Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА-какво се случва реално? - 12-та тема

• 45 842
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
  • Най-красивата страна
Винаги съм се чудела на обяви с "търся 1 - 2 стаен". Не разбирам как така хем едностаен, хем двустаен апартамент биха задоволили нуждиде на човека, който търси имот. Броят на нужните стаите не трябва ли да е константа?
Имам определен бюджет.
Ако жилището е в някой от кварталите-двустаен.
Ако намеря жилище с по-добра локация,например центъра ,ще трябва да се задоволя с едностаен.
И тъй като няма да живея там и двата варианта ме устройват.

# 661
Аз ходих в Карпе Вита - няма изглед море, комплекса е много добре поддържан, край басейните имаше хора, градината е разкошна, апартаментите са направени с паркет, климатик, баните са обзаведени, направо е да постилаш килими и да слагаш мебели, цената е 1350 евро на кв.м., такса поддръжка 8 евро на кв.м. на година. Другото, което гледах е Беле Маре - зад тенис игрищата на Гранда, от 5 етаж се вижда море, цените са подобни, но по БДС. Има останали няколко свободни апартамента. Таксата поддръжка ще се уточнява на първото събрание на етажната собственост. В Азур таксата е 12 евро на кв.м. на година, цените разбрах, че са по-високи.. Ние също се отказахме от Св.Константин и Елена.

# 662
  • Варна
Някой гледал ли е Комплекс Towers?

https://icongroup.bg/prodajbi-kompleks-towers-varna/

Доколкото виждам на сайта им, се намира точно между новия мол и сградата на Явор, но само от снимките не се разбира дали ще е на самия булевард, или малко по-навътре. Вярно, че си е в края на града, но лично на мен тази локация по ми допада от комплексите до парк Възраждане. Разпределенията изглеждат доста добри.

Комплексът ще е разположен под стдиона , над Жижо.

# 663
Някой гледал ли е Комплекс Towers?

https://icongroup.bg/prodajbi-kompleks-towers-varna/

Доколкото виждам на сайта им, се намира точно между новия мол и сградата на Явор, но само от снимките не се разбира дали ще е на самия булевард, или малко по-навътре. Вярно, че си е в края на града, но лично на мен тази локация по ми допада от комплексите до парк Възраждане. Разпределенията изглеждат доста добри.

Комплексът ще е разположен под стдиона , над Жижо.

няма такова нещо над Жижо и под стадиона . Жижо и стадиона ги дели отбивка по която трудно се разминават две коли. Между стадиона и булевард република има поленце което няма как да застанат тези кули. От жижо до Чекеларов ( вече не е Церовски улицата ) има повече място но там вече зависи как ще бъдат разположени тези кули. Все пак тами минава Канал успореден на Чекеларов. Както и има складове на гърба на МЦ Младост които заемат доста пространство и може би ще трябва да ги махнат за да разположат това нещо. Както гледам единственото наистина голямо място в тази зона на което биха се разположили без проблем  тези сгради е сегашния паркинг, бившите вторични суровини Надин от долната страна на МЦ Младост. Но според указателя на картата не са там, а са точно межди Жижо и, Канала.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 19:26 от _re_ge

# 664
Св. Константин теоретично е нов комплекс, няма депресиращи сгради, близо до плажа, и недалеч от центъра. Обаче едно нещо ме притеснява, както е тръгнал да се заформя като квартал и се строи здраво там, ако тръгнат няколко стотин човека за работа към центъра по едно и също време сутринта, май няма адекватни улици да поемат този трафик.

# 665
Аз имам приятели, които живеят там и всяка сутрин водят деца на училище и ходят на работа, засега няма тапи, но лятото и като правят ремонти на булеварда е ад по него, не в самия комплекс. Наблюдението ми е, че все още живущите целогодишно в Дружба не са много, повечето имоти са с ваканционна или инвестиционна цел, ние също търсехме с цел да се местим от юни до септември там, но излязоха други приоритети.

# 666
  • Варна
Дидка понеже си ценен кадър във форума ще ти отговоря за 1-2 стаен, апартамента ще бъде купен за един човек. Няма значение дали е 1-2 стаен защото е за един човек. Както е констатирала Вени ако има 2стаен за хикс пари добре, ако не едностаен.

# 667
  • Варна
Дори и за един човек да е... има много хора (включително и аз), които не биха могли да живеят в боксониера дългосрочно. Ако не достигат парите за двустаен, ще сметят квартал, изложение... Ако е за инвестиция, броят на стаите обикновено оказва по-голямо влияние върху наема, отколкото локацията.
Не мога да се съглася, че като ще живее един човек, няма значение от броя на стаите. Да спиш в кухнята и гардеробът ти да ухае на запръжка и цигари не е много яко. Отделната спалня е безспорна необходимост дори за сам човек.Иначе когато бюджетът не стига... има и двойки, които се гъчкат в боксониери.

# 668
В 'Сезони" ще започнат  да излизат апартаменти на вторичния пазар.Колко е нормално според вас да струва двустаен на акт 15? 40-45000е?
Няма такива цени вече.

тези дни мои познати купиха в Сезони двустаен за 42000е на среден етаж.Явно който търси намира , но си трябва и късмет.

# 669
В 'Сезони" ще започнат  да излизат апартаменти на вторичния пазар.Колко е нормално според вас да струва двустаен на акт 15? 40-45000е?
Няма такива цени вече.

тези дни мои познати купиха в Сезони двустаен за 42000е на среден етаж.Явно който търси намира , но си трябва и късмет.
На вторичен пазар ли ?

# 670
Няма такива цени вече.

На вторичен пазар ли ?

Да .Там има останали само няколко големи апартамента.Двустайни отдавна няма

# 671
  • Варна
Или някой е бил много на зор да продава или са направени големи компромиси с жилището.Тази цена на вторичен пазар ми се вижда нереална.

# 672
  • Най-красивата страна
Дори и за един човек да е... има много хора (включително и аз), които не биха могли да живеят в боксониера дългосрочно. Ако не достигат парите за двустаен, ще сметят квартал, изложение... Ако е за инвестиция, броят на стаите обикновено оказва по-голямо влияние върху наема, отколкото локацията.
Не мога да се съглася, че като ще живее един човек, няма значение от броя на стаите. Да спиш в кухнята и гардеробът ти да ухае на запръжка и цигари не е много яко. Отделната спалня е безспорна необходимост дори за сам човек.Иначе когато бюджетът не стига... има и двойки, които се гъчкат в боксониери.

Едностаен в св.св.Константин и Елена,, може да се дава под наем само през лятото и после да се затвори.
Едностаен на центъра също може да се даде под наем за нощувки например или на  сам човек или на млада двойка.Или на студенти.
Двустаен -също.

Моите впечатления са ,че за малки апартаменти много по-лесно се намират наематели.

# 673
Или някой е бил много на зор да продава или са направени големи компромиси с жилището.Тази цена на вторичен пазар ми се вижда нереална.
И каква е цената точно??? Двустаен нищо не означава. Може да е 40 квадрата може и 60.Само така двустаен нищо не се разбира. Да не говорим за тристайни където има 85 кв и 130 кв. Цената се гледа на квадрат. Сега погледнах, че в сезони имат 48 кв двустайни тоест се пада по 875 евро на кв. Като имаш предвид, че нямат Акт 15 съвсем реална цена.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 12:08 от Nohope

# 674
И каква е цената точно??? Двустаен нищо не означава. Може да е 40 квадрата може и 60.Само така двустаен нищо не се разбира. Да не говорим за тристайни където има 85 кв и 130 кв. Цената се гледа на квадрат. Сега погледнах, че в сезони имат 48 кв двустайни тоест се пада по 875 евро на кв. Като имаш предвид, че нямат Акт 15 съвсем реална цена.
58 с общи части 50 без или нещо такова.и двете стаи са прилични отделно има килер с изводи за пералня.Не е лош като се има предвид и че има ТЕЦ, трислое нстъклопакет Саламандър и т.н.Акт 15 до дни.Мисълта ми беше че за тия пари взимаш нещо готово с добро качество защото за 45 000 в района предлагат двустайни на картинка все още и със съмнително качество

Общи условия

Активация на акаунт