Благодаря много за ясния и бърз отговор! Simple Smile

Понеже вече сте минали по този път - точни ли са Home2U при различните стъпки (не размотават, предваритеният договор може да се изпрати на клиента преди подписването, за да има време за консултация евентуално с адвокат/нотариус, не притискат за стоп капаро на ръка и т.н.)?

Когато се сключва сделката - тя с Home2U ли е или със Citybuilding като страна по договора?

Каква е височината на таваните според вашия предварителен договор (ако това е упоменато)? Аз получих противоречива информация - според търговския представител 2м50, а според брокера на място 2м40. На мен лично при огледа на подобни апартаменти в сгради 1 и 2 таванът ми се стори доста нисък, но не съм го мерила.

Благодаря още веднъж и усмихнат ден!

# 98
Според мен са точни. Какво се случи при мен да искаха стоп капаро на ръка което е минимална сума, но аз им казах че искам директно предварителен договор без пари на ръка. Те се съгласиха и подписахме документ че дължа капаро ако се откажа, но пари не съм давал. Проблемът е че договорът не е с инвеститора който не е ситибилдинг между другото те са строители и нямат нищо общо със сделката понеже не са собственици! Сделката е с пълномощник на инвеститора а именно лице от home2u. Затова и след като кажеш искам да го купя не ти пращат договора веднага а чакат да се съберат 2, 3 апартамента за продажба и тогава вземат пулномощното и сключват договора. Естествено преди да го сключиш ти го изпращат четеш го консултираш се няма проблем. За таваните незнам това го няма в предварителният договор но както каза ще са точно толкова колкото сграда 1 и 2.

# 99
Здравейте,

Отскоро търся жилище в районите Възраждане и Младост (тристаен) и ми допада източното изложение (към парка) на сграда 3 на комплекс Ренесанс. Някой може ли да ме ориентира дали мога да купя апартамент (на зелено) директно от инвеститора? На телефона, посочен на рекламните табели за директни продажби отговарят Хоум ту Ю ("пълномощник" на инвеститора). Не ми стана ясно в този случай има ли комисионна (иначе 3%, ако се ползва брокерска услуга) или не. Благодаря предварително.

Помислете си за изложението към парка. Прозорците на сграда 3 гледат към игрищата и са много близо до тях, което означава риск от шум, особено почивните дни.
Ние също сме в сграда 3.

# 100
Според мен са точни. Какво се случи при мен да искаха стоп капаро на ръка което е минимална сума, но аз им казах че искам директно предварителен договор без пари на ръка. Те се съгласиха и подписахме документ че дължа капаро ако се откажа, но пари не съм давал. Проблемът е че договорът не е с инвеститора който не е ситибилдинг между другото те са строители и нямат нищо общо със сделката понеже не са собственици! Сделката е с пълномощник на инвеститора а именно лице от home2u. Затова и след като кажеш искам да го купя не ти пращат договора веднага а чакат да се съберат 2, 3 апартамента за продажба и тогава вземат пулномощното и сключват договора. Естествено преди да го сключиш ти го изпращат четеш го консултираш се няма проблем. За таваните незнам това го няма в предварителният договор но както каза ще са точно толкова колкото сграда 1 и 2.

Meрси много за допълнителните разяснения.
Аз разбрах току-що нещо притеснително от познати на познати, които също са купили апартамент в Ренесанс, но на по-ранен етап (не в сграда 3) - получили са изненадващо фактура от ХоумТуЮ да платят 3,6 % комисион върху цялата сума след подписването на предварителния договор и след като вече са платили първоначалната вноска от 30%. Те са си мислели, че купуват директно, а се е оказало че не е точно така. Може би това се случва само на по-наивни клиенти? Не знам честно казано какъв предварителен договор са подписали. Може би са проспали това условие.
Чудя се как може човек да се презастрахова, че няма да го изненадат в някакъв момент с такова нещо. Да кажем, това че го няма в предварителния договор достатъчно ли е?

А плащането при вас по схема 30:30:30:10 ли е?

Поздрави!

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 12:50 от Fabri

# 101
Естествено че е достатъчно. Всичко се описва в предварителният договор. Един път подпишеш ли там е записано всичко що се отнася до парите. Ноооо има друго нещо което трябва да знаеш Home2u са и брокери и за тази сграда търговски представители. Тоест едното не изключва другото! Тоест ако ти си търсиш апартамент и и отидеш при тях и им кажеш търся си нещо дето е еди каква си цена и други параметри тогава те се превръщат в брокери и една от сградите които ще ти покажат е ренесанс. Тогава те са и брокери. Затова звъниш на телефона посочен за ренесанс и говориш само за ренесанс а не че си търсиш нещо по принцип. Да схемата е такава.

# 102
Здравейте!
Тъй като нашата покупка на апартамент се провали и съм направо бясна, започваме да обмисляме всякакви варианти вече. Явно, че трудно ще намерим нещо читаво и бюджета ни, та започнахме да се чудим дали да не се преориентираме към панел, който просто да изринем и ремонтираме и обзаведем. Тук-там се срещат прилични панели на ниски цени. Аз упорито бягам от този тип строителство, тъй като са твърде стари и с неясно бъдеще, но вече не знам дали да не склоня. Някой да се включи за недостатъци на панелите?

# 103
  • Варна
Самото строителство няма да коментирам, но панел означава задължително липса на частно паркомясто, предимно стари съседи, голяма вероятност за покъртителни общи части и мази, хлебарки и т.н. Смисъл колкото и да си го тунинговате апартаментчето, ако е в неподдържан и вмирисан вход, все тая...
Иначе живяла съм като дете в панел, не е кой знае какво - има си и своите плюсове като правилни форми на стаите, по-голяма и чиста квадратура и цената.

# 104
Твърдо не, но не защото е панел а защото е стар, не бих купил дори стара тухла на повече от 10 години! Ако сме честни тези високите блокове като резиденс гардън и други по 15 етажа какви са, бетон с малко тухли за цвят. Новото си е ново все една да купиш 20 годишна кола. Апартамента след 20 години не само ще е панел но и много стар панел никой не би го купил.

Общи условия

Активация на акаунт