Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 638
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Daaaamyamama, от самото начало се цедях много често, вечер се будеше по 2- 3 пъти и след като е нахранех пак бях на помпата. Цедях и на празен ход. Пия около 3- 4л. вода на ден и това също ми помага. Вече се цедя 4-5 пъти на ден, като всеки път изцеждам и двете гърди. На ден събирам средно 1200мл.

# 271
Мерси! Имам леко зацапване и слаби менструални болки.  Май май ще ми идва и четох, че преди цикъл е възможно намаляване на количеството кърма. Има ли кърмещи мами, които вече са с цикъл?

Иначе днес пак се върнахме към “режима” и направи 3 дремки сумарно 4:30 часа. Като цяло след като направи номер 2 общо три пъти до обяд и е хепи през деня😬

Та, чудя се, дали да му взема прословутия омни биотик панда. Супер скъп е обаче. Давала съм про комбо, био баланс, био гайа. Честно казано не съм намерила някаква закономерност кой колко помага за 💩 🤷🏻♀

# 272
Мерси! Имам леко зацапване и слаби менструални болки.  Май май ще ми идва и четох, че преди цикъл е възможно намаляване на количеството кърма. Има ли кърмещи мами, които вече са с цикъл?

Иначе днес пак се върнахме към “режима” и направи 3 дремки сумарно 4:30 часа. Като цяло след като направи номер 2 общо три пъти до обяд и е хепи през деня😬

Та, чудя се, дали да му взема прословутия омни биотик панда. Супер скъп е обаче. Давала съм про комбо, био баланс, био гайа. Честно казано не съм намерила някаква закономерност кой колко помага за 💩 🤷🏻♀

Пандата е скъпо лекарство 60лв, но си заслужава.
Как са дремките на малките - при моята бебка имаме през деня 4,5 дрямки по 40мин, вечерно време спи по 7,8ч (да чукна на дърво), че после като започнат зъби няма да е така сигурно...
Има ли бебчета, които вече ги мъчат зъбчета и как е положението?

# 273
Аз съм от късметлийките с цикъл. И предния път бях така- 10м.кърмих след лохиите малко почивка и цикъла започна. Сега пак така.
  Преди доста ми намаляваше кърмата, когато ми наближаваше цикъла. Сега не съм забелязала, а вече 2 пъти ми дойде.

# 274
  • София
Аз съм силно казано кърмачка, като се има предвид, че 2/3 от всяко хранене е АМ, но не се отказвам. Все още нямам цикъл. Майка ми постоянно повтаря, че не било нормално 3 месеца вече така, според АГ може и 6 месеца да не ми дойде. Реших да се доверя на него.
Панда давам вече два месеца, беше ни изписана заради обрив по лицето. Но аз давам на око половин пакетче като ръся директно в шишето. Цяла доза в 2 с. л. кърма не мога да разтворя. И като забравя някоя вечер, 5 пакетчета ги яде повече от две седмици. Smiley Не е нужно да купуваш цяла кутия, може да опиташ с 3 - 5 сашета като начало.
Вчера бяхме на консултация (детето е на 3 мецесе и 2 дни) и първия ми въпрос след мерките беше: "А дали не го мъчат зъби?" Просто нямам друго обяснение, защо постоянно ръцете са му в устата. Стиска юмруче и го натиква цялото. Даже започнах да набелязвам - тука е побеляло, там е побеляло... Не ще биберон, не ще гризалка, иска да си смуче пръстите и тва е. Плюнчи се, текат слюнки, лигава работа.
Та жената много внимателно го огледа и ми заяви, че няма абсолютно никакви индикации и това дете скоро няма да има зъб. Предполагам, че ще е голям екшън като дойде време за зъб.
Продължава да няма нито една ваксина, много рано след ковид било. Май останахме последни ненабоцкани.
Не било проблем това, само месец сме закъснели. За неговата възраст + - един месец си е 1/3 от живота му, дано наистина не е проблем.

# 275
Мерси, момичета. Ще взема няколко сашета, за да видя, дали ще му се отразят вълшебно 😊 иначе с цикъма май беше фалшива тревога, ще си покаже 🤪
Нашите ръце също са в устата и сменяме по 20 лигавника на ден 😒 иначе педиатъра ни изписа дологел, който е хомеопатия, та го мажа и сякаш усеща някакво облекчение . На 29-ти сме на втора доза ротарикс и ще питам за тези Камилия на байрон. Хвалят ги, че помагат за зъби.

Вашите бебоци могат ли вече да държат играчки и да си ги пъхат в устата? Моят още не се сеща 😂

# 276
Да, моят хваща и държи и си уцелва устата. Трябва повече да го стимулираш, най-вече със залъгалки.
Ние вече имаме забелена пишка, да ви се похваля. Ходихме на уролог по друга причина, но свършихме и това.
И да ви се оплача - втора нощ се буди в 3.3 и до 5 е мрънкане и спане. Нахраня го и в 7 е буден. Но на мен ми се спи и втори ден продължаваме да спим до 11. Парцал съм, денят ми е минал....

# 277
И моята госпожица постоянно си лапа ръцете. Има едни ръкавици, които отгоре са гумирани и и слагаме.
  За хващането още не го умее. Слагам и малка гризалка и си уцелва устата.

# 278
Моят бая здраво хваща и държи, но не си вкарва гризалката в устата, а ме гледа и ми се усмихва 😂
Иначе пишоната наведнъж ли я забелихте при уролога? Хубаво е, че сте свършили работата.
Ние след баня подръпваме, но педиатърката каза след 4 месец да започнем забелването. Всеки различно действа и не знам.

# 279
  • au bout du monde
Биха му 2 ваксини. Утре става на 3месеца и е 66см и 6400.

# 280
Моят бая здраво хваща и държи, но не си вкарва гризалката в устата, а ме гледа и ми се усмихва 😂
Иначе пишоната наведнъж ли я забелихте при уролога? Хубаво е, че сте свършили работата.
Ние след баня подръпваме, но педиатърката каза след 4 месец да започнем забелването. Всеки различно действа и не знам.
Да, и нашата педиатърка каза след 4тия месец, но ние вече бяхме започнали и спряхме. Целият го забели за секунди уролог. Сега само трябва да мажем с гентамецин 5 дни и да не пипаме повече. Изрева само малко, като го забели, иначе нищо. Но трябва да мажа и аз всеки ден и ще има рев сигурно. Препоръчвам да се свърши тази работа при уролог. Мнохо лесно ми се видя, а и не знам килко време иначе щяхме да я човъркаме тая работа.

# 281
Аз съм силно казано кърмачка, като се има предвид, че 2/3 от всяко хранене е АМ, но не се отказвам. Все още нямам цикъл. Майка ми постоянно повтаря, че не било нормално 3 месеца вече така, според АГ може и 6 месеца да не ми дойде. Реших да се доверя на него.
Панда давам вече два месеца, беше ни изписана заради обрив по лицето. Но аз давам на око половин пакетче като ръся директно в шишето. Цяла доза в 2 с. л. кърма не мога да разтворя. И като забравя някоя вечер, 5 пакетчета ги яде повече от две седмици. Smiley Не е нужно да купуваш цяла кутия, може да опиташ с 3 - 5 сашета като начало.
Вчера бяхме на консултация (детето е на 3 мецесе и 2 дни) и първия ми въпрос след мерките беше: "А дали не го мъчат зъби?" Просто нямам друго обяснение, защо постоянно ръцете са му в устата. Стиска юмруче и го натиква цялото. Даже започнах да набелязвам - тука е побеляло, там е побеляло... Не ще биберон, не ще гризалка, иска да си смуче пръстите и тва е. Плюнчи се, текат слюнки, лигава работа.
Та жената много внимателно го огледа и ми заяви, че няма абсолютно никакви индикации и това дете скоро няма да има зъб. Предполагам, че ще е голям екшън като дойде време за зъб.
Продължава да няма нито една ваксина, много рано след ковид било. Май останахме последни ненабоцкани.
Не било проблем това, само месец сме закъснели. За неговата възраст + - един месец си е 1/3 от живота му, дано наистина не е проблем.
За ваксините - ние ги оставяме за след Празниците.
Т е след НГ, живи здрави ще ходим на 1ва ваксина да й бият.
Относно лигите - същата работа и при моята бебка, също се чудех като вас дали е заради зъбче...Но явно висчки сега си опознават ръцете и затова си ги пъхат в устата, има и успешни опити за уцелване на устата като хване играчка.
Еххх те май висчки бебета много големи по 6, 7 кг
Моята девойка е 64 см 5,500...

# 282
Последно време плюнченето и лапането на ръцете го свързват с рефлукс... То вече какво ли не. Всичко, което чета е в крайна сметка симптом на рефлукс. 🥴
Аз откакто се помня бебетата се лигавят и си лапат ръцете, моят и ближе с език. Като кученце е 😂
Педиатърката каза, че е абсолютно нормално и няма нищо притеснително в това.
Хваща разни неща, обикновено одеялото или една мека играчка за гушкане, всичко в устата естествено.
Днес беше на консултация, качил е 600 гр. и вече е 6600 гр , 62 см.
Ваксини има всички до момента, единствено отложихме тези за текущия месец (трети) и ще ги слагаме първите дни на новата година.
Много взе и да вика, да пищи, вашите така ли са? Много му се радваме 😁

# 283
Ихааа, 66 см. Дълъг младеж. Моят също се научи да пищи и да се смее с глас. Много е сладичък и малко шумен 😂🤣 оттук-нататък вече няма да качват толкова, че ще ни се скъсат ръцете 😂😂😂

# 284
За ваксините - ние ги оставяме за след Празниците.
Т е след НГ, живи здрави ще ходим на 1ва ваксина да й бият.
Относно лигите - същата работа и при моята бебка, също се чудех като вас дали е заради зъбче...Но явно висчки сега си опознават ръцете и затова си ги пъхат в устата, има и успешни опити за уцелване на устата като хване играчка.
Еххх те май висчки бебета много големи по 6, 7 кг
Моята девойка е 64 см 5,500...

Ние вече имаме общо 6 ваксини от раждането до сега. Вървим си по календара, който е в Турция.
Bella mi, Мирай също е около 5.500, напълно нормално тегло. Каката бе 5400 на 6 месеца, в момента е на 2години и половина и е около 11 кг, напълно здрава, както казва баба и като камъче.

Общи условия

Активация на акаунт