Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 43 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Момичета само да споделя,чее от последния ми преглед на 30ти до днес съм качила 2кг😀 като не съм променяла нищо от храненето.. даже леко го намалих заради киселините и гаденето. Официално вече сйм 58кг, явно наистини този 7ми месец се качва от въздуха 😀😀

В третия триместър е нормално да се качва по 500 гр. на седмица (от това, което съм чела), така че нищо странно. Но си е строго индивидуално. Аз другата седмица, живот и здраве, влизам в 8-мия месец и досега съм +5 кг,  да видим последните два месеца какво ще стане.

Аз съм в 28г.с ии в момента съм +5 от преди да забременея. Мисля,че се движа гд добре, не се напрягам като цяло.. колкото толкова.. просто изведнъж се започна 😀

# 541
  • Am Dorf (BB)
По темата с витамините и добавките да кажа как е в чужбината 😅 - при всеки преглед питам АГ дали освен фолиева трябва да взимам нещо друго, той е всеки път категоричен, че няма нужда. При първата бременност на своя глава взимах допълнително разни добавки, този път реших да наблегна на разнообразното хранене и да не взимам добавки.

По въпроса с килограмите, аз преди месец бях към +10кг, утре съм на преглед и ще вифим как се е развило качването. Върти ми се нещо, че от 3ти триместър се качват по 500г на седмица.

# 542
аз повече добавки не коментирам защото тука някои само моите думи вадят като все едно е сега съм ви намерила адресите и съм дошла да ви вливам зехтин в устата.

Аз по скоро исках да питам за съвет , понеже не знам дали и колко кърма ще имам и дали изобщо ще успея, споделяла съм че не съм сигурна в това мое начинание. Взела съм помпа и разни там цицински неща, но трябва ди да си взема предварително един буркан АМ ?И дали е ок да го мъкна в болницата защото не ми харесва АМ което дават в болниците в които планирам да раждам .

# 543
Момичета някоя от вас да се е насочила да ражда в Майчин дом или пък да има някакво мнение за там? Simple Smile

# 544
Момичета някоя от вас да се е насочила да ражда в Майчин дом или пък да има някакво мнение за там? Simple Smile

Аз може би.
Не съм сигурна още. Моите близки приятелки там са раждали, без избор на екип, всички са ок (нито доволни, нито недоволни - просто ок). Евентуално имам няколко лекари, с които бих се консултирала за евентуален избор, но повече от 900 лв за избор на екип няма да дадем (тук визирам Токуди, Надежди и т.н. с космическите цени).

# 545

Моя близка роди там при д-р Дяволов е беше възхитена от него,но като условия каза..че изобщо не й допаднало. В тоалетната имало хлебарки, а пък организацията за документи била нулева. За това и аз съм съгласна,защото ходих там за изследвания в 4ти месец и ме разкарваха като луда за документите..

# 546
Бочинка таткото ще го пускат ли? Не се настройвай така и не мисля, че е нужно да носиш АМ. Реално навсякъде има денонощни аптеки и ако бащата може да ти носи багаж мисля че няма проблем да пробваш с кърменето, а ако не стане тогава “по спешност” да се включи таткото и да донесе желаното и предпочитано от теб.

# 547
Не мисля че ще ги пускат милите татковци с тая пандемия 😭Аз се бях спряла на Токуда да раждам нищо че се слудя при лекар израждаш в Шейново. Но тука стана пак някаква каша с тия лекари и отново съм на стадий 0 с избора на болница и предполагам че чак октомври ще разбера какво става.
Притеснява ме че в Шейново бебето го дават на майката чак на следващия ден след секциото.Което реално значи че то ще си яде някакво си там си АМ.
Не че нещо ще му стане от това ам де. Но не знам как ще стане и това кърмене после . Много ми е объркано това с раждането и кърменето и секциото.
Бочинка таткото ще го пускат ли? Не се настройвай така и не мисля, че е нужно да носиш АМ. Реално навсякъде има денонощни аптеки и ако бащата може да ти носи багаж мисля че няма проблем да пробваш с кърменето, а ако не стане тогава “по спешност” да се включи таткото и да донесе желаното и предпочитано от теб.

# 548
Здравейте! Досега не съм писала, но ви следя от началото. Аз очаквам второ детенце в средата на ноември.
Бочинка - където и да родиш с операция ще седиш в реанимация, а там няма да ти дадат бебето да седи при теб. Със сигурност ще хапне малко АМ.

# 549
Здравейте! Досега не съм писала, но ви следя от началото. Аз очаквам второ детенце в средата на ноември.
Бочинка - където и да родиш с операция ще седиш в реанимация, а там няма да ти дадат бебето да седи при теб. Със сигурност ще хапне малко АМ.

Аз ще раждам във Вита и там няма реанимация, направо те свалят в стаята.

# 550
Точно щях да кажа че примерно в Св лазар директно си ти дават детето Simple Smile Или в Токуда ти го носят в Реанимация. В държавните много много не им дреме . Просто се следя при лекар израждащ там. Но ми се иска в Токуда да раждам а там става ебати кашата с тия лекари. Тоя не приемал нови , ония има часове за 1 ден преди термина ми и е такива.

# 551
Това, че ти дават детето значи, че ти го дават да го видиш и погушкаш, но не да седи при теб и да го храниш. Няма как новородено да седи в реанимация. Не мога да коментирам болници, които не използват реанимация след операция, едва ли има такъв медицински протокол. Във Вита след опрация също седиш в реанимация.

# 552
  • София
Секцио и кърмене далеч не са несъвместими понятия.

Родих във Вита преди 2 години, но малката отказа да засуче там. 5 дена си е била на адаптирано мляко.
(Веднъж не й го дадох, защото сметнах, че е успяла да суче и ми се скараха. 😒)

Вкъщи се борихме малко, дохранвайки 1-2 пъти на ден.
На 16тия ден за последно й дадох АМ вечерта и се заинатих, че повече няма да давам каквото ще да става.
И така го 1год и 7мес. Blush

# 553
Кърмата не тръгва миг след раждането. Моята дойде 2 дни по-късно. Да сигурно преди това е могло да бъде нон стоп на мен и да стимулира по-бързо да се случат нещата, но при мен нито поза улучвах, нито бебето имаше търпение като е гладно да дърпа едва потичаща лепкава коластра. Плюс това въпреки, че бях нормално раждане и родих по обяд, първата вечер го оставих да го гледат в отделението за да отпочина. Няма как с първото раждане, всичко да е супер организирано, като включиш и хормони, умора, емоции от всякакъв характер, стават ситуации, в които взимаш решения на място или приемаш вече създадения ред на болницата.

# 554
да да разбирасе че не ти го носят да си кисне в теб в реанимация Simple Smile Но го носят поне да го видиш еднократно дет се вика Simple Smile Много ми е кашкаво в главата с кърмене , дохранване без дохранване итн. Най голяма каша сега ми е къде да раждам

Общи условия

Активация на акаунт