Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 646
  • 505
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Естествено, че ще го ошамариш. Аз ошамарих единия брат за бутане на другия пред кола на улицата. Разказвала съм в други теми.

# 466
Естествено, че ще го ошамариш. Аз ошамарих единия брат за бутане на другия пред кола на улицата. Разказвала съм в други теми.

А, не, бе....! Баница ще му направиш......

# 467
  • Варна
Когато ги блъсне неадекватен шофьор, приложете и ритници.Дори да е на тротоар или пешеходна пътека.

# 468
  • някъде в орбита...
Когато ги блъсне неадекватен шофьор...
Искаш да кажеш че аз мога да те блъсна на улицата, директно сред колите, и като те ударят няма да нося вина аз, а шофьора?

# 469
  • Варна
И аз не схванах кого трябва да наритам.

# 470
Better safe than sorry!

Какво значение има кой е виновен, ако детето бъде ударено?!?!! Наша работа е да намалим вероятността това да се случи!

# 471
Колкото и да си пишем тука, някои хора все ще поставят знак за равенство между по-строга забележка, плясване и ритници, юмруци, бой с колан и какви ли не други издевателства. Личи си вече вредата от рекламата на Монтесори. Вчера пак ми попадна извадка от нейната методика. Някои неща бяха логични, а други звучаха меко казано странно. Например: "Детето трябва да се хвали и поощрява постоянно, така ще изгради чувство за само критичност". Wth?! Значи ако детето пише есе за 4 и 1/2, като му кажа колко е уникално есето му, как ще го напише следващия път за 5? Аз бих казала: "Трябва да се постараеш повече следващия път". И изобщо като чуя за Мария Монтесори, първо се сещам, че е оставила бебето си на родителите на мъжа, от който забременява. Прави си кариерата, а когато синът й става на 20, си го взима за асистент. Колко удобно. И тази жена тръгнала да дава акъли на цял свят как се гледат деца. 🙄

# 472
Трябва да се водим от това , че всяко наказание трябва да бъде полезно( не аз Волтер го е казал😉). Какво , как и колко зависи от детето, от ситуацията, от реакциите на родителите.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:59 от ccvet

# 473
  • Пловдив
Когато ги блъсне неадекватен шофьор, приложете и ритници.Дори да е на тротоар или пешеходна пътека.
Много неадекватна реакция.

Обяснявам защо съм шамарила синковеца - https://www.bg-mamma.com/?topic=1367864.msg43527925#msg43527925

# 474
Колкото и да си пишем тука, някои хора все ще поставят знак за равенство между по-строга забележка, плясване и ритници, юмруци, бой с колан и какви ли не други издевателства. Личи си вече вредата от рекламата на Монтесори. Вчера пак ми попадна извадка от нейната методика. Някои неща бяха логични, а други звучаха меко казано странно. Например: "Детето трябва да се хвали и поощрява постоянно, така ще изгради чувство за само критичност". Wth?! Значи ако детето пише есе за 4 и 1/2, като му кажа колко е уникално есето му, как ще го напише следващия път за 5? Аз бих казала: "Трябва да се постараеш повече следващия път". И изобщо като чуя за Мария Монтесори, първо се сещам, че е оставила бебето си на родителите на мъжа, от който забременява. Прави си кариерата, а когато синът й става на 20, си го взима за асистент. Колко удобно. И тази жена тръгнала да дава акъли на цял свят как се гледат деца. 🙄

Аз лично не харесвам Монтесори, захранване, водено от детето и подобни, даващи право на избор на детето, методи. Ако детето ми имаше капацитета да направи правилен избор и да го следва, нямаше да има нужда от обучение и насочване, нямаше да има нужда от учители и родители, децата щяха да се отглеждат сами.

# 475
При едно дете боят ще има един ефект при друго може само да влоши нещата. Аз бях изкизключително непослушна и изкарвах от равновесие наще. И макар че са невероятни хора просто не издържаха и си ме пердашеха. Лично мен боят ме направи човек. Дъщеря ми е пълна противоположност и не знае какво е шамар. Ако ги вършеше същите неща, като мен сигурно и аз нямаше да се сдържа.

# 476
  • София
Сега започваме с умуването за ефекта при различните деца. Боят си е бой - какъв ефект да има, положителен ли? Когато възрастни хора казват, че разбират защо са си изяли боя като деца, всъщност оправдават родителите си, някак трябва да се справят с вътрешния конфликт. Но нека оправдаването се ограничава до самия себе си, а не за оправдаването на боя по принцип. Всеки отговаря за себе си.

# 477
  • някъде в орбита...
Когато възрастни хора казват, че разбират защо са си изяли боя като деца, всъщност оправдават родителите си, някак трябва да се справят с вътрешния конфликт.
Супер... Моят вътрешен конфликт тогава в какво точно се изразява?

# 478
  • Пловдив
Андариел, мързи ме да споря. Пийвам чаша вино и съм миролюбиво настроена, ама не си права.

# 479
Тези дни чета коментари във ФБ, за случката с момчето с химикала(не съм я чувала от друго място). Според майката "цъкало с химиксл" и учителят се ядосал и го набил в час. После на детето му прилошало.
Като чета отзивите тук, подобно нещо е непростимо насилие. Като чета ФБ, всички подкрепят учителя дори и подписка в негова защита се разпространява. Странно ми е, че масово оправдават учителя, иначе са прави, че с големи лиготии трябва да се справят учителите.

Общи условия

Активация на акаунт