Майчинството счетоводно - 90

• 36 558
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
  • София-Младост
Не е невъзможно.

# 196
Здравейте мами  имам едно запитване когато си на изпитателен срок от 6м.  И ти се случи да забременее в 2 месец от работата си и неможеш да продължиш да работиш излезеш болничен и знам че трябва трудов стаж 6м. Зада почнат да се изплащат болничните но как ще изляза в майчинство след болнични  не ми е ясно ще съм много благодарна ако ми отговорите 😊

# 197
За да получите майчинство, трябва да имате осигуровки за две години назад. По време на изпитателен срок не ползвате защита за бременни и майки на деца до 3 години, т. е. работодателят може да прекрати договора без предизвестие. Ако все пак не се случи така, реално пак нямате право на майчинство, ако това е първа работа.

# 198
  • София
Изпитателният срок се увеличава с дните на всеки болничен. По време на изпитателния срок нямате защита от КТ срещу уволнение. За да получавате обезщетение за раждане и отглеждане на дете, трябва 45 дни преди термина да се водите на трудов договор. Трябват 12 месеца осигурителен стаж за общо заболяване и майчинство за получавате обезщетение, а размерът му се смята върху доходите от трудова дейност за последните 24 месеца.

# 199
За да получите майчинство, трябва да имате осигуровки за две години назад. По време на изпитателен срок не ползвате защита за бременни и майки на деца до 3 години, т. е. работодателят може да прекрати договора без предизвестие. Ако все пак не се случи така, реално пак нямате право на майчинство, ако това е първа работа.
Трябват й 12 месеца стаж(изобщо през целият й живот), а майчинството се изчислява на база 24м назад. Месеците, в които не е работила се смятат на база МРЗ.
Ако не я съкратят, ще получи майчинство, когато направи 12м стаж (ако няма разбира се). Времето в болничен също се смята за стаж, тоест докато роди ще станат едни 11м.

# 200
Здравейте момичета,утре ще подписвам договор.  Започвам работа като учител в занималня. Някой има ли идея само молба ли трябва да подам към НОИ за 50% от майчинството или има и заявление от работодателя. Майчинството ми е до 12 декември.

# 201
Здравейте,
1. Може ли болничен по време на бременност да се вземе от личния лекар, а не непременно от следящия АГ?
2. Колко е максималния болничен за бременност, който може да бъде даден без да се изискват комисии и т.н.?
Благодаря предварително.

# 202
Здравейте,
1. Може ли болничен по време на бременност да се вземе от личния лекар, а не непременно от следящия АГ?
2. Колко е максималния болничен за бременност, който може да бъде даден без да се изискват комисии и т.н.?
Благодаря предварително.
Болничните преди 45-дневният са за общо заболяване.ЛЛ или АГ могат да дават до 14 дни.След това се минава комисия.

# 203
А за тази комисия кой дава направление - ЛЛ или АГ?

# 204
А за тази комисия кой дава направление - ЛЛ или АГ?
И двамата имат право да го издадат.
Има и комисии, за които не е нужно направление, а си плащате за издаване на болничният (обикновено са в частните болници). Може да попитате АГ.

# 205
А за тази комисия кой дава направление - ЛЛ или АГ?              Не се притеснявайте,няма нищо сложно,някои АГ са членове на тези комисии и направо ви издават болничен,плащате определена сума и дори не се налага да ходите някъде,това за малките градове,има комисии във почти всяко ДКЦ,носите си документи и направо си вземате болничен за 30 дни, избягвайте частните клиники там болничните от комисия са около 100лв.Допитайте се до АГ,те знаят и ще ви насочат.

# 206
  • София-Младост
Здравейте момичета,утре ще подписвам договор.  Започвам работа като учител в занималня. Някой има ли идея само молба ли трябва да подам към НОИ за 50% от майчинството или има и заявление от работодателя. Майчинството ми е до 12 декември.
Приложение 8 на НОИ

# 207
  • София
Здравейте,

Надявам се въпросът ми да е за тази тема.
Опитвам се да намеря къде в системата на НОИ има информация относно банковата сметка, по която ми се изплащат болничните и майчинството. За съжаление не се ориентирам.
Дали някоя има идея къде да търся точно и дали въобще тази информация е налична? ПИК имам издаден.

# 208
Здравейте,

Надявам се въпросът ми да е за тази тема.
Опитвам се да намеря къде в системата на НОИ има информация относно банковата сметка, по която ми се изплащат болничните и майчинството. За съжаление не се ориентирам.
Дали някоя има идея къде да търся точно и дали въобще тази информация е налична? ПИК имам издаден.
Най-отгоре в частта с подадените и изплатени болнични   - в зелено е Име, ЕГН и банкова  сметка.

# 209
  • София-Младост
Май тук се виждаше
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Общи условия

Активация на акаунт