Майчинството счетоводно - 90

• 35 824
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, някоя мама може ли да ми обясни как стоят нещата...
Ако искам да получавам майчинство 24 месеца, може ли да се самоосигурявам без да се водя никъде на работа? По колко пари е на месец и кога точно трябва да започне самоосигуряването 45 дни преди термин или? Благодаря предварително ♥️
         Не може да се самоосигурявате за бременност без трудов договор.

# 736
Очертава се да излезна 45 дни преди термин на 10 ти Януари. Проблем ли ще е , ако в началото на февруари си получа последната заплата и бонуса към нея?

# 737
Bobiana30, щом сте в изпитателен срок и така се държи с Вас работодателката, на 90% съм сигурна,че ще Ви освободи,за да не Ви плаща осигуровки и отпуска през следващите 2 години. Обяснете на АГ,че вдигате тежко на работа и вземете болничен,докато тече предизвестието. Болничен не удължава предизвестието.
А ако изляза в болничен,тя има ли право да ме уволни ,след като съм в изпитателен договор?

Как е оформено в договора за изпитателния срок от дата до дата или в полза на работодателя?
Не е посочено в чия полза е.Пише,че е с 60 дни предизвестие.

# 738
Bobiana30, щом сте в изпитателен срок и така се държи с Вас работодателката, на 90% съм сигурна,че ще Ви освободи,за да не Ви плаща осигуровки и отпуска през следващите 2 години. Обяснете на АГ,че вдигате тежко на работа и вземете болничен,докато тече предизвестието. Болничен не удължава предизвестието.
А ако изляза в болничен,тя има ли право да ме уволни ,след като съм в изпитателен договор?

Как е оформено в договора за изпитателния срок от дата до дата или в полза на работодателя?

А в полза на кого е?

# 739
  • София-Младост
Очертава се да излезна 45 дни преди термин на 10 ти Януари. Проблем ли ще е , ако в началото на февруари си получа последната заплата и бонуса към нея?
Какво значи последната заплата...За дните до 10.01. ви се дължи заплата.

Bobiana30

Щом не е вписано в чия полза е договорът, значи предизвестието важи и за двете страни.

# 740

А в полза на кого е?
Не е посочено.Близка счетоводителка каза,че е в полза и на двете страни ,но не ми даде никакви допълнителни разяснения.

# 741
Здравейте, при втора бременност, след като съм се върнала на работа от първото майчинство, но още нямам 12месеца направени от връщането, мога ли да ползвам болничен и в какъв размер?

# 742
  • София-Младост
Здравейте, при втора бременност, след като съм се върнала на работа от първото майчинство, но още нямам 12месеца направени от връщането, мога ли да ползвам болничен и в какъв размер?
Можете да ползвате болничен и преди тези 12 месеца...размера ще определи лекаря.

# 743
Какво значи последната заплата...За дните до 10.01. ви се дължи заплата.

Bobiana30

Щом не е вписано в чия полза е договорът, значи предизвестието важи и за двете страни.

Да, за 10 дни от Януари ще получа заплата + едни бонуси от предишни месеци. Дали е проблем това или трябва да говоря да се изплатят по рано

# 744
  • sofia
Какъв проблем може да има в това да си получиш изработеното? Аз излизам в 45 дневен на 19.01.2022 и заплата ще получа на 15.02 за изработените дни от януари, в нашата фирма така се изплащат.

# 745
  • София-Младост
Никакъв проблем няма.

# 746
Здравейте, имам 2 питания:
Първо относно Декларацията за данъчно облекчение, тъй като съм майчинство, по-добре мъжа ми да я пусне нали? Каква е сумата за 2 деца знае ли се ( че счетоводството ми каза 900лв) ?

Второ- , втората година мога да прехвърля майчинството на бабата и тя да взима тези 650лв нали, а аз да си почна работа?

# 747
  • София-Младост
Здравейте, имам 2 питания:
Първо относно Декларацията за данъчно облекчение, тъй като съм майчинство, по-добре мъжа ми да я пусне нали? Каква е сумата за 2 деца знае ли се ( че счетоводството ми каза 900лв) ? -Да.

Второ- , втората година мога да прехвърля майчинството на бабата и тя да взима тези 650лв нали, а аз да си почна работа? - Стига бабата да е осигурена, можете. Но дали ще са 650...дано.

# 748
  • София
Ала-Бала, а какъв е срокът, до който трябва да се реши сумата за втората година?

# 749
  • София-Младост
Ала-Бала, а какъв е срокът, до който трябва да се реши сумата за втората година?
Няма срок...като го гласуват, обнародват, тогава ще напишат и от кога влиза в сила.

Общи условия

Активация на акаунт