Безсъние

• 52 996
  • 640
  •   1
Отговори
# 120
JennyBG , от много време се замислям да посетя психиатър, но все се отказвам. През последната година ми се наложи да посетя толкова доктори по различни здравословни причини, колкото никога през живота ми. Отвратих се от некадърни доктори и безхаберието им.
При мен безсънието датира от повече от 20 години (сега съм на почти 49). Тогава започнах нова работа, която беше доста стресова. Като се замисля, точно тогава започнах да прибягвам към хапчета за сън. Пробвала съм почти всичко, което се продава без рецепта - Калмабен, Беносен и други , за които вече не се сещам, но без особен успех. Понякога пиех и Ривотрил. После забременях и спрях всичко. Карах доста трудна и нервна бременност и ходих до последно на работа. В работата ме натовариха допълнително и с работата на колежка, която пенсионираха. "Картинката" беше пълна Simple Smile Сега, ако трябваше да бременея с този акъл, никога не бих си го причинила. Бих си взела болничен на момента и да се спасяват. Няма незаменими хора. След раждането изпаднах в "следродилна" депресия. И в допълнение с ревящо и неспящо по цели нощи бебе, стигнах до Зопиклон. И така вече 15 години. Пробвала съм да го спра през отпуските и да го заменя с нещо по-леко, ами не се получава. Последно време редувам Зопиклон и Геродорм.
Някъде в темата прочетох, че една дама заменила Зопиклона с Хлорпротексен. Пробвах няколко пъти и това чудо, но за сън изобщо не можеше да става дума, а и много ми ускоряваше пулса, който и бездруго в последните месеци е много ускорен. От пременопаузата ли е, от стреса ли, от жегите ли, не знам, но е много неприятно с тази тахикардия. Не смея да взимам бетаблокер, че и без друго кръвното ми е 90/60, че и по-ниско.
Стана много дълго, за което се извинявам. Искам да кажа на всички, които имат проблем с безсъние, да взимат мерки навреме. Не се оставяйте на тревожността и стреса да объркат живота ви.

# 121
  • Швейцария
Мимоза, аз пия бетаблокер Метопролол, който не сваля кръвното. Понеже и моят пулс е много висок, с него ми е добре и не ми е падало кръвното. Пия го в доза 25 мг, личната ми го изписа. Все пак е хубаво да се консултираш с лекар. А Хлопротексена не става за безсъние и от него се пълнее. Ще действам аз за новото лекарство, моя приятелка също ще пита, тя работи във фармацевтична компания. Ако пси не желае да влезе в час с новостите (на 75 години е), ще отида при личната, тя е млада и много надъхана.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 23:50 от JennyBG

# 122
Здреите защо не пробвате с Mag2 (Гръцкият магнезий )е един от най-добрите продукти в сектора хранителни добавки. Магнезий се препоръчва при доказан дефицит или при схващания, крампи, физически и умствени натоварвания, безсъние, стрес. Течния магнезий е особено подходящ за всички хора над 40г възраст, тъй като магнезий под течна форма се усвоява много по-лесно, за разлика от таблетната.

# 123
Тина, мерси за разбирането, хубаво е да чуеш една мила дума. Аз съм психолог. Иначе ходя на терапия от много години, и на психиатър също (то няма как иначе да си взимам лекарствата). Отключи го депресия и бърн аут, после и тревожно разстройство.
Съжалявам, представям си колко тежко е било. А и ти щом си психолог си наясно с много неща. Аз започнах да се интересувам от психология, след като се отключи и моята депресия. И за щастие това обърна много неща при мен и ми помогна.
Междудругото пътуването от което се страхувах мина много добре. Явно в планината сънят ми е по-добър. А и 2-3 часа преход на високо прави чудеса за съня ми.

# 124
Искам да ви попитам понеже и аз съм на този хал, има ли периоди на ремися.
Демек съня идва и се оправяте до следващата криза.
Не издържам на тази мъка вече.

# 125
Искам да ви попитам понеже и аз съм на този хал, има ли периоди на ремися.
Демек съня идва и се оправяте до следващата криза.
Не издържам на тази мъка вече.
burni , според мен зависи от кога имате проблем. Сега съм на почти 49 години, при мен проблемът се появи преди повече от 20 години. Помня като бях студентка, моята съквартирантка заспиваше почти веднага, след като се хоризонтираше, а аз броях овце... От 15 години на сънотворни със зелена рецепта (Зопиклон, Геродорм), към които в никакъв случай не ви препоръчвам да прибягвате, защото после няма отърване.
От колко време имате безсъние, говорили ли сте с лекар по въпроса?

# 126
  • Швейцария
Mimoza, да ти дам отчет за Quviviq. Пси извика представител на производителя и той й дал доза за 2 месеца безплатно за мен за проба. Иначе не се покрива от касата засега, в процедура са и се очаква скоро да го приемат. Пих го един ден засега, слабичко ми е, но аз съм привикнала към силния Зопиклон. Не е хипнотик и не те "надрусва" толкова. Зопиклонът има и отпускащо действие (както всеки бензодиазепин), което при това лекарство ми липсва. Ще го пия още време докато ми свърши гратис пробата. Но то струва тук 150 франка (300 лв) и бих го ползвала само ако касата го приеме като платено. Общо взето ми се струва, че е ефективно, но понеже аз имам силна тревожност, Зопиклонът и подобни ме отпускат повече. За хората, които имат само безсъние, ще е идеално.
Доста добре ми действат капките с активна съставка Доксиламин (антихистамин, който има седиращ ефект), които ми изписаха, но и те не са нещо кой знае какво. Пия ги заедно със Зопиклона и имам чувството, че заспивам по-бързо. То моето вече стана цял коктейл от медикаменти.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 03:59 от JennyBG

# 127
Има ли поне един човек който да се е оправил или това тегло е до живот?

# 128
Момичета какво мислите за този филм: https://www.imdb.com/title/tt23556804/ Гледах го в нетфликс и ми и си отговорих на много въпроси.
Burni, има излекувани, може би не напълно, но аз минах през много тежък период и сега смея да твърдя съм доста по-добре. Но трябва много инвестиция в себе си, промяна на ментални конструкции, които ни пречат, изпробване на различни неща, които биха работили конкретно спрямо теб. Определено и лекарствата помагат, аз пия лек антидепресант, но и работя постоянно върху премахване на тревожността си с различни техники. Преди само негативен коментар, дребен проблем в работата или сопол при детето ме хвърляха в ужас. Сега съм се научила да приемам със спокойствие трудностите и знам, че те са ми уроците и като не им се давам ставам по-силна. И така.

# 129
Mimoza, да ти дам отчет за Quviviq. Пси извика представител на производителя и той й дал доза за 2 месеца безплатно за мен за проба. Иначе не се покрива от касата засега, в процедура са и се очаква скоро да го приемат. Пих го един ден засега, слабичко ми е, но аз съм привикнала към силния Зопиклон. Не е хипнотик и не те "надрусва" толкова. Зопиклонът има и отпускащо действие (както всеки бензодиазепин), което при това лекарство ми липсва. Ще го пия още време докато ми свърши гратис пробата. Но то струва тук 150 франка (300 лв) и бих го ползвала само ако касата го приеме като платено. Общо взето ми се струва, че е ефективно, но понеже аз имам силна тревожност, Зопиклонът и подобни ме отпускат повече. За хората, които имат само безсъние, ще е идеално.
Доста добре ми действат капките с активна съставка Доксиламин (антихистамин, който има седиращ ефект), които ми изписаха, но и те не са нещо кой знае какво. Пия ги заедно със Зопиклона и имам чувството, че заспивам по-бързо. То моето вече стана цял коктейл от медикаменти.
Ех, JennyBG, така се надявах този Quviviq да е спасителното хапче...Явно на привикналите на Зопиклон, всичко друго ще ни се вижда слабо. Но пък си го пила само една вечер. Дали пък не действа с натрупване? Сподели и след известно време.И цената му е...Ако и тук го пуснат на такава цена, няма да има кой да го пробва дори. Антихистаминът Доксиламин също го няма тук. Даже не открих лекарство с такава активна съставка.
Като заговори за коктейли, да споделя  и аз какво коктейлче си спретнах преди няколко дни - 1 Калмабен и след 1-1,5 часа - Зопиклон Simple Smile След около 1,5 часа яко ме отнесе и спах непробудно цели 6 часа. Това не беше ми се случвало от много време. Както си спях добре със Зопиклончето, в последните месеци започнах да се будя след 2-3 часа и повече няма заспиване... Тахикардия, горещи вълни...Може и да е от пременопаузата.
Tина-2011 , радвам се, че си по-добре!
Еmma ми се губи...Емма, как си? Надявам се добре!

# 130
  • Швейцария
Мимоза, Калмебенът е също антихистамин като Доксиламина, така че те са еднакви. Пий си го заедно със Зопиклона, пси каза че няма проблем.
Quviviq не действа с натрупване, но от 1 хапче не мога да кажа със сигурност как действа. Аз ще го пробвам още, но чакам да изпратят още 2 опаковки по пощата и да уточним как да спра Зопиклона и да премина само на него. То при мен ще е трудно с моето спане през деня и будуване вечер. Та края на септември имам пак час и ще те държа в течение.
Да ти кажа нещо смешно.
Скрит текст:
За този натиск върху моятя пси си "плащам" като всеки път ходя у тях да й правя прическа със сешоар (преди да завърша психология бях фризьорка). Кръжа като пумпал, тупирам, фризирам. На какво ли не е готов човек, за да се добере до заветното лекарство Smile
Емма наистина се загуби, притеснявам се да не й се е случило нещо. Не ми е писала.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 22:20 от JennyBG

# 131
Ей,JennyBG, много ме разсмя, да знаеш с тези фризури Simple Smile Ми да, и аз човек убивам, за да си осигуря заветния сън, нещо тъй естествено, но за нас трудно достижимо.
И аз на свой ред да разкажа нещо смешно от почивката ни на море миналия месец. Глася се аз да полагам морно тяло къди 3-4 часа, че нали и аз като теб съм нощна птица и разбирам, че съм си забравила тапите за уши, с  които не се разделям от над 15 години, откакто с моя мъж заживяхме заедно и бях принудена да му търпя хъркането през цялата нощ.Тапите до някъде решиха проблема, но мишоците в главата-не Simple Smile Та разбирам, че съм си забравила тапите и свирвам моя мъж да дирим денонощна аптека в най-близкото населено място. Намерихме аптеката, но се оказа, че е работила само до 2 часа през нощта. Ами сегааа Simple Smile Ако си бях забравила Зопиклончето, щях да подпаля колата и право у нас да си го взема (на има-няма 150 км.)Ама за едни тапи реших, че ще ги измайсторя с подръчни средства Simple Smile Прибрахме се в хотела и започнах да тъпча в ушите си каквото имам подръка - памуци, дребни парченца салфетки. Осъмнах някак си и всичко това сега трябваше да излезе, както в влязло. Работата се закучи и трябваше с пинсета да се вадят Simple Smile Вече имам едно наум - Апчеатата и тапите ще слагам в дамската чанта, че нея поне не забравям Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 09:38 от mimoza@b

# 132
  • Швейцария
Ох, как увлекателно разказваш, Мимозке. Много се смях. Същата съм и аз, за Зопиклончето съм готова и 300 км да се върна. ММ отдавна е натирен да спи в собствена спалня и проблема с хъркането е решен кардинално. Той все ми се смее, че като взема Зопиклона, вместо да ме надруса и да спя ми идва музата за чистене. И на работа съм ходила с него, мани.

# 133
Mimoza, Това с тапите ми е много познато. Моя мъж като тръгваме за някъде все ме пита - Взе ли тапите?
А сега последно като пътувахме даже и без тапи щях да изкарам. Такава тишина не бях попадала. Бяхме близо до гората и честно тапите ми падаха, а аз даже не забелязвах. Аз не спя с ММ, в една стая, не защото хърка, ами защото много рано става и той обича да си прави сутрин кафе и така.
Джени. Виж първата професия колко полезна се оказва Wink
Искам да ви питам, тези които сте с по тежките лекарства, успявате ли дремвате някой път без да пиете нещо. Примерно през деня след плаж, разходка, или ако нощем будувате, някоя нощ пък да дремвате?
Аз забелязвам по себе си, че когато си върна дневните дрямки през уикенда или пък през седмицата когато имам възможност, тогава и сънят ми нощем се подобрява.

# 134
Тина-2011, ще кажа за себе си, нали съм една от тези с по-тежките лекарства Simple Smile Ще чакаме JennyBG  и други да споделят. Поне от 15 години не ми се е случвало да заспя без хапче. Една отпуска бях решила, че ще се науча да спя без хапче, щото все ми казваха, че ако не спя ден-два, сънят ще ми е в кърпа вързан. Да, ама не Simple Smile  След 6 дни мъки, накрая се надрусах и спах цяла нощ. На другия ден трябваше да бъда на работа, а работата ми беше натоварена и отговорна, изискваща добра концентрация. Впоследствие напуснах, ама ми увря главата след 15 години чак, кагато прегорях и според мен стигнах до Burn-out  състояние...
Следобедна дрямка нямам спомен да съм имала от детските си години. Просто никога не ми се доспива по естествен начин.
Браво на твоя мъж, че ти напомня за тапите. Значи мисли за теб Simple Smile ММ пък да го накисна - той беше причината да си забравя тапите плюс куп важни неща за мен. Забравил една от раниците на скамейката в двора, докато товарил багажа. Вътре бяха тапите и други неща, ама те не бяха жизненоважни Simple Smile
За спането в общо ложе - като заживяхме заедно се мъчих известно време да спим в една стая и да свикна с хъркането му. Обикновено призори се изнасях в друга стая, за да дремна. Впоследствие като се сдобих със заветните тапи, започнахме да спим заедно. Това лято пък дали заради жегата, или горещите вълни, дето имам от пременопаузата, ми е невъзможно да спя в стая без климатик, пък ММ го е страх да не настине и не търпи климатик нощем.Та пак се изнесох самосиндикално Simple Smile Даже като бяхме на морето пак спяхме в отделни стаи. Една сутрин рано (аз тъкмо съм се унесла), влязъл в моята стая, видял че съм се овъртолила в чаршафа, решил че ще замръзна и ми бастисал климатика Simple Smile Точно след 5 минути се събудих, цялата плувнала в пот. Познайте кой го отнесе Simple Smile
Пак се отнесах, дано съм ви развеселила.

Общи условия

Активация на акаунт