COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 926
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 095
И, като ваксинираните не са предпазливи с аргумента “няма да ги пазя”, а неваксинираните попадат в болницата, какво се постига? Родителите и децата на ваксинираните не страдат ли от други болести, за да им се налага лечение? Или ще затварят вратите в болницата нанневаксинираните?
Лечението на другите болести не трябва да спира. Точно затова написах, че други мерки, освен ваксините, не трябва да има. Иначе и аз вече не пазя никого, то няма и нужда, след като всеки може да се ваксинира и да се пази сам.
Този начин на мислене е дълбоко погрешен, според мен и вреден както за теб самата, така и за околните. Ваксините не са достатъчно средство за спиране на заразата. Ваксинираните също трябва да спазваме мерки, защото като дойде новия щам, тогава няма да има значение кой е ваксиниран и кой не..

# 13 096
  • Шотландия
Toва на снимката е от вчерашния концерт на Лили Иванова в Пловдив. Разумно ли е според вас да се провежда подобно събитие на фона на развитието на делтата у нас? Съвсем спокойно могат да бъдат спестени подобни концерти и събирания с толкова народ.  Явно е много трудно да сме разумни и да не неглижираме ковид.

Купувам билети за театър в Англия. За да влезем, искат документ за завършена ваксинация или  отрицателен тест, а вътре - с маски. Разпечатах си документите за ваксинация, имат по 2 QR кода  за всяко поставяне на ваксината. Има изписани и имената и датите на ваксините, но QR кодовете предпазват от фалшификации. Иначе пандемията я приключиха от гледна точка на социалното подпомагане,  всички трябва да ходят на работа, освен тези, които могат да работят от дома. Намаляват помощите до стойностите отпреди пандемията. Децата са на ПО. Засега се удържа положението с болници и т.н. БоДжо и съветниците му явно смятат, че при това ниво на ваксинация може да се търси стаден имунитет и чрез преболедуване на неваксинираните или тези, които не успяват да развият имунитет. Ще видим дали сметките ще излязат прави или криви. Иначе кампанията за ваксиниране си продължава, защото има още неваксинирани.

# 13 097
  • В заешката дупка
В Исландия за първи път от началото на епидемията е прието дете в болница и е новина. Става дума за тинейджър.

Разпространението на вирусът обаче винаги е било слабо (или липсващо). Вълните никога не са достигали големи висоти и са били овладява сравнително бързо, а межу тях почти никакво разпространение. От началото на пандемията до момента  общо фициално регистрирани заразаени са 3% от населението (10 969 души). Тук ги ловят доста успешно. Общо 0,1% от цялото население (444 души) са били хоспитализирани. Линк

От утре ни разхлабват мерките. Вместо 200 души, ще се разрешава събирането на 500 души на едно място. Предивидена е възможност за провеждане на събития до 1500 души, но присъстващите, без значение ваксинирани или неваксинирани, трябва да си направят предварително бърз антигене тест (не самотест).  На заведнеията се разрешава да работят с един час по-дълго - до 1:00 през нощта. Останалите важащи и непроменени мерки са: пазени на дистанция от 1 м, а ако няма възможност - носене на маски. Също и медицинските препоръки: при симптоми, и най-малките, веднага PCR тест и карантина за положителните - няма значени ваксиниран, неваксиниран, преболедувал. Здравни паспорт в страната не се ползват и изискват никъде. Напълно васкинирани са 74% от цялото насление. (87% 12г +)

# 13 098
  • Другата България
Мери, невъзможност за ваксиниране по медицински причини (ама истински, научни, доказани в изследванията) надали има и 1%. Масово народът не се ваксинира, защото: те пък ще ми кажат; ваксините убиват; аз ще изчакам малко; пландемия е; фармата само печели.
Знам, че е студенокръвно, но не мога да поставя присъственото обучение на децата ни пред здравето на тези, които са решили да не се пазят сами.
Изследвания....всяко изследване е предпоследно, самите "изследователи" си противоречат понякога, информацията е разнопосочна, хората са объркани, и е нормално - аз ги разбирам. Все пак всеки търси /или поне така предполагам, всеки средноинтелигентен човек/ някакви източници на информация, които кореспондират със здравословното му състояние. Това не го казвам, за да ти опонирам или за да не се съглася с теб, казвам го от наблюдения и лични контакти, не във форума, естествено. Не трябва да забравяме и големия процент преболедували, за които все повече "изследователи" и изследователи твърдят, че имунитета след боледуване е по-добър от този след ваксиниране. Какво би станало, ако и тези хора, в което число съм и аз, започнем да разсъждаваме по този начин? Преболедувала съм, имам имунитет, изобщо не ме интересува Пена или Гана, дали е ваксинирана или не, аз мерки няма да спазвам. Нито ще нося маска, нито ще спазвам дистанция, нито ако съм болна ще се изолирам - аз имунитет имам, другите да се спасяват. Мен няма да ме повтори, аз съм "спасена". Да, ама не. Факт е, че и преболедували, и ваксинирани нито са застраховани, нито НЕ са преносители, а има много и неболедували, и ваксинирани, които въпреки ваксината може да свършат летално. Малък процент, но ги има. Има и боледували, и ваксинирани, които също го карат тежко втория път, и такива хора има, непредсказуем е този вирус, това трябва да е ясно, няма "коловози", в които да сме го вкарали, няма и да стане скоро.
Какво, да ги отпишем тези хора? Защото сме "спасили" себе си, и това ни прави безсмъртни? Де да беше така.....

# 13 099
  • Пловдив

Да пусна ли снимка от US Open?

Да, покажи снимка. На мен ми е интересно. Но ако е възможно напиши и как са били допускани хората от публиката - тук е тънката разлика с България.

# 13 100
  • София
Ли лу, причините за дистанционно са комплексни.
Тя на училище ходи за разнообразие. Това не е малко, разбира се, но в тая ситуация...
Пътуваме с метро, бутаница, хора, тя уж слага маска, но постоянно се пипа, маха маската...
В училище се водят много болни деца. Много. Хем е училище за деца като моето.
Старая се да я разнообразявам. Това и без това и е последна година, после ставаме и без да искаме социално изолирани. 🙄

# 13 101
Toва на снимката е от вчерашния концерт на Лили Иванова в Пловдив. Разумно ли е според вас да се провежда подобно събитие на фона на развитието на делтата у нас? Съвсем спокойно могат да бъдат спестени подобни концерти и събирания с толкова народ.  Явно е много трудно да сме разумни и да не неглижираме ковид.

Купувам билети за театър в Англия. За да влезем, искат документ за завършена ваксинация или  отрицателен тест, а вътре - с маски. Разпечатах си документите за ваксинация, имат по 2 QR кода  за всяко поставяне на ваксината. Има изписани и имената и датите на ваксините, но QR кодовете предпазват от фалшификации. Иначе пандемията я приключиха от гледна точка на социалното подпомагане,  всички трябва да ходят на работа, освен тези, които могат да работят от дома. Намаляват помощите до стойностите отпреди пандемията. Децата са на ПО. Засега се удържа положението с болници и т.н. БоДжо и съветниците му явно смятат, че при това ниво на ваксинация може да се търси стаден имунитет и чрез преболедуване на неваксинираните или тези, които не успяват да развият имунитет. Ще видим дали сметките ще излязат прави или криви. Иначе кампанията за ваксиниране си продължава, защото има още неваксинирани.
Познати  в Англия се заразиха в малък град там последните дни.  Мъжът от работният колектив се заразил и предал вируса вкъщи, съпругата му бременна. Явно тези работни колективи са проблем навсякъде, чудя се не ги ли тестват работодателите или си зависи от предприятието. Той работи в някакъв производствен цех. Иначе у нас достъпът до такива събития е свободен, без тест или документ за ваксинация, което крие доста голям риск. Дистанция също няма както се вижда, с маски са единици.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 21:33 от daisy12

# 13 102
Мери е права донякъде. Просто , защото и ваксинираните хващат Делтата, боледуват, но поне малко влизат в болница и стават тежки случаи.
Това обаче не е успокоение за мен. Не се знае как уврежда. Нали четохме, помним, от Алфа дори след безсимптомно или леко протичане имаше хора с поражения след месеци и то тежки се оказват за лекуване.
Нищо все още не се знае за Делта какво става след преболедуване. А боледуват и изкарали вече вируса, и ваксинираните.
Кое толкова ви успокоява, че гледате толкова оптимистично. Сложих две игли и вече край, не ме е грижа. Дори някои не са проверили отговор имат ли на ваксината.
Да, няма мерки и най-вече отказват хората да ги спазват.
Поне едни маски да носеха в магазини, транспорт, обществени места, да подходят с грижа за околните, у нас това го няма, видно е и тук. Жалко.
Бих попитала за социализацията, но се спирам, после пак ме сърбят пръстите. Ще мине това чудо, ще се върнем към стария живот се надявам и дано е скоро. Но..всеки прави планове да си прати детето да учи в чужбина. Нормално е. Но там..децата как изкараха пандемията, с каква отговорност, с какви мерки и на какво ги учеха. А нашите?
Бръм, прощавай, но е лесно в Англия да пишеш колко сте фрии и деца и родители. Ми ела тук и се чувствай така. Иначе е лесно сред 80% защитено население да си пуснеш спокойно детето и то в държава с тестове, със следене на пандемията и най-вече с по-ниски нива на заразени при мерки. Пишейки така подвеждаш за мен, пишете И къде живеете. Дори бих помолила, като почвате поста да си пишете местонахождението. Защото сме различни вселени се оказа.

# 13 103
  • Там,където се събуждам щастлива.
.

Няма да стане, съжалявам - хората се измориха. Особено навън, където ни тормозиха с какво ли не. И е било основно заради рисковите групи. Ок, не искат да се ваксинират, но да ни оставят на мира вече. Масово хората около мен са на това мнение, дори и неваксинираните в Австрия. Писала съм, че имам такива приятелки и уважавам решението им, но те не изискват нищо и не очакват.

Да, да. Като им е зле няма да изискват получаването на медицинска помощ. Такъв още не се е родил на земята.

Докато всеки има право на медицинска помощ, няма “какво ще ги пазя”. Всички са/сме в кюпа.

# 13 104
Ами аз не разбрах тогава, Калинка, защо при вас маските отпадат? Тези 30% неваксинирани не са ли ви важни? Нали всички сме в кюпа? Не се заяждам, виждам разминаване. Или, като те засяга лично, призмата е друга? Relieved

# 13 105
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Валенце, изобщо не става дума за причини като твоите

Повечето са
Учените казаха да се ваксинираме- Те ще ми кажат на мене!
Ванчето, фризьорката каза, че с тези ваксини искат да ни умОрат - права е!

# 13 106
  • София
Що е то - мерки по нашенски? Ето това:
Няма въведени ограничителни мерки за концерти на открито, с места за публиката. Това заявиха за "Марица" от Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод снощния концерт на примата на българската естрада Лили Иванова на Античния театър. От снимките на събитието стана ясно, че хората там са буквално един върху друг, като за дистанция и противоепидемични мерки не може да става и дума. Няма и ограничаване на публиката до 50 %. В последната заповед на здравния министър, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки в периода от 7 септември до 31 октомври, няма ограничения за концерти на открито.
С какво обаче концертът се различава от един футболен мач, който също се играе на открито? Тук не става въпрос за самата публика, а за условията при която присъства на даденото място.
"Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30% от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите", пише в заповедта.
Относно музикалните прояви, министърът забрани всички такива, плюс фестивали и събори, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен. 
   от ТУК
Публиката на концерта според същия този в-к "Марица" е 80% от възрастни хора, които би трябвало да се пазят най-много при вълната от коронавирус, която ни залива, но щом пее Лилето - вирОс нема. И РЗИ - също...
Турнето на Лили Иванова продължава.

# 13 107
milenaka, не е задължително, но е точно така в момента с Делта. И не е щам, а вариант. Моля се да не се появи щам, защото тогава мисля ще стане вече..
Делта е в пъти по-заразна от Алфа и всички учени го твърдят. Няма да има незаразени в едно семейство, ако някой го прихване. При алфата се случваше .
Мю е на границата вече и чака. Не го ловят ваксините. Къде е спокойствието? Дано скоро има бустери и покриват тези варианти, но у нас това е загубена кауза и да се появят. Вече цял ЕС говори за нас.
И да ви шокирам , не вярвам , че тук всеки писал , че е боцнат е такъв. По писането си мисля, че не е ваксиниран. Тези дето си признават са малко , но уважавам, че са откровени. Другите...не знам, дано да е така, но..има изключения и те не са малко.

# 13 108
  • Bristol
Познати  в Англия се заразиха в малък град там последните дни.  Мъжът от работният колектив се заразил и предал вируса вкъщи, съпругата му бременна. Явно тези работни колективи са проблем навсякъде, чудя се не ги ли тестват работодателите или си зависи от предприятието. Той работи в някакъв производствен цех.
Няма законово изискване, оставено е на работодателя да реши и повечето не ги интересува. Единствено остана изискването, ако си бил в контакт с позитивен и не си ваксиниран, да си в карантина. Или ако си ваксиниран, да направиш PCR и само ако е положителен, тогава си в карантина.

Мила, аз ходих на концерт август месец. Наистина залата не беше голяма, нямаше изисквания за ваксини, тестове и маски. Много странно се почувствах след толкова дълго време с ограничения.
Сега си купих билети за коледна постановка за декември месец, за момента нищо не искат. Може би в по-късен етап ще ме информират, ако има промяна в ситуацията.
Много се надявам да сме на правилния път. Постепенно виждам как се връщаме към предишното нормално, повече хора в градския транспорт, повече коли на пътя, по-пълни офиси, магазини и центровете на градовете 💕

Моята дъщеря, 16 г още не се е ваксинирала. Ако й дадат ден и час, сигурно ще отиде и ще се ваксинира. А и като гледам за сега, нито от колежа ги натискат, нито от поликлиниката са се свързали с нея 🤔

# 13 109
  • София
Мю е още от януари. Когато и ако се докаже, че избягва значително ваксините, тогава ще се притеснявам. А иначе, както казах, заразяването само по себе си не ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт