Собствено жилище или квартира в София

• 6 259
  • 122
  •   1
Отговори
# 120
Не знам как е в Монреал.Мисля,че навсякъде е различно.Преди 1-2год. заради непрекъснато скачащите цени мисля,че в Берлин бяха сложили таван,или нещо такова?Познавам човек,който работи там.От доста време покрай ковид, работи онлайн.В един момент се прибра в София,но продължава да си плаща наема там,защото един ден като се върне ще е мн.голям проблем да си наеме хубав апартамент.В Нидерландия продължавали да се покачват наемите.Не само в столицата.Не знам някой да ги ограничава.Има търсене и наемодателите бясно вдигали цените.Имат голям недостиг на жилища и сега властите са забранили,когато купиш жилище първите 5год. да се отдава под наем.Точно заради инвеститори,които преди десетина години са накупили и сега извиват ръце.Тук често се пише колко ''уау'' е София и винаги ще има търсене,аз ставам все по-скептична,че в бъдеще за всички с по 2-3жилища под наем,ще има добри доходи.Не сме Виена,не сме Амстердам.Не виждам чужди компании масово да се прехвърлят тук.А,да и друго помогна на нидерландциет да им скочат наемите.Покрай брекзит,британци масово предпочетоха в тяхната страна да си прехвърлят бизнеса.Защо не дойдоха в София?Wink

# 121
  • Sofia
Съветвам авторката да инвестира и закупи вилище - дори и да е малко ако има такава възможност, тъй като инфлацията ще стопи спестяванията. Дали след това ще се върне веднага е съвсем отделен въпрос, след поупка дори бих препоръчала да остане поне още година ако може за да посъбере пари и да не се прибира в България без намерена работа тук прди това.

# 122
Съветвам авторката да инвестира и закупи вилище - дори и да е малко ако има такава възможност, тъй като инфлацията ще стопи спестяванията. Дали след това ще се върне веднага е съвсем отделен въпрос, след поупка дори бих препоръчала да остане поне още година ако може за да посъбере пари и да не се прибира в България без намерена работа тук прди това.
трудно се поддържа жилище от разстояние. Ако не е сигурна,че ще се връща? Пътуванията ще стават все по трудни. Според мен трябва да избере първо къде иска да живее.

Общи условия

Активация на акаунт