Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 478
  • 939
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте. Днес научих, че в Плана за възстановяване и развитие била предвидена отново програма за саниране, очаква се да стартира месец юли, все още нямало ясни насоки, но се предполага, че документите за кандидатстване ще са като на предишната програма. Ще се радвам да споделяме новини и съвети около това. Предишния ни домоуправител се изнесе, и нищо не предприе, сега аз и още един двама съседи сме се заели с управлението на входа, та дано успеем нещо и по този план.

Ще се радвам да споделяме новини и съвети около това.

Благодаря.

# 466
Не се очаква ново саниране. Така знам аз

# 467
В два три сайта от рода на Инвестор, Капитал и други току що го четох, и министъра на МРРБ го казал в някакво изказване, неговото министерството щяло да  управлява новите програми.

# 468
Той каза, че и субсидии за покупка на електромобили ще има, ама тц Simple Smile или друг беше...

# 469
  • София
На вечно недоволните се отговаря с текстовете от закона и така.
Само да не са стигнали до съд, че там вече е сложно.

# 470
Здравейте,
За ново саниране не съм срещал информация, но попаднах на няколко статии за финансиране на соларни панели. Някой има ли информация за това?

# 471
здравейте, относно шумовете в кооперация - говорила съм 2 пъти(без  никакъв ефект) с въпросните съседи. Оплаках се устно на домоуправителя, той е говорил с тях - отговорът бил, че сега още повече щели да ми шумят. Сега какви са ми стъпките - жалба в общината или в районното беше, че не помня? Става въпрос примерно лаещо куче ежедневно след 5-6 сутринта(ама нон-стоп 1 час примерно), за чукане с чук в продължение на 15мин в 1ч през нощта и т.н.

# 472
Лаенето на куче не е нещо с копче, за да го изключиш.
Виж, чукането с чук през нощта си е за оплакване.
Но при тези 15 минути, докато се обадите и изпратят дежурните, всичко ще е приключило и няма да има как да докажете, че не се заяждате /примерно/.

# 473
Стопаните на кучета са длъжни така да обучат питомците си, че да не стават тегоба за комшиите.

# 474
Аз бих пуснала жалба в общината и БАБХ да проверят чипирано ли е кучето, плащат ли се данъци за него, регистрирано ли е...за това да се провери.

# 475
Не споря, че е проблем лаенето.
А и ако не е чипирано, какво ще направят? Ще наложат глоба? Ми хубаво. Съдейки по споделени случки, никой не се занимава с този проблем. Даже реакцията била "Ама не го оставяйте на улицата, защото има достатъчно бездомни животни..."

# 476
Тази позиция писмено ли ви я изложиха, в писмо, с подпис и печат?
Сега, ако ви мързи да напишете сигнал, а само питате на гишето...много ясно че такъв отговор ще получите...

# 477
Да, написах го просто, защото някои хора смятат, че
като е животно,значи се съобразяваме останалите, един вид проблемът е у нас.
Животното не е виновно, разбира се, ви овен е стопанинът и той е длъжен да намери решение.
Но да, никой не го е еня за талива случаи и стават чеждусъседски войни.Наскоро водих такава с комшийка, която каза, че на кучето работата му била да лае😳, когато направих забележка за нейното, коеъо не спира да го прави.

# 478
Аз бих пуснала жалба в общината и БАБХ да проверят чипирано ли е кучето, плащат ли се данъци за него, регистрирано ли е...за това да се провери.

В общината в кой отдел? Убедена съм, че е съвсем легално кучето - те са хора с висок страндарт и не смятам, че не спазват такива неща. Проблемът е, че от многото пари някак живеят с усещане за единственост в този блок - все едно са в къща с двор. Има още поне 5-6 кучета с такъв малък размер в блока - нито едно не лае така непрестанно с часове, питала съм. Просто това не излиза, даже никой не го е виждал. Сутрин като полае да ги събуди го пускат на балкона, където според мен ходи до тоалетна, и в сухо време там прекарва деня в лаене - первазът е висок и вероятно като не вижда съвсем се дразни от всеки шум. В лошо време си лае вътре. Не съм специалист, но все си мисля, че ако кучето си вземе разходката навън, поумори се, полае други кучета и въобще вижда света, като се прибере няма да се държи така. А това като не излиза вероятно се изнервя или не знам какво му е, но с часове не спира. Дъщеря ми преди учеше на терасата(съседна на тяхна) - шумове от улица или други дворове не й пречат. Сега вече не излиза, защото реално на 50см през една преграда това куче лае през 1 сек в продължение на 1-2 часа. ВСе си мисля, че това не е нормално

# 479
Непрестанен лай на куче не е нормално. Може да мине в графата "шум в часове за почивка" - в съседна кооперация едно го затваряха на терасата за наказание. Такова виене и лай беше - в крайна сметка след около 2-3 седмици някой не издържа и спряха да го затварят животното. Иначе се чудех аз къде да се жалвам, че се чуваше в целия ни апартамент - точно отсреща сме.

Общи условия

Активация на акаунт