Плюсове и минуси на кварталите в София - 12-та тема

• 54 876
  • 787
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Има разлика между просто тесни безразборно образувани улички между множество нагъчкани блокчета, които си доближават балконите и друг централен квартал, при който тесните улички са симпатични и арт. Аз специално съм на крачки от булеварда и спирката на метрото, но на сравнително тихо място, точно в една уличка. По едно време строителите издигаха блокчета безразборно, без да мислят за автомобилите, въздуха и вида на целия квартал, само защото е на централно място със скъп квадратен метър. Всеки квартал си има дух, тоест отличителни черти. Laughing

# 751
От Полиграфическия до Орлов мост не са 15 минути пеш, по-малко е. Освен това Яворов не е Гео Милев все пак. Ходенето пеш до работа е много относително понятие за град като София, а и много малко хора работят в центъра, бизнес сградите са навсякъде другаде, но не и там. Аз живея и работя в центъра и няма как да ходя пеш заради детето и воденето му до училище. Само лятото, когато е във ваканция си позволявам този лукс.
Точно в центъра училището би трябвало да е много близо до жилището ви. Там навсякъде има училища.

# 752
  • София
Да, това е необичаен случай.

Следващата основна причина, за да предпочитаме центъра, са училищата. Около нас, на много близко пешеходно разстояние са 3. И трите са много добри, едното е 133-то. Излишно е да казвам, че за нас са непознати проблемите с липсата на места. Където поискаме, там записваме децата, защото дори за "съседен район" имаме достатъчно точки.

# 753
Здравейте, какво мислите за района между бул. Овча Купел, ул.Житница  и Владайската река в ж.к. Славия?

# 754
  • София
Там има ли ново строителство? Блокчетата са почти 100 годишни, особено малките около конната база.

# 755
Нали цял нов комплекс направиха там, дето нещо го замразяваха че бил на Божков . Не знам какво стана...иначе близостта на метрото е +, има Била до Житница.

# 756
  • пустинята Гоби
Има 3 училища до нас, но предпочитам да ми е до работата, за да го взимам навреме.

На Божков комплекса е в застой, скоро минавах. Карето между Житница и бул.Овча купел е малко широко понятие, така че според зависи ми е мнението.

# 757
Напротив, от 6-ти март някъде възстановиха строителните дейности и вдигнаха цените. Аз го следя. Сега, ако нещо се случило последните дни, не знам..

# 758
За района на ул." Александър Геров" става въпрос. Има ново, ниско строителство, както и продължават да се строят сгради в района. Освен метрото минават трамваи и автобуси.
Не знам как стоят нещата с престъпността и екземплярите от махалата. Училища, магазини, детски площадки..

# 759
Училище май няма на пешеходно разстояние, Кауфланд е наблизо, сравнително близко до него има детска градина и ясла. Мисля че някакъв парк планират до изхода на метрото точно.

# 760
  • пустинята Гоби
Има училище в Красна поляна, което е наблизо, но предполагам е трагично, заради многото роми в региона. Малко ми е промишлена тази част на квартала, но щом не ви пречи. Предполагам може и да се променят нещата. Не видях улицата дали е с асфалт, изглежда ми доста диво на Гугъл мапс-а. Има и Била към другата част на Славия и любимия ми пазар Красно село. В близост в Красна поляна има ДМ, аз си го тача и затова го казвам.

Аз май преди 6 март съм минавала покрай Божковия комплекс, значи твоята информация е по-нова. Впечатлението ми е че е в застой строежа, ще поживеем - ще видим.

# 761
Е да, не бих се учудила да го спрат някой ден, но засега поне го строят, тъй като минавам оттам, бяхме и на оглед март месец.

# 762
Здравейте, мнения за Дианабад (Около Billa на Зографски)?
Струва ли ви се удобна и комуникативна локация? Спокойно ли е?
Благодаря!

# 763
Не е най-хубавата улица в квартала, метрото не е много близо.

# 764
  • София
Плюс прозаичните зимни неволи - никой нищо не чисти по вътрешно кварталните улици. След всички преживени местения, вече не бих се нанесъл в жилище, в което не може да се отоплява поне една стая на твърдо гориво. Тоест, поне един идеално работещ комин е задължителен за мен. В момента имаме и газ и климатици, но комините са неизползваеми, защото покривната конструкция около тях е силно запалителна. Някои от комшиите вече успяха да си разпокрият таванските апартаменти Simple Smile))))))))

Общи условия

Активация на акаунт