Каква раница за първокласник? Тема №3

• 71 186
  • 718
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
Някой да има мнения за марката Киплинг - добри ли са като качество и подходящи ли са за първи клас. Прилагам примерен модел.

https://www.aboutyou.bg/p/kipling/ranitsa-class-room-8042790
И да се допълня - съществува ли случайно комплект, в който да има несесер, раница и евентуално една по-малка раница (или част да се сваля). Ще ни трябва веднъж раница за учебниците и веднъж за храна/телефон/дрехи за смяна евентуално. Не знам направо как ще напъхаме всичко, дето има да се напъхва. И като капак ще си мъкнем всичко ежедневно до вкъщи.
Има ли смисъл от моделите на колелца? Не са ли много по-тежки? Ще я мъкнем и по автобуси раницата и по коли евентуално.

Киплинг са белгийска марка и са с изключително високо качество. Ние живеем в Белгия от много години. Аз имам чанти и раници на марката, които не са мръднали почти 20 години. Синът ми има несесери за училище, чанта за спорт и други неща, които са като нови след 2-3 години всекидневно ползване. Майка има раници и куфари. Редовно купуваме за подаръци портмонета и несесери. Никога не сме имали проблеми с циповете и шефовете, не се протърква платът. Почти всички белгийчета от първи до шести клас са с чанти на марката, после минават на Ийстпак.

Мога само да препоръчам.

За раниците на колелца съм писала навремето в темата. Ортопедът на сина ми (и не само той) е категорично против заради изкривяването на тялото при дърпането.

Ето как изглежда несесерът на сина ми след три учебни години.

Благодаря, и аз много ги харесах на снимка поне и вътре разпределението ми се струва добро. Като цяло съм се спряла на модел без колелца, като си има и несесер към него. А перат ли се раниците или само се забърсват? Защото в сайта нищо не пише, и не ми е много ясно с почистването как ще е.

# 346
Малките меки чанти и несесерите перем в пералнята, като преди това скриваме маймуната в някой джоб с цип или просто я махаме. Ние голяма ученическа раница нямаме, защото за сина ми ми трябваше раница с презрамка през гърдите и още една през кръста, но имаме куфари, които забърсваме с мокра кърпа. Платът е странно импрегниран и не задържа мръсотия. Дамските ми чанти отвън изглеждат абсолютно чисти. Ученическата раница бих прала като нашата - във ваната, под душа и изчетквам с една четка с твърд косъм.

Погледнете и някои други сайтове. Не знам как стои въпросът с доставките от Амазон в България, но въпросната раница (нали е тази) в момента е намалена.

https://www.amazon.de/Kipling-Class-Schulrucksack-Liter-Marine/d … Caps%2C154&sr=8-5

Ето и сайта на марката.
https://www.kipling.com/be-fr/?gclid=EAIaIQobChMI2IX-sOi6_wIVCd7 … AYASAAEgKtwfD_BwE

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 11:39 от Nedinka

# 347
Nedinka мн ми хареса несесера,който показахте,но имам един въпрос-цветни моливи и флумастери къде слага ученика?🙄🤔В първи клас още искаше такъв като показания,но не ни се искаше да купувам и втори,специално за пособията за рисуване...

# 348
Nedinka мн ми хареса несесера,който показахте,но имам един въпрос-цветни моливи и флумастери къде слага ученика?🙄🤔В първи клас още искаше такъв като показания,но не ни се искаше да купувам и втори,специално за пособията за рисуване...

В отделен несесер носи цветни моливи. Флумастери не ползва моето. Установих, че за сина ми това е най-удобният тип несесер, защото дори в насипен вид всичко се вижда. Химикалките и моливите са подредени по този начин само сутрин. Следобед всичко е в голямото отделение нахвърляно.

# 349
Здравейте,

За нашето първокласниче аз бях харесала раница от този тип, за нея има и несесери, тетрадки и т.н. в същия стил:

Скрит текст:

Коментар на мъжа ми: "Аааа, направили са ранички с онова момиченце, дето излизаше от телевизора ли?" Grinning

Но детето категорично иска един по-семпъл модел:

https://rosanto.net/uchilishtna-chanta-frozen-sin-28-x-40-x-14-c … ption=true&page=9

и ще вземем него.

# 350
На дъщеря ми съм взела несесерче от същия тип като първата раница. Ако я бях попитала какво иска със сигурност нея щеше да избере 😀 но не питам, избирам по технически параметри най-напред.

# 351
  • Бургас
B2022, аз много харесвам на Санторо раниците, точно заради момиченцето. За мен са повече от прекрасни!
На дъщеря ми взех такава за яслата миналата година. Ще я използва и в детската градина на есен. Качеството също е безупречно.

# 352
Да, и на мен, но детето е още на тема Елза и ще я зарадваме с каквото тя иска Simple Smile Има време занапред и за другите. Сега има толкова разнообразни и хубави модели, само да имаш ученик/ци и да им избираш.

# 353
  • София
На мен толкова ми харесва Gorjuss серията, че за себе си бих си взела даже Blush

# 354
  • Бургас
О, разбира се, че е важно желанието на детето. Моята още е малка и ми е лесно сега. Все още купувам каквото на мен ми хареса. Simple Smile

Happy Mijjj и аз искам да взема за себе си. Най-вероятно ще се обзаведа. Отдавна им се каня. Simple Smile

# 355
Нашето тежи 16 кг и едва ли много ще може да носи каквато и да е раница. Взимала съм за кака й навремето модел с колелца, но детето не искаше да я вози по коридорите. Сега ще видим...

# 356
Според мен най-важни са гърбът, презрамките и големината на раницата. Аз по тези показатели избирам и предлагам на детето да си избере от наличните десени. Които също са ограничени заради изискванията на училището. Красотата не ми е в критериите.

# 357
За цвят ли има изискване училището?

# 358
В България и поне в училището, в което моето е записано, можем да изберем каквото решим като десен.
След 3 клас и без това никой не иска картинки, така че ще сме шарени докато може Simple Smile

# 359
За цвят ли има изискване училището?

В училището са със строга униформа - сако, риза, вратовръзка, чорапи, обувки, панталон, яке + дрехи за спорт. Раницата също е част от униформата и трябва да бъде строго определена. Синът ми има проблем с гърба и за него издействах раница със специален гръб и презрамки през гърдите и таза, които са много важни за него.

Общи условия

Активация на акаунт