Майчинството счетоводно - 90

• 36 438
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря.
А реално,ако съм болничен как ще се водя осигурена, на 1910 лв по залата или сумата болничен ( 80 % от нетото последните 18 месеца мисля беше ) ?

Ала-Бала, термина е началото на март Simple Smile
https://kik-info.com/trz/maichinstvo.php
Ето тук мож да разиграете варианти. В сайта на НОИ също има калкулатор за прогнозно обезщетние.
Тези 6 месеца на МРЗ (времето на "борсата") влизат при всички случаи в изчисленията. Въпросът е, че ако сега се излезе в болничен, той също ще хване тези месеци на МРЗ. И в последствия за бременост и раждане, ще се вземе сумата от която е изчислен този болничен.

# 61
  • София-Младост
Не сте писали, а аз как да го отгатна Simple Smile)))))))
Ами редно е да няма застъпване особено, ако се издават от един и същи лекар. Защо не сте реагирали на момента? Вижте предишния включва ли и 05.08. или е до 04.08. вкл.

# 62
До 05. 08 е. Тъкмо бях до болницата за картата, питах и за датите, казаха уж, че няма проблем, че се застъпва, така, че да видим.. 😀

# 63
Здравейте!
Моля за помощ относно върнат болничен.
Бил е входиран на 20.07 и съответно неприет. Никой от работа не ми звънна и ако не бях попитала днес, така щях да си чакам парите. Счетоводителката ни е "страхотна". Казват ми, че болничният ми е сгрешен от болницата и да звъня там. Уточнявам, че работя на две места и на другото място нямам проблем, там е приет и изплатен дори.
В документа от НОИ пише - върнати удостоверения за обстоятелствата по болнични листове - 1 броя, както следва:
1.1 за б.л. №......., на ..., егн....., в отпуск от 08.07.2021, в отпуск до 18.08.2021, с код за корекция: причина за връщане:9425 - за ЕГН,  флаг ЕГН, № на б.л... при код на операцията Корекция или заличаване липсва представен основен документ с ключова комбинация от полета (bulstat, EGN, FlagEGN, PatientsChartNumber, CodeOperations).

Моля, кажете къде е грешката? Какво да направя? Къде да сигнализирам?
Благодаря Ви.

# 64
  • София
Здравейте,
Къде мога да видя дали работодателят ми вече е предоставиш болничния ми в НОИ? Имах болничен до 21.07., който е изплатен, на 26.07. предадох новият такъв(последният от ЛЛ на детето) за период 22.07.-05.09. И искам да знам кога да чакам парите за юли, за август би трябвало да ми ги изплатят в началото на септември. И последен въпрос - какво следва след последния болничен, трябва ли да ходя до работят да попълвам някаква декларация или може и служебно те да го свършат? Благодаря! Знам, че съм поредната повтаряща се.

# 65
  • София-Младост
Diin321
Счетоводителката да си види грешката, сбъркано ЕГН, номер на болничния(буквата се пише на латиница задължително). Ако работи с повече от една фирма, да не го е пуснала от друга...

vikim
Поредните повтарящи ги пращаме да четат първия пост;)
Тук мисля се виждаха болничните:
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

След третия болниен се попълва декл. 2
https://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril2_2019.doc

# 66
Здравейте,не мога да разбера къде е проблема.Болничния ми е от 26.07,предададен е на 29.07.Знам,че счетоводителката има срок до 10число на м.08,а все още няма никаква информация в нои с пик.Нормално ли е или да звъня да питам,да не би да е забравила да го подаде към НОИ?

# 67
  • София-Младост
Нормално е. А иначе ако е подаден днес-утре трябва да се види.

# 68
Здравейте,не мога да разбера къде е проблема.Болничния ми е от 26.07,предададен е на 29.07.Знам,че счетоводителката има срок до 10число на м.08,а все още няма никаква информация в нои с пик.Нормално ли е или да звъня да питам,да не би да е забравила да го подаде към НОИ?
Обикновено се поява в сайта на НОИ със закъснени поне 2-3 дни, т.е. много е вероятно днес да излезе , че е подаден на 10.08.

# 69
Обикновено се поява в сайта на НОИ със закъснени поне 2-3 дни, т.е. много е вероятно днес да излезе , че е подаден на 10.08.
Благодаря ви!😊

# 70
Здравейте. Вече съм  45дни преди термин. Звънях на наблюдаващия, за да ми издаде болничен, но каза когато имам записан час тогава да отида. Въпросът ми е може ли да ми издаде болничен със задна дата 10 дни? От събота ми се пада 45 дни, а до петък ползвах болничен от личен лекар.

# 71
Здравейте,
Обясниха ми, че ако започна да взимам болнични от началото на бременността ще ми спадне средно месечният осигурителен доход, а ме е страх да ходя на работа и за хоум офис не позволява моята работа ...
Та осигуряват ме на 1607 лв. от месец Юли 2020, преди това на 1250, имам месец с премия и на 3000 лв. осигуровка.
Ако започна да и пускам болнични от първите месеци на бременността какъв ще е ефекта върху обещетението за безработица?

Надявам се да съм обяснила правилно.. Simple Smile

# 72
Здравейте,
Обясниха ми, че ако започна да взимам болнични от началото на бременността ще ми спадне средно месечният осигурителен доход, а ме е страх да ходя на работа и за хоум офис не позволява моята работа ...
Та осигуряват ме на 1607 лв. от месец Юли 2020, преди това на 1250, имам месец с премия и на 3000 лв. осигуровка.
Ако започна да и пускам болнични от първите месеци на бременността какъв ще е ефекта върху обещетението за безработица?

Надявам се да съм обяснила правилно.. Simple Smile

Здравейте аз съм в болнични от 3тия месец и си взимам 80% (да не кажа голяма дума) от брутното възнаграждение. Последните месеци преди да изляза в болнични съм осигурявана на 1003лв. Имах два болнични които се равняваха на 37 дни и за тях получих 928лв.

# 73
Здравейте,
На 13.09 трябва да започне болничен за 45 дни преди термин, но имам издаден болничен за общо заболяване до 13.09 включително. Това застъпване на 1 ден би ли било проблем според вас. Има ли нужда от корекция вече издаденият болничен?
Много благодаря!

# 74
  • Варна
Привет, дами! Днес си взех болничен от ЛЛ, но преди малко видях, че е попълнил стария ми адрес, според вас дали ще е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт