Хепи Майски бебчета 2022г.

• 59 211
  • 668
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте бъдещи майски мами 🤩
Как върви подготовката за бебчетата, купихте ли вече бебешка количка 🤗

# 511

Още не. Все мислим, че е още рано😅 Първо трябва да оправим вкъщи и да изхвърлим ненужните вещи, защото имаме много, а ще ни трябва място. Засега имаме само половин списък направен. Първата седмица на април ще отидем на пазар, живот и здраве.

# 512
littlemuffin, аз не бих се притеснявала. По опит, кърменето зависи доста повече от фактори след родилния период, отколкото преди него. Важното е желание да има и упоритост, за останалото се намира начин да се разреши. Heart
dmDm, аз не съм много показателна за подготовка, защото ще си ползвам почти всичко от баткото. Направила съм един малък списък, но все още не съм се задействала. Срам, не срам, още работя и докато обърна внимание на момченцето ми, не остава време, а и сили да подготвя нищо за новото попълнение. Таргетирала съм другата седмица да изчистя шкафа за бебешки дрешки(той е и за повиване) в нашата спалня, който откакто сме преместили големия ни син в отделна стая, сме затрупали с всевъзможни неща. После вече си излизам в отпуск и започвам да подготвям, защото времето напредва.

# 513
И аз все си мисля, че има време нооо то си напредва доста бързо.

Още не. Все мислим, че е още рано😅 Първо трябва да оправим вкъщи и да изхвърлим ненужните вещи, защото имаме много, а ще ни трябва място. Засега имаме само половин списък направен. Първата седмица на април ще отидем на пазар, живот и здраве.

# 514
А по запознатите и вече майки дали ще можете да ме ориентирате как е по-добре да се купи повивалник, който върви в комплект с кошарата или отделен, или да не купувам .. Това ми е доста бегло, както и се чудим за кошара, която да се сгъва и като пътуваме да си я взимаме с нас.

# 515
Аз съм 32г.с., първа бременност, кърма няма...даже и заченки...
Количка + седалка за колата купихме миналата година по коледните промоции, сега по някоя дрешка взимаме.
Кошара стационарна взехме, без повивалник, смятаме още една преносима да си вземем за посещения при бабите, тя вече да е с повивалник.
Уж взимаме разни неща и все ми се струва, че с нищо не сме готови.
И още сме в ремонт... Надявам се бебка да ни изчака 🙂

А по запознатите и вече майки дали ще можете да ме ориентирате как е по-добре да се купи повивалник, който върви в комплект с кошарата или отделен, или да не купувам .. Това ми е доста бегло, както и се чудим за кошара, която да се сгъва и като пътуваме да си я взимаме с нас.

# 516

Аз не съм опитна майка (за първи път ще ми е, живот и здраве), но се спряхме на сгъваема кошара две нива на чиполино, тя си върви с повивалник, та искам да кажа че е супер лека, може да се премества от стая в стая, елементарно сгъване и разгъване и е много компактна, може да се ползва и когато пътувате, защото много бързо се разгъва и сгъва. Когато е сгъната става като по - продълговато сакче. Абе доста удобна с една дума хахаха.Относноно повивалника, мисля, че ще е от полза, аз със сигурност ще го ползвам.

# 517

Аз не съм опитна майка (за първи път ще ми е, живот и здраве), но се спряхме на сгъваема кошара две нива на чиполино, тя си върви с повивалник, та искам да кажа че е супер лека, може да се премества от стая в стая, елементарно сгъване и разгъване и е много компактна, може да се ползва и когато пътувате, защото много бързо се разгъва и сгъва. Когато е сгъната става като по - продълговато сакче. Абе доста удобна с една дума хахаха.Относноно повивалника, мисля, че ще е от полза, аз със сигурност ще го ползвам.

Поръчахте ли я? Дали ще е удобно да ми изпратите линк?🙂

# 518

Ето една снимка, взехме я че не нс промо, чаках я

# 519
И ние взехме сгъваема кошара - много е удобна и при пътуване може навсякъде да си я носим. Ние сме взели и едно бебешко креватче дървено, което ще си стои в бебешката стая вече като се премести там. Но кошарката си е при нас в спалнята. Simple Smile

# 520
Ще обясня на мен защо ми беше удобен повивалник, никого за нищо не агитирам и не убеждавам, само излагам мнение Wink Имаме дървен старинен шкаф за повиване, наследство от предишните собственици на нашия апартамент. Реших, че височината ми е добра и е с удобни чекмеджета, които позволяват всички дрешки и козметика да са ти на една ръка разстояние, затова към него просто добавих от тези повивалници с непромокаемо покритие, като слагах отгоре пелена. Редовно се случваше докато преобличам господина, да започне да пишка ( винаги слагайте една пелена между краката, че иначе я отиде в очите, я ви напълни устата Joy). Затова не мога да си представя, поне в началото, докато се очовечи и започнете да си го познавате, без повивалник. Сигурно родителите без, сменят всички чаршафи, знам ли. А може да има трик, който не ми е известен Simple Smile
За леглото, ние имаме и стационарен вариант, който баткото активно започна да ползва смея да кажа, след годинката. Няма да Ви плаша отсега защо, приемете, че ми беше трудно детето Wink Имаме и преносим вариант, точно като на milena85. Много е удобно. Ние обаче сме по-особен случай, не ходим на хотели и по почивки. Имаме апартамент на морето, това преносимото легло си стои там. И свекърите имат къща на село, където сме купили още едно подобно преносимо легло. Там си ходим и гледаме да не носим излишен багаж, много мразя излишества, особено от вещи. Но като цяло един такъв вариант, на сгъваемо легло си е много добър.
За новото попълнение съм харесала ето тази:
https://www.hippoland.net/chipolino-koshara-2-niva-s-padashta-pr … mel-kosimer0194ca
Не за друго, а защото пада преградата и може да се залепи за нашето легло, а не на всяко кърмене да се става през нощта.
Дано Ви е полезно това.
АдреНаJlинка, съчувствам Ви за ремонта. И ние купихме нов апартамент миналата година и сега го привеждаме във вид за живеене. Не бързаме, защото засега ще имаме как да се съберем, но въпреки това си е много работа. А за кърмата, не го мислете сега, след раждането ще влязат нещата в крачка.

# 521
  • София
Аз съм в края на 28 г.с. и не ми тече коластра. Не знам дали да се притеснявам като чета какво пишете за нея.
Не се притеснявай, не е задължително да тече предварително, аз зная че от по-висок пролактин тече, и бях чувала, че е признак, че ще имаш кърма, само толкова. Аз текох и имах година и три месеца. И да, който има много кърма е доста тежко...бих казала първите месеци до третия, докато се регулира, е по-гадно от раждането, защото не знаеш какво да правиш, как да го правиш, твърди и болезнени, температури, мен ме научиха накрая на ръка да цедя. В болницата ми казваха, че който е кърмил веднъж, втори път не иска и да чуе и пие хепчета, за да си я спре. Но аз сега съм много по-спокойна и дори искам да си имам, защото е най-добрата храна за бебето. А и имам опит, мисля, че няма да е толкова тежко, като знаеш какво да правиш. Тогава звънях дори на една мацка - консултант към някаква асоциация по кърмене и тя много ми помагаше, макар по телефона.

Малко тъп въпрос - тече ви без нищо да правите или пробвате малко да натиснете и тогава излиза? Аз имам по една капчица, но когато натисна само. Предния път не помня да е имало нещо, дано да е добър знак.

тече си ей така без да правя нищо, петна по бельо, по пижама, по блуза. Стоя гола намазана с масло против стрии, работя на компютъра, захласнато, и по едно време се попипвам, мокра, лепна, струйка чак до долу на корема. Нищо не натискам. Но аз при предишната бременност установих, че имам слаби... не знам как се казва, мускулатурата, която да задържи кърмата в гърдите, на 2-3 часа щом се напълнеха, започваха да текат. Бях си взела колектори, едни пластмасови, слагат се в сутиена и събират като чашка, после я изхвърляш, за да не стоиш мокра. Това само като излизаш на вън. Може би затова тече сега...от тази слабост. Щом на други не е текло, а са си имали достатъчно, значи е поредната бабина деветина.
А да, другото неприятно на теченето, на това, че не мога да задържа е, че като сложех дъщеря ми на едната гърда и тя започне да суче, другата автоматично почваше да тече....на струя. Подлагаш паничка, смешно не смешно, иначе се мокрех. Ми, организъм! Успех на всички мами с тази важна и отговорна задача!

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:06 от viki_kk

# 522
Мами,
На някоя изписвали ли са и Макмирор за гъбичка и как ви действаха?

# 523
Мами,
На някоя изписвали ли са и Макмирор за гъбичка и как ви действаха?

На мен в началото ми изписаха Макмирор, заради бактерия използвах само половината опаковка, нямах странични ефекти 😊

# 524
Здравейте!
Записвам се при вас.
Бременна съм с близначки с термин 08.05.2022 год.
Имаме син на 10 год.
Аз съм на 43 години.
Желая на всички лека и спокойна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт