Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 472
  • 939
  •   1
Отговори
# 480
непрестанен е за един-два часа. После 2-3 часа почивка и пак, и цял ден редува. Но мисля, че и това не е ок.

# 481
Хайде и аз да кацна тук, ама само с оплакване.
Два етажа над нас наематели от етноса. Апартаментите ни имат две изложения. Няколко пъти съседите под нас казват, че намират изхвърлена храна върху външните тела на климатиците си. При мен нямаше, защото климатикът на нея тераса ми е закачен не на челото, а на страничната част. Не знам каква е била реакцията спрямо "заподозрените".
Миналата седмица се случи същото нещо, но от другата страна. Дори ми заприлича на повръщано. От нея страна моят климатик е точно под отваряемият прозорец на тяхната тераса. Оплеска и току що измитите ми прозорци.
Снимах и сигнализирах на домоуправителя и касиера. Домоуправителят каза, че ще се обади на собственика и ще го покани на разговор. Има и други оплаквания от въпросните съседи. Нямам инфо за резултат.
Касиерката каза, че е говорила преди време със собственика по повод неплащане на таксите за входа от въпросните наематели. Собственикът много си харесвал наемателите и ги защитавал. Е, в крайна сметка все пак таксите бяха платени.
Взех нещата в свои ръце. Качих се горе, съвсем културно обясних, че подобни неща са неприемливи в нашия вход, че съм документирала пораженията и съм уведомила домоуправителя, който ще действа по закон.
Естествено, че не си признаха, не били идиоти, имали кофа за боклук.
Е, това е.

# 482
Здравейте,
Във входа, в който живея, някой съсед умишлено спира асансьора не знайно по каква причина. Асансьорният техник отказва вече да идва, защото категорично казва, че е умишлено.
Има подозрения кой го прави, но какви са правата на всички останали съседи. С този човек никой не може да а излезе на глава и да се разправя, има ли изход?

# 483
От къде го спира?
Да сложите врата с кантинар нещо, на ревизията, от където гой пипа...така че да няма достъп? За това се сещам...

# 484
Имало някакъв бутон, който се натиска от вътре на кабината. Блокът е стар, няма възможност за поставяне на катинар, а техникът не иска да го премахва, тъй като е единствения авариен бутон.

# 485
Снимай да се види.
Ако е в ревизия някаква, има начин тя да се заключи.
Ако е бутон до другите открит, да заварите около него нещо като кутийка, с катинар....?

А техникът не е ли длъжен да идва винаги по договор? Плаща му се абонаментна такса, да идва...

# 486
аз си мисля като е в близка до вас тераса, на вашето равнище
защо не издебнете като в съседите няма никой, и едно саламче с нещо и кучето ще млъкне
А, браво!
Вие нормален/нормална ли сте?
Знаете ли какви мъки причинява отровата?
И откъде знаете, че в жилището няма малко дете, което също би могло да изяде "саламчето"?

# 487
Препоръки за ДДД фирма за София? От 1 година не е правена дезинфекция на входа, иска ми се да викна някой и да почнем да го правим на 6 месеца, както се препоръчва. Не намирам информация за фирмата, която е идвала миналата година ("Биопест" ЕООД), таксата ми се струва ниска за услугата, като сравнявам с това, което сега виждам в сайтовете на фирми от този тип.

# 488
  • Бургас
аз си мисля като е в близка до вас тераса, на вашето равнище
защо не издебнете като в съседите няма никой, и едно саламче с нещо и кучето ще млъкне
А, браво!
Вие нормален/нормална ли сте?
Знаете ли какви мъки причинява отровата?
И откъде знаете, че в жилището няма малко дете, което също би могло да изяде "саламчето"?
като не разбират от думи

# 489
като не разбират от думи
Аха, ясно, с кучешкия лай въпросът е решен. Значи, остава да почерпи едно саламче и стопанина, който тропа в 1 през нощта и може да спи спокойно!
Вие, изобщо представяте ли си, как едно живо същество в случая куче, ще изяде отрова, ще се гърчи, ще скимти, ще умре в страшни мъки?
За мъката на стопаните, няма да питам, щото най-вероятно ще ви достави наслада.
А ако шумът идваше от пищящо, ревливо, палаво, тропащо дете на което родителите не разбират от дума? За него бонбонче с "нещо"?

# 490
  • София
Голям тормоз са такива отношения! За съжаление тук ми се струва, че няма законово решение.

# 491
Здравейте на всички пишещи в темата,нахлувам на бързо с едно питане .
Става въпрос за разпределение на сметките за ансасьора-ток и абонамент,тока на стълбището  и чистач .Как са разпределени при вас тези неща -на брой членове от семейството или на апартамент.?
Има ли законова рамка за тези неща или е по споразумение на живущите от входа.
И ако има някъде повече информация по този въпрос къде мога да я погледна, благодаря ви.

# 492
По закон такса режийни е на брой обитатели, като за деца под 6г не се събира. Виж чл.51 висля беше, законът го има на 1стр. Води се токса за управление на общите части...нещо такова.
При нас не е така...друго сме се разбрали.

# 493
Благодаря,. Тета.Споделете при вас как е, защото търсим компромисно решение,а все някои става несправедливо натоварен откъм такса

# 494
10 лв на апартамент.
Но ние режийни имаме само ток за стълбище, тоест малък разход.
Не е по закон при нас.

Общи условия

Активация на акаунт