Безсъние

• 52 704
  • 640
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Аз купувам на Natural Factors Melatonin 3 mg. онлайн само. Иначе в аптеките има само от 1 мг. и 4 мг. Само че този от 4 мг. нещо не се разтапя добре под езика както останалите, и сутрин го намирам в устата. Най-добре ми действа този от 3 мг.
Пие се.

# 526
Аз купувам на Natural Factors Melatonin 3 mg. онлайн само. Иначе в аптеките има само от 1 мг. и 4 мг. Само че този от 4 мг. нещо не се разтапя добре под езика както останалите, и сутрин го намирам в устата. Най-добре ми действа този от 3 мг.
Пие се.

Да, този от 4 мг. се пие, другите от 1 и от 3 мг. се разтварят под езика. Странно защо така са ги направили, различно.

# 527
Здравейте! Някой от вас дали си е правил генетичен тест и има ли представа как се разчита?

# 528
Хора, дайте моля ви съвет. Покрай други проблеми напоследък пак не спя. Това ми е вече пореден епизод такъв, когато много се разтревожа. Сега пак си кукувам и тая нощ. А денем съм парцал. Напоследък ми се струпа доста, освен това почнах вечерен курс преквалификация и стана страшно. Цяла нощ сънувам задачите от курса, мозъка ми се мъчи да решава някакви проблеми и зацикля. Опитах за пореден път с таблетките на Допел херц с мелатонин. Но те са 1мг плюс други добавки. И ако пийна цяло хапче съм като пияна на сутринта. А по-малко не помага да ме приспива особено. Дали чист мелатонин ще действа различно? Не разбирам от мелатонина ли съм така като пияна или от друга добавка вътре...

# 529
  • Швейцария
От Мелатонина. 1 мг е много ниска доза, но щом така силно ти действа, пробвай с Валериан или пий Мелатонина по-рано вечерта. На мен и 10 мг Мелатонин не ми действат, но хората сме различни.

# 530
Аз бих препоръчала половин таблетка Атаракс.
Мислите, за които споделяте,че ви се натрапват , ще се повлияят от Атаракса.
Мелатонина действа най-добре заедно с Триптофан, но пък и двете заедно не могат да резнат мислите, така , както хапчето Simple Smile
Действат в друга насока.

А по какво се разбира ,че действа силно мелатонина?
Усещането за "парцал" ли?  Аз бих го отдала на неспането

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 19:24 от Serendipity*

# 531
  • Швейцария
Има хора, при които Мелатонинът предизвиква умора на другия ден. И на мен ми е странно, но и майка ми е така. Казва, че след 1 мг Мелатонин не може да се отлепи от леглото. Иначе Атаракс е хубаво и безобидно лекарство и аз също бих го препоръчала. Само че няма да отреже никакви мисли, той е просто антихистамин. В най-добрият случай ше заспи и на другия ден мислите пак ще са си там. И от него също може да има умора на сутринта.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 19:52 от JennyBG

# 532
Има хора, при които Мелатонинът предизвиква умора на другия ден. И на мен ми е странно, но и майка ми е така. Казва, че след 1 мг Мелатонин не може да се отлепи от леглото. Иначе Атаракс е хубаво и безобидно лекарство и аз също бих го препоръчала. Само че няма да отреже никакви мисли, той е просто антихистамин.
Бреййй, не го знаех това за мелатонина.
На мен Атаракса ми действа парцаливо, но го предпочитам пред поредица безсънни нощи.

# 533
  • Швейцария
Има хора, които реагират екстремно. За съжаление аз не съм от тях и пия какво ли не в коктейл, за да заспя. На майка ми веднъж бях дала половинка Ксанакс, цял ден после кръвното й беше страшно ниско и не можеше да стане. А аз с 2 Ксанакса мога и на работа да отида.

# 534
Благодаря ви за съветите хора. Аз засега подозирам и самите добавки в този мелатонин на Допел херц, защото може от някое от тях да ме опиянява. Ето ги:
Екстракт от цветове на хмел   200 mg
Екстракт от листа на маточина   100 mg
Екстракт от лавандула   30 mg
Мелатонин   1 mg
Магнезий   56,3 mg
Витамин B6   0,4 mg
А иначе Атаракс не е ли с рецепта?

# 535
Благодаря ви за съветите хора. Аз засега подозирам и самите добавки в този мелатонин на Допел херц, защото може от някое от тях да ме опиянява. Ето ги:
Екстракт от цветове на хмел   200 mg
Екстракт от листа на маточина   100 mg
Екстракт от лавандула   30 mg
Мелатонин   1 mg
Магнезий   56,3 mg
Витамин B6   0,4 mg
А иначе Атаракс не е ли с рецепта?
Атаракс е с рецепта ( бяха го предписали на баба ми с деменция). Преди това пробвахме с конски дози мелатонин от 10 мг и ефект нулееев!

# 536
Никога не съм взимала рецепта за Атаракс.
Пробвайте, най-вероятно няма да има проблем

# 537
  • Пловдив
Как благородно завиждам на хората, които казват: Пия мента, глог, валериан за сън!
Искам и на мен да ми действат, да заспивам от тях! 🙂

Има хора, които реагират екстремно. За съжаление аз не съм от тях и пия какво ли не в коктейл, за да заспя. На майка ми веднъж бях дала половинка Ксанакс, цял ден после кръвното й беше страшно ниско и не можеше да стане. А аз с 2 Ксанакса мога и на работа да отида.

# 538
Искам да попитам хората, които пият зопиклон и особено тези, които са в чужбина, дали констатирате, че някои субстанции в зопиклона са променени ?
Не зная, как да го обясня, но смениха лабораторията, която произвежда зопиклона и сега, вместо да ми помага да заспя директно и бързо ( аз имам проблем само със заспиването ), се въртя 1-2 ч преди да заспя, после ме хваща изключително дълбок съм и сутрин не мога да стана. Това никога не съм го изпитвала със зопито, което всички си знаем. Направо съм много очудена. Да не говорим, че горчивият вкус, не е вече толкова горчив. Някой да живее в чужбина и да има този проблем ?

# 539
Как благородно завиждам на хората, които казват: Пия мента, глог, валериан за сън!
Искам и на мен да ми действат, да заспивам от тях! 🙂
И аз, и аз, благородно завиждам Simple Smile Нещо толкова естествено като съня, за някои хора е мираж.
Искам да попитам хората, които пият зопиклон и особено тези, които са в чужбина, дали констатирате, че някои субстанции в зопиклона са променени ?
Не зная, как да го обясня, но смениха лабораторията, която произвежда зопиклона и сега, вместо да ми помага да заспя директно и бързо ( аз имам проблем само със заспиването ), се въртя 1-2 ч преди да заспя, после ме хваща изключително дълбок съм и сутрин не мога да стана. Това никога не съм го изпитвала със зопито, което всички си знаем. Направо съм много очудена. Да не говорим, че горчивият вкус, не е вече толкова горчив. Някой да живее в чужбина и да има този проблем ?
BlackCat12
Не живея в чужбина, но ще споделя моя опит със Зопиклона. Пия го вече 17 години, като последните години го редувам с Геродорм. Не съм забелязала да са променили субстанциите на Зопиклона, все 7,5 мг. зопиклон съдържа. Винаги съм го пиела поне 1,5 - 2 часа преди да легна, иначе и аз ще се въртя дълго в леглото, въпреки, че пише да се пие непосредствено преди сън. При мен също проблемът е в заспиването. Ако нямам дразнители - шум, говор, светлина, горещи вълни Simple Smile , мога да откарам 3-4-5-6 часа сън. Но събудя ли се веднъж, шансът да заспя отново е минимален.С годините увеличих дозата и сега съм на 1-1,5 таблетка. В по-напрегнати моменти, стигам и до 2.

Общи условия

Активация на акаунт