Разочарования след сватбата.

• 9 870
  • 128
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Изкарва собствената си несигурност върху теб.
Какво ще стане...не се знае, просто не забременявай и не пренебрегвай себе си, заради чуждите лудости!

# 76
Авторката май забегна, ама да драсна и аз два реда. Освен че пичът е пълен лентяй, на който държавата и космоса му пречат, имаме и сериозни отклонения в поведението му. Прехвърляне на собствените недостатъци върху нея, силно неадекватно поведение и неадекватна оценка на ситуацията. Колкото и любов да има, с такъв човек не се тегли семейната каруца.

# 77
Пет години заедно и женени на 23 - това си е почти винаги абонамент за разочарование. Явно не му се уляга и води живот на женен мъж на твоя човек. Разбира се, остава въпроса защо се е метнал да ти предлага брак. И аз бих те посъветвала да не бързаш със забременяването.

Всъщност няма нищо лошо да иска да поработи и поживее навън на 23 мъжът ти. Това е възраст да се пробват нови неща. Теб няма ли да те обогати живот навън, среда, приятелства? Тегленето на ипотека и имането на дете са много сериозни ангажименти и спокойно можете да ги отложите година-две-три, докато сте по-улегнали в отношенията и по-стабилни във финансите и работата си. Винаги може да се върнете в България, ако това е по-удачно за вас кариерно и семейно.

# 78
Как да излезеш в чужбина с такъв мъж?
Напомня ми на един бивш, там поне дилемата беше в кой град да живеем. Така и не можа да го измисли. Аз бях в положението безработна и мобилна, та за мен нямаше чак такова значение.
А тук е България или чужбина. Ма коя чужбина? Ма на тоя континент ли е изобщо? И е безработен. Поне да беше военен или футболист, да ходиш след него за наистина сигурната му работа, а то - незаето лице.

# 79
  • Somewhere beyond the moon and stars
Как да излезеш в чужбина с такъв мъж?

Определено.
Ако не е успял да се реализира тук, не го виждам и в чужбината. Ти и там ще се оправиш, но не ти е нужно.
Противно на очакванията, няма да му е по-лесно да успее в друга държава, с различен език, култура, социални норми...

Според мен по-скоро си търси "разнообразието", усетил се е, че връзката ви става сериозна, ангажиментите и отговорностите напират и го е стегнал коланът. Мечтае си какъв би бил животът му като свободен, млад гларус в чужбината.
Не се опитвай да буташ сама връзката ви повече, да настояваш за дом и дете; ако се почувства притиснат, отношенията ви ще се отровят съвсем.

А и ти си помисли колко е амбициозен един мъж, който няма проблем с месеци да си стои вкъщи без работа и в мечти за вълшебната задграничност. Който умира от страх пред малко повече отговорност. Но за да е успешно семейството, трябва да сте на един и същ житейски етап.

# 80
На 23 да се омъжи е безумие, те в една двойка най-хубавите години са преди брака. Не бързай с децата. Те в чужбина само него чакат, защо досега не е отишъл. Не бързай да оставяш работата си. Добре, че нямате деца.

# 81
Обещала си му нещо, за да се ожените, сега се дърпаш. Толкова незряла си, колкото него, като изключим професионалната реализация.

# 82
  • Сф
С кяква професия, образование е тоя човек? Как смята да издържа голямото семейство, за което мечтае? Къде ще живеете? В момента къде сте? Та той сега само теб не може да издържа! Прочетох, че с парите от сватбата щели сте да правите първа вноска? Че парите от тия 3,4 чужбини където е ходил къде са? И защо се е върнал? Пък сега пак ще замине?  Сигурно при мама и тате, щото очевидно сам не може да се оправи и издържи. Когато започнете да делите хляба, тогава ще разбереш читав ли е. Оставам с впечатлението , че не сте яли много хляб заедно и не го познаваш добре. Собствения си провал прехвърля на теб, също не е инициатор на нищо смислено. Учила си ти немски, после нямало смисъл.. Не знам. Не мечтай само за бъдеще с тоя, остави го да видиш какво ще предприеме- сам! Като не става, въпреки че всички тук от сега знаем, че не става. Убеди се ти. Той е човека, мъжа който трябва да е опора. Това че се оправдава с теб е безсилие, вменяване на вина- без да имаш такава. И не му се води по акъла, нито участвах с пари, камо ли дете да му раждаш...

# 83
Обещала си му нещо, за да се ожените, сега се дърпаш. Толкова незряла си, колкото него, като изключим професионалната реализация.

Първо смятам, че човек се променя, развива и помъдрява. Това му дава право да променя мнението си включително и по дадени обещания. Обещах на "гаджето си" в детската градина да се оженя за него и да имаме 10 деца ако си играе с мен в двора на градината... това с какво ме задължава?
Също така авторката ясно е написала, че е смятала обещанието си за сериозно и се подготвяла за тръгване. Но на мъжлето му се сменили плановете. И до кога ще стои на педали, без да гради собствения си живот според собствените си желания, защото на него може да му ХРУМНЕ да тръгват и да използва "жокера - обеща ми"? Периодично ще зарязва всичко и всеки, защото пак е навирил гребен да заминават и ТОЙ да се доказва.
Да не говорим, че това си е изнудване - "няма да се оженя за теб ако не обещаеш или ако не стане по моята". И на 23 се връзваш, ревеш и обещаваш, на 33 ще се усмихнеш и премълчиш с едно голямо наум, на 43 такава майна ще му теглиш, че и начална скорост ще му дадеш.

Животът е един - не е редно да го подчиниш на чужди желания, капризи и мечти.
Когато сте двама не са важни само мечтите на единия.

# 84
Един мой познат, много амбициозно момче, отиде в чужбина да учи, паралелно нещо работеше, после зае наистина отговорна длъжност, купи си жилище (там), обходи света...
А, не е женен впрочем. Инак щеше да види този живот през крив макарон сигурно.

# 85
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Един мой познат, много амбициозно момче, отиде в чужбина да учи, паралелно нещо работеше, после зае наистина отговорна длъжност, купи си жилище (там), обходи света...
И на него ще се намери коя да му скрои шапчицата Wink

Въпреки, че наши съседи имат син ( едва ли е същия, надявам се), който се изучи и реализира извън България. Но сина е на 40 + вече, и те страдат, че няма снаха и внуче. Пълно щастие няма.

# 86
Нали знаете, че добра партия за съпруг и добър съпруг не са едно и също Simple Smile

# 87

Истории различни. Пари и тук и там можеш да изкараш, но парите въобще не са най-важното....
. Хората в живота ни са важните!
Когато бе на 16, 20, 25 ... колко пари имаше в сметката/джоба? А кои бяха важните за теб хора в същия момент?  Нали, едното се помни със сигурност?

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 14:18 от the Дорис

# 88
Нямат значение парите, а мечтите.
Ще се сбъднат ли или ще се откажеш от тях.

# 89
Не мисля, че наличието или липсата на брак е особен фактор. Мои познати, тогава бяха на по 25, заминаха в чужбина заедно преди няколко години. И двамата имат добри професии, възможности за развитие, пътуват много и сега вече търсят да купят жилище там. Но те гледат в една посока и са наяасно какво искат от живота.

Общи условия

Активация на акаунт