Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 783
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Ако си възпитам правилно децата - нито едно от тях няма да иска да живее с мен, когато порасне. Ако не мога да изстържа някое от детската му стая или не дай, Боже, доведе гадже там - значи съм тотал щета като родител на съответното чаве.
Кой нормален пълнолетен човек иска да живее с родителите си?
Обичам си децата и знам, че най-близкото съжителство с тях трябва да бъде през един квартал. Да ходя у тях само с предварителна уговорка. Пъпната връв трябва да бъде скъсана и да не прехвърлям дефицитите на собствения си живот към децата ми. Ако ги обичам, трябва да ги пусна. Ще е адски трудно. Но трябва да го направя.
Плюс безкрайност от мен за този пост. Но, знаеш ли, като му дойде времето, е съвсем лесно да ги пуснеш. Получава се естествено.

# 721
  • пустинята Гоби
И като виждаш обратното и кофти последиците за всички, пак стигаш до извода, че най-добър е самостоятелния живот. Пък, ако ти се падне и свекърва злато, още повече се убеждаваш, че си на прав път.

# 722
Според мен това да живееш с родителите си е тотално архаично и ни една от нас няма да го допусне, защото ние самите не го искаме. Ето ако моето дете държи да живее с клетницата в моя дом,аз с радост ще се изнеса. Просто нашето поколение си е егоистично ( и слава на Бога), докато едно време връзките между хората са били други.

# 723
Е, кое му е трудното да ги пуснеш? Дори не става въпрос за пускане. Просто детето си взема живота си в ръце. То е дете само на родителите си де. Лошо би било, ако не иска да се изнесе и се изживява като дете.

# 724
  • пустинята Гоби
Доста родители си спират децата, защото видиш ли мислят за тяхното добро. То и тук се изказаха подобни, как така софиянци ще живеят на квартира, ама как така гаджета със съквартиранти, ама те наемите са скъпи, ама то сега вали и т.н.

# 725
Дано си права, Уиш. Моля се да е лесно. Ето, аз виждам блока на мама от терасата си, на 300 метра е. Тя не се натрапва, винаги деликатна жена е. Моля се да имам силата и да съм с акъла си да съм като нея.
Фрау, огледай се - толкова деца са били счупени в детската си възраст, че са просто присадки към родителите си, че трябва да се грижат за тях и да нямат глас и воля.

# 726
  • София
Нещата стават съвсем естествено - когато започне да стърчи една глава над теб и макар да си го виждал хиляди пъти в нови дрехи, вземеш че го видиш сред съучениците му на бала - едни хубави, прекрасни млади хора - изведнъж осъзнаваш окончателно, че птичето вече е разперило криле и самичко ще излети от гнездото. На всичко отгоре през последната година в гимназията се обсъжда въпросът с учене - къде, какво и как и покрай тези стратегически и оперативни неща вече си в играта със самостоятелността на детето.
А и аз най-егоистично искам да им дам възможност да изпитат свободата на самостоятелността, защото ние сме имали също тази възможност, а спомените от онези времена ни карат да се усмихваме и да се подмладяваме. Как да лиша децата си от от младежките щуротии?

# 727
На място с англичани с деца не ща да ида. Лазят наакани, голи, боси до 2 през нощта докато майката пие в бара на хотела.
Неве, ти с руснаци май не си имала много контакт, а?

На всичко отгоре през последната година в гимназията се обсъжда въпросът с учене - къде, какво и как и покрай тези стратегически и оперативни неща вече си в играта със самостоятелността на детето.
Абе...имахме скоро теми по темата - и тук също може да има издънки.

# 728
При нас, на Запад тези разговори се водят при тийновете и споделят, че нямат търпение да се изнесат на 16 Simple Smile
 След гимназията се живее със съквартиранти ( Заоадна Европа), състуденти и така докато се оженят. В Северна Америка повечето завършили гимназия си живеят в самостоятелен апартамент в орузембуя етаж на къщата на родителите си докато се оженят, а други, които учат в друг град се изнасят по- рано и живеят под наем също.

Ние сме се изнесли на 19 с мм, не сме разчитали на жилище от баба, образование от мама и гледане на децата от родата. Все си мисля, че личния пример ще е добра основа.

# 729
  • Paris, France
Синът ми пък си говори с приятелите, че си е най-добре в къщи и те също не щат да се изнасят. Синът на покойните съседи на етажа се изнесе на около 40г, този на съседката над мене още живее с нея, като е окупирал и стаята на отдавна изнеслата се сестра. На следващия етаж вдовица живее с двамата си сина, които са на 30г. Като почина майка и, която живееше в съседния вход, съседката предложи да обзаведе апартамента и, но не поискаха.

Изнасят се рано младежите в северните държави. На юг не щат. В Италия и Гърция също живеят доста време с родители, женят се дърти, ако изобщо и водят снахи у родителите.

Моята дъщеря имаше идеи да пътува преди унито, да се изнесе, но разбра, че никой не го прави, а не иска да живее съвсем сама. Оня ден я питах не иска ли да иде да поживее в София при баба си. Иска, ама и баба и да живеела в апартамента. Пита няма ли да ида и аз. ЖДНБ.

Не съм ги възпитавала така, но средата си казва думата.

Предвид, че изобщо не се интересуват от гаджета, намират съжителство с други хора за задушаващо, брака за глупав, а децата за излишно усилие и разход, може би и гадже бихме приели в детската.

# 730
Невена, отглеждаме консуматори. Аз нямах търпение да се изнеса от вкъщи, като/ако дойде снахата у нас, аз се изнасям на мига. Моят характер е кротък и незлоблив, но като знам жените около мен какви са, да не дава Господ и един час да търпя снаха. I will survive, само тя да не е около мен.

# 731
  • София
Ти самата си снаха.
За свека може, за теб не. Интересно.

# 732
Горджус, той животът тепърва започва. Сега миналото било квот било. Аз снаха да ме трови няма да търпя, даже и на сто години да съм, старчески дом предпочитам, ако всички възможни опции за мъже и любовници измрат преди мен, та хептен няма вече на къде.

# 733
  • София
Защо реши, че непременно ще те тормози?

# 734
Анди, познавам жените. Чета форумът десет години, виждам какви са хората. Дори и аз и ти сме се чувствали жертви на виртуален тормоз. Сега ако това е само един чат, си представям какво е да живееш с това нещо ден след ден, да ти пили,  да те храни, Абе я у лево. Да си живеят младите и да си живея и аз как знам. Нито ще се променя, нито нищо.
Като съм била млада съм се съгласила да живея със свекърва, направила съм съответните компромиси, била съм млада, не съм имала жизнен опит, пари, това ми е било единствената опция, но на дърти години тая няма да я бъде. Животът се изнизва между пръстите и трябва да се цени всеки миг, да му се радваш, защото може да ти е последен,а не да го прекараш съобразявайки се с някоя мома, дето не може да те диша. При условие, че реално отгледаш ли си децата и една стая ти е достатъчна.

Общи условия

Активация на акаунт