Различни мнения относно отношенията с родители

• 11 200
  • 251
  •   1
Отговори
# 180
  • пустинята Гоби
Да де, съпоставката с идването на приятелки и гадже е просто уникум.
И у нас идват приятелките й , без приспиваме, но е факт, че сегашните поколения растат много по- различни от нас.

На 13-14 все още на никой не му минава през главата за гаджета и моята беше потресена от една документална поредица за деца през ранните 2000-2005 години където на 11-12 се обсъждаха гаджета.
Боже, при нас още в детската градина имат гаджета всички. Момичетата са супер напористи, по мои наблюдения. Синът ми в 4 група имаше гадже, което му пишеше любовни писма и му рисуваше сърца, а като го водехме сутрин му се мяташе на врата. В училище има “гадже” от първи клас и вече няколко години си знаят, че са “гаджета”. В началото се дразнех от глупостите в градината, защото си мислех, че аз трябва да го светна, когато преценя по темата, но вече свикнах и ми е все тая.

# 181
"Детските " гаджета са нещо съвсем различно и невинно. Смятам, че трябва да си изживеят тези трепети, в които няма нищо лошо.

# 182
  • София
Дама от морето, не съм много по-млада (мисля, че си бяхме говорили на темата и разликата ни беше 6-7 г., ако не бъркам), но и аз имах съученички (основно) и съученици, които почнаха по-рано. Някои на по 15 даже. Аз тогава си играех с кукли още.
На мен не ми е било забранено, просто бях възпитана, че не е редно у дома и толкова. Когато детето се отдели,да води ако иска всеки ден различни. А ние в нашето семейство се отделяме след гимназията.
Ако ще се налага да слугувам всяка вечер на различни младежи, че да е удобно на дъщерите ми, нещо са объркали. Това е разбирането ми.
Безопасен секс не означава в съседната стая, докато мама и тате спят.
Децата ми са имали достатъчно самостоятелност да го правят, без различни момчета да нощуват у нас или те да спят по хорските къщи. Сега си идват в техния апартамент с гаджетата, когато са си в България и не ме интересува какво правят, защото не им шетам аз, а те са на възраст, на която аз вече живеех в общо домакинство с баща им.
Синът ми още е малък. За него може да не ми пука толкова, защото сигурно си чувала приказката, че мъжките майки мислили само за една пишка, докато женските се притеснявали за всички в града. Та така.

# 183
  • пустинята Гоби
"Детските " гаджета са нещо съвсем различно и невинно. Смятам, че трябва да си изживеят тези трепети, в които няма нищо лошо.
Така е, исках да кажа, че децата и на 6-7 години вече говорят и мислят за гаджета. Предполагам на 13-14 ще е същото.

# 184
  • Mediterraneo
. За него може да не ми пука толкова, защото сигурно си чувала приказката, че мъжките майки мислили само за една пишка, докато женските се притеснявали за всички в града. Та така.

Този лаф ми беше много странен, когато навремето баща ми ми го сервира. Обаче сега чудесно го разбирам как се е чувствал с две дъщери, аз също имам две Simple Smile И съм напълно съгласна.
Обаче, навремето, когато се загаджихме с ММ( аз на 16, той на 18), свекърва ми беше тази, която постоянно купуваше презервативи и ни изнасяше беседи за безопасния секс, не майка ми. Сега съм на фаза дуднене, напомняне, припомняне, мрънкане на тази тема с голямата ми дъщеря, която е на 16. Тя не е още на този етап, но никога не се знае кога ще дойде моментът.

# 185
  • Paris, France
Скрит текст:
Дама от морето, не съм много по-млада (мисля, че си бяхме говорили на темата и разликата ни беше 6-7 г., ако не бъркам), но и аз имах съученички (основно) и съученици, които почнаха по-рано. Някои на по 15 даже. Аз тогава си играех с кукли още.
На мен не ми е било забранено, просто бях възпитана, че не е редно у дома и толкова. Когато детето се отдели,да води ако иска всеки ден различни. А ние в нашето семейство се отделяме след гимназията.
Ако ще се налага да слугувам всяка вечер на различни младежи, че да е удобно на дъщерите ми, нещо са объркали. Това е разбирането ми.
Безопасен секс не означава в съседната стая, докато мама и тате спят.
Децата ми са имали достатъчно самостоятелност да го правят, без различни момчета да нощуват у нас или те да спят по хорските къщи. Сега си идват в техния апартамент с гаджетата, когато са си в България и не ме интересува какво правят, защото не им шетам аз, а те са на възраст, на която аз вече живеех в общо домакинство с баща им.
Синът ми още е малък. За него може да не ми пука толкова, защото сигурно си чувала приказката, че мъжките майки мислили само за една пишка, докато женските се притеснявали за всички в града. Та така.

Е, вие може да не приемате гаджета в дома ви, но сте осигурили дъщерите ви с терен. Те имат самочувствие и възможност да водят на гости хора, не непременно гаджета. Сега си представи как би се чувствало младо момче, което даже не разполага със стая, в която може да си покани гости! За момиче е съвсем различно, защото повечето момчета са супер доволни някоя да им пусне и не изискват от нея терени, почерпки итн.

Според мене, самата забрана момчето да води гаджета, не специално за секс е доста унизителна за него и го поставя в неудобно положение в общества, в които младежите ценят наличието на пространство, гостоприемството и възможностите на семейството в материален план.

# 186
  • София
Невена, ние сме им осигурили място, където да пребивават,докато са в България, защото са големи хора.
Иначе са излезли от дома ни след гимназията, живеят в чужбина и си имат техен живот. На почти на по 23 и 22 са вече.
Не бих желала да си представям млада жена на тази възраст, която да чака на родителите да й осигурят терен.
Навремето и моите родители ни отстъпиха свободно семейно жилище, където да сме независими, но това не означава, че са ни осигурили удобство да си посрещаме гости.
Аз лично виждам огромна разлика между това да приютявам секс партньорите на 16-годишно мое дете и да осигуря място за пребиваване на 23-годишно такова и годеника й, когато ни гостуват, без да се налага да бебеправим в съседни стаи, образно казано.

За млад мъж ми е дори още по-неприятно да му осигурявам подобен опит. След гимназията да се хване в ръце и да си осигури терен, когато му е толкова ценен. Моят младеж още е на 6, но се надявам да не е толкова смотан, че отчаяно да разчита ние да му осигуряваме секса. И дано девойките не са с него, заради нашите възможности, пък и се надявам да го възпитаме, че готовите да се отъркалят в чаршафите с него млади жени, докато ние сме в другата стая, защото сме гостоприемни, не са точно най-подходящите за него (или поне е добре да внимава да не го изненадат я с бебе, я с болест).

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 23:33 от Fever Ray

# 187
[Според мене, самата забрана момчето да води гаджета, не специално за секс е доста унизителна за него и го поставя в неудобно положение в общества, в които младежите ценят наличието на пространство, гостоприемството и възможностите на семейството в материален план.

Въобще не ме интересуват обществата, в които девойките ще оценяват момчетата по възможностите на родителите им! Точно обратно, възпитавала съм ги да внимават и идентифицират меркантилността.

# 188
Естествено, разрешението ми да идват у дома с гаджета, се подразбираше, че става въпрос за през деня, когато ние сме на работа. Не са го правили, може би и заради баща им, който беше доста строг в тази им възраст, а и както вече казах, започнаха да правят секс някъде на 18 години, т. е. последната година в гимназията. Многократно съм виждала двойки да се натискат по пейки, по градинки, че дори и по улицата, понякога до такава степен, че отстрани да изглежда грозно и пошло. Не исках да си представям моите деца в такава ситуация. Исках да знаят, че имат избор. А иначе правилата бяха еднакви и за двамата, няма значение момче или момиче. Имам дъщеря и син.

# 189
  • Пловдив
Приятелите на моите деца са добре дошли у дома, често идваха деца преди ковид. До към този момент са само приятели, независимо от пола. Но да се правя, че ме няма и не разбирам какво става когато двойка на 16-17-18 уж учи в детската стая на музика - няма да стане. Тъврдо съм против. Какво се случва когато сме на работа - не съм наясно, но обикновено знам как съм си оставила леглото.................

# 190
И как ще реагираш в такава ситуация- надявам се няма да нахълташ в стаята с точилката в ръка... Simple Smile

# 191
  • Пловдив
И как ще реагираш в такава ситуация- надявам се няма да нахълташ в стаята с точилката в ръка... Simple Smile
То не се знае Simple Smile

Мисля, че ясно съм показала на наследниците, че подобно поведение е нежелателно.

# 192
  • София
Дама, често на една възраст натискането е навсякъде, а теренът вкъщи не ги спира да се натискат и по улиците.

# 193
  • France
Аз и до сега си се натискам с ММ. Не е от липса на терен.
У дома винаги е можело да си говорим за секс без задръжки. Никога не е имало някакво осъждане на тази тема. Но не си представям да правя секс в съседната стая. Би ми било неудобно да ме чуят. А хубавият секс е шумен.

# 194
Не знам вече в този нов свят, кое е по-важно..Безопасен секс или да познаваш душевният свят на децата си.
Вие ги изкарвате като някакви примати, които само от секс се вълнуват. Ами те са големи и разумни (повечето) и предпочитат, когато правят секс да са сами и да им е спокойно. Не го практикуват, когато мама е в съседната стая.
Имат какво да си споделят, правят и да се хилят глупаво..Достатъчно им е да са заедно.

Общи условия

Активация на акаунт