COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 978 986
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 13 530
Можете да си дезинфекцирате колички, пари, ръце и още каквото решите. При респираторен вирус е достатъчно на 3 м (образно, може и на метър), някой заразен да се разходи. Но, вие сте ваксинирани, така че би следвало това да не ви притеснява чак в такава степен.
Като чета повечето от вас какви мерки вземате, си мисля, че имате совбодно време в изобилие. Мисля че около месец ползвах дезинфектант, след това установих, че ако има полепнал по повърхности вирус, със сигурност няма как да го избегна. И така, година и половина....от половин месец съм без маска, края на юли месец пак ходех без.
Зимата (2020) около месец лекувах ръцете на дъщеря ни, след употребата на дезинфектант. На рани, кървеше. Надявам се да е спасила някой от Ковид, макар че ние не сме били болни, а след като ходи без маска, последното с което може да зарази някой, са ръцете й. Честно казано, предпочитам през два дена да й правя тест.
И на всички, които ще споменат възрастните и баба и дядо, бих напомнила, че за сега Ковид не се предава онлайн.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 23:59 от brumm

# 13 531
  • При семейството си
И тук почти навсякъде има дезинфектанти, да, различни са в мола, веригата за хранителни стоки и малкото квартално магазинче, но има…дори и за кошички, където също ги има. Аз лично водя детето си в санаториум, на плуване, в който на входа се мери Т. Били сме в малко семейно хотелче, което имаше брандиран дезинфектант.
В офиса ни, в който сме 15-20 човека има дезинфектант на входа, на стойка, натиска се с лакът.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 02:22 от Не се сърди, човече

# 13 532
  • София
От няколко години имам проблем на дланите на ръцете, който се появи от прекалено миене. Често така ме сърби, че си правя ранички и минават само, ако спра да пипа каквито и да било прахове, сапуни и т. н. Именно по раничките разбирам къде дезинфектанта става и къде е чиста вода. Ако има спирт, започва за щипе яко. Та изключително рядко (два, три пъти) съм попаднала на истински дезинфектант навън.

# 13 533
Елпис, аз ходих по общодостъпни места, където никакви дезинфектанти нямаше, но това да беше кусурът. Обикновено имам собствен дезинфектант.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 02:25 от Анонимен

# 13 534
  • Немция
Facebook изтрива почти 150 канала на „по-различно мислене“ на тема ковид и пандемия, асоциирайки ги като „вредна мрежа“.
Това включва публикуването на свързана със здравето дезинформация, реч на омразата и подбуждане към насилие в Германия.

Според Facebook изтритите акаунти, страници и групи са разпространили теорията на конспирацията за корона диктатурата и по този начин погрешно са представили ограниченията на германското правителство Covid-19 „като част от мащабен план“ за ограничаване на свободите и основните права .

https://www.spiegel.de/netzwelt/netzpolitik/facebook-loescht-net … a645-90fb19be1127

# 13 535
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
С тези ръце неволно понякога си пипаме очите.
Пък някои даже и носа, дето гордо им стърчи над маската.
Преди това примерно сме пипнали нещо, дето го е каращисал нечий чужд болен нос. И така стават белите. Дезинфектантът донякъде ги предотвратява все пак.

# 13 536
Facebook изтрива почти 150 канала на „по-различно мислене“ на тема ковид и пандемия, асоциирайки ги като „вредна мрежа“.
Това включва публикуването на свързана със здравето дезинформация, реч на омразата и подбуждане към насилие в Германия.

Според Facebook изтритите акаунти, страници и групи са разпространили теорията на конспирацията за корона диктатурата и по този начин погрешно са представили ограниченията на германското правителство Covid-19 „като част от мащабен план“ за ограничаване на свободите и основните права .

https://www.spiegel.de/netzwelt/netzpolitik/facebook-loescht-net … a645-90fb19be1127
Това е много добре, но трябваше отдавна да го направят, преди толкова хора да изтрещят и да се превърнат в зомбита.. В България също трябва бързичко да се направи и във фейсбук, и в медиите, и във форумите, да се разчистят конспиратори и тролове, защото са много вредни и опасни..Ще е редно да им се търси и някаква отговорност за това което говорят и пишат..

# 13 537
Някои родители стигат до декларация против мерките в училище. Майка коментира, че подала подписана от нея същата декларация до директора на училището, в което започнал да учи сина й и имало ефект от това.  Явно някои намират вратички в заповедите. И какво излиза че мерките са само на хартия, както се и очакваше. Някои не могат да свикнат, че мерките не са пожелателни и важат за всички.
По-скоро не проумяват, че мерките са за да им опазят здравето.
Имам чувството че са оперирани от мозък тези хора. Rolling Eyes

# 13 538
1892 нови случаи, 79 са починали

# 13 539
  • Немция
На ФБ страницата на РЗИ Враца, са излезли новите данни. Дали са реални... Рано ми се струва.

Да, наистина това са били новите данни, които са излезли тук по-рано.

# 13 540
Повечето учители и някои родители също за съжаление минаха под влияние на конспирациите и не разсъждават трезво, как ще се върнат към нормалността, не знам..Това, за което писа Бибит в Германия, трябва да се направи и у нас, и навсякъде.

# 13 541
  • Немция
Повечето учители и някои родители също за съжаление минаха под влияние на конспирациите и не разсъждават трезво, как ще се върнат към нормалността, не знам..Това, за което писа Бибит в Германия, трябва да се направи и у нас, и навсякъде.
И лекари. И всякакви други, част от българското общество.

# 13 542
  • София
Много объркахте споровете.
Ако говорите за дезинфектант, използван в обществена сграда или търговски обект, то той трябва да е придружен със съответното разрешително, получено от МЗ, както и всяка производствена пратка е придружена със сертификат, че отговаря на...
На сайта на МЗ има списък с препаратите, които имат издадено разрешително от МЗ.
Това не е като да реши някой да достави за неговата верига немски препарати, щото са по-качествени. А и освен това мисля, че все още не са отпаднали ограниченията на някои държави за търговия със спирт и дезинфектанти.

# 13 543
Софт, добавих, че не се разбираше...Не мерят никъде тук температура, а и никъде не са го правили никога.

Не мога да повярвам, че тези чудеса  наречени дезинфектанти са с нормални качества. За година и половина съм използвала къде ли не тук и в Германия, Австрия, Словения, Хърватско, Сърбия...Е, няма такива.

На мен /в Англия/ от началото на пандемията до ден днешен са ми мерили винаги температура в чакалнята на поликлиника, преди да ми вземат кръв, прегледи в болница. За тези места и до ден днешен се изисква носене на маска.
Пред тези места от началото на пандемията стои огромен надпис - "забранено влизането на хора със симптоми на ковид".

# 13 544
Judy, така е, не е редно да се бавят и не е редно да се обявява затваряне без съответните мерки за подпомагане. За мен е мистерия защо не вървят ръка за ръка, ще каже човек, че отново ни изненада вълната, както снега през зимата. Но и не е редно тези, които всъщност работят, да взимат помощи, нали така? Иначе тези, които са затворили (ако има такива), излизат пълни балъци.
Докато болшинството отказва да спазва всякакви мерки, няма никакъв смисъл да затварят и ограничават заведенията. Разпространението ще си върви и с тях, и без тях.
На учителите им осигуриха ваксини с предимство. Осигуриха и безплатни тестове. Ама не и не. Ни ваксини искат, ни тестове.
Що да не цъфне даскала на първия учебен ден без ваксина, без тест и без ЛПС, и да карантинират целия клас заради него. (визирам случая във В. Търново).
И после много важно било ПО. Да се учат на социализация децата. Ама интересно ми е от този конкретно учител, и подобните му, какво ли ще научат. Rolling Eyes
Гледах снимките със първолаците  от Варна. Как пък не можаха тези даскалици да сложат малко по дълги фусти. Все пак са някакъв авторитет в училищата. Като махнат вратовръзките и са готови за у кръчмата с това облекло.

Общи условия

Активация на акаунт