Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема N9

• 47 466
  • 939
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ако се стигне до запориране на банковата сметка на домоуправителя, мисля, че положението ще е същото като каса у дома. На моя позната обраха касата  от касиерката. Та запор на лична сметка ми се струва по-малко вероятно.

# 511
Ние имаме сметка,чийто титуляр е "Етажната собственост" .С решение на общото събрание домоуправителят и касиера  САМО заедно могат да теглят пари от нея.Сметката е към банка ДСК и таксата на месец.е 11лв.Търсих в други банки,но там е дори по-скъпо.Сметката е на етажната собственост,защото се получава наем от мобилен оператор за антена.Не може да се издаде карта или плаща онлайн с нея(сметкоте за ток ).Тъпо е защото за всяко теглене на около 2000лв,,например се иска по 12 лв такса,което си е чисто обирджийство,но не можем да направим сметка на лице заради наема.

# 512
Имам проблем с един съсед, който е страшен идиот. По цял ден псува по входа напред назад все нещо му пречи, което е адски дразнещо. Освен всичко е окупирал едно парко място и си е сложил камера и вчера чашата преля след като минавайки му се загледах в камерата и той от прозореца на мизерния си апартамент започна да ме псува. И понеже съм сигурен, че този няма никакво право да снима обществено място ей така, въпросът ми е как може и къде да подам жалба срещу нерегламентирано снимане и да му лепнат една хубава глоба, както и да му демонтират камерата? Какви са вариантите? Никой от съседите не си общува с него, няма никакъв начин да се разбереш като нормален човек.

# 513
и на мен ми стана любоптно за камерата - тези по жилищните входове разрешени ли са или има някакъв регламент?

# 514
Това е нищено в старите теми.
На обществено място може.

# 515
  • София
Може, друг път!
Комисия за защита на личните данни.
Тъкмо спечелих един такъв спор, даден е срок за демонтиране на едната камера и спиране на другите.
Не може всеки самосиндикално да си прави, каквото му щукне в откачената глава.

# 516
Заради проблеми със съсед, който правеше бели по колите сложихме камери. Когато, обаче  пуснахме жалба в полицията, инспектора ни посъветва да ги махнем, че ако някой пуснел жалба срещу нас, ще се вкараме в приключение...  Иначе след като му направиха официално предупреждение, сега поне нямаме щети по колите и  спря да ни прави проблем за паркирането.  Та, съвет от мен- отивате в районното и  пускате жалба за псуването и за окупирането на паркомястото( нашият също твърдеше, че имал права да паркира само той на конкретно място, ама му мина мерака като не можа да го докаже документално)

# 517
Мисля, че КЗЗЛД е добър вариант. Жалбите предполагам са анонимни? Най-малко искам този да ми блъска на вратата или да ме псува по входа..

# 518
  • оттам, откъдето започва България
Чета темата, а и предните теми чета отдавна.
Обаче точно в този момент не мога да се сетя как да предложа на съсобствениците от 7-етажен блок гласуване на актуализиране на цените на отдаваните общи части (обща маза, междуетажни мази).
Към момента цената е 2 лв. на маза (обща, междуетажна). от 10 години живея в блока, но всичко е завзето от старите собственици.
Моля ви за мнения и практики.

# 519
Индексиране?
Като при моб.оператори  Grinning

Събирате се на ОС и решавате.

# 520
Индексация като на мобилен оператор не ме устройва (на 2 лв. 3,30%-6,60 лв., все пак сме само 21 апартамента, а не безброй (не знам колко абоната).

ОС от година на година. Hushed

# 521
Организирате търг. Които предложат най-висока цена печелят. При нас при такава процедура се оказа, че всъщност няма желаещи да дадат и 10 лв за 1 кв. м и все още има свободни помещения. Като си сметнеш, че трябва да се сложи метална врата за 200+ лв на това килерче, за да не ти го разбият, май не си струва упражнението.
Не мисля, че 10 лв +/- ще помогнат на бюджета кой знае колко, и се съмнявам да има интерес.

# 522
  • София
И при нас няма никакъв интерес към общите помещения. Преди хората имаха разни инструменти и ги ползваха като работилници. Но толкова често разбиваха мазетата, че вече никой май не смее да държи нещо ценно в тях.

# 523
Досега нямаме проблеми с разбиване на общи помещения, все пак и външната врата е постоянно заключена.

# 524
Здравейте, надявам се да може някой от вас да ми помогне.
Става въпрос за създаване на сдружение на ЕТ, възможно ли е сграда с два обекта(сгради) струени през 20 години(една от друга) с един общ главен вход, след това втори входове- вход А и вход Б, но с общ двор. Едната сграда е от 3 етажа,  другата е от 5 етажа. Просто са залепени от едната страна. Двора и общия вход имат нужда от ремонт.
Възможно ли е да бъде създадено сдружение на етажната собственост?
Извинявам се ако има нещо неясно, което не съм обяснила добре.

Общи условия

Активация на акаунт