Безсъние

• 52 563
  • 640
  •   2
Отговори
# 540
  • Швейцария
Не се е променила субстанцията, а ти си привикнала към него. Пила съм и Зопиклон от БГ, пия сега в чужбина. Няма разлика. Просто организмът привиква. И аз в началото имах вкус на желязо в устата и заспивах веднага. Това доста бързо изчезна Сега и аз се въртя по 2 часа. Важното е да го вземеш и да си легнеш, ако вършиш нещо няма да ти се доспи.

# 541
JennyBG , аз, както вече писах, го взимам и чак след 1,5-2 ч. си лягам. Пробвала съм да го взема и скоро след това да легна, но почва едно дълго въртене по час-два, което ме изнервя и ставам. Налага се и да добавя още малко към дозата. Трябва да усетя точния момент, когато ми се доспи поне малко и тогава да легна. Ако пропусна тоя момент, като се залисам с нещо, обикновено четене на нещо интересно, пак не ми се получава заспиването. И се почва с поредната доза...Всеки трябва да си намери точния момент на лягане.
Най-добре е хич да не се започва с тая "дрога", че откачане няма.

# 542
  • Швейцария
Точно, не трябва да се пропуска момента. И аз така чакам 2 часа, ама понякога просто пропускам да си легна и после трябва да добавям още едно хапче. То при нас вече за откачане дума не става. Тези дни имам много стрес и спя по 3 часа. После взимам още 2 таблетки да си доспя още 2 часа. Просто е ужас, ама съм много напрегната и не знам на кой свят се намирам.

# 543
Да и аз съм доста напрегната в момента. Абе януари и февруари ми бяха и са трудни !
Не съм сигурна, че е до свикване. Тъй като, намирам, че самият му горчив вкус е доста по-незначителен. Снощи си направих експеримент и взех една половинка и преди да я изпия я оставих за малко в устата ми ей така да изчакам ужасно горчивият вкус. Но, не ! Горчилката дойде чак по-късно. Много странно.
А в последно време, съм обърнала внимание, че може да готвя или ям нощно време след прием на хапчето, без да си спомням за това след това. Малко ме напушва смях, ама това е някакъв странчиен ефект. По-рано заспивах като пън с хапчето, сега лягам и не ми се спи, въртя се цяла нощ и спя един такъв от тези леките сънища. в които имате чувство, че сте буден и че чувате всичко. Сутрин едвам ставам, чувствам се като парцал.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:50 от BlackCat12

# 544
А какво мислите за сънуването? Аз освен, че едвам заспивам, после пък сънувам ужасно много. До пълно изтощение. Събуждам се изморена и недоспала дори и да съм била в леглото 8 часа. Все едно съм решавала някакви световни политически проблеми. Чудя се какво показва това. Някъде бях чела, че много сънуване значи липса на дълбок сън.

# 545
Няма промяна в зопиклона, привиква се, и аз така мисля.
Мелатонинът действа по различен начин на всички. Ако се вземат други лекарства, има някакво взаимодействие. За жалост, невинаги помага, а и човек може да се чувства зле от него.

Някой пробвал ли е стария Лексотан (бромазепам)? Той имал по-продължително действие от Ксанакс (алпразолам), Дали няма да става за спане? И като заместител на зопиклона.

# 546
  • Швейцария
Те и двете са по-леки от Зопиклона. Понякога (много рядко) ги пия, но не заспивам. Иначе моята пси редовно си пие по един Лексотан и това й е любимото лекарство. И бабичките масово го пият, за да спят по-добре. Ксанаксът мен лично ме уморява, но сън тц.

# 547
Здравейте, аз искам да питам тези лекарства, за които пишете в темата, не са ли с рецепта? Как ги купувате?
Преди много години личната ми лекарка ми беше изписала Зопиклон, но това беше единична рецепта и след това ако не се лъжа стана със зелена рецепта и не съм купувала. А как спях с него....ееех.
Не спя добре от повече от 16 години и съм пробвала какво ли не, но всички медикаменти, които действат са с рецепта (изключвам гореспоменатите мента, глог, валериан или мелатонин. Много отдавна съм разбрала, че на мен не ми действат и ми трябва нещо по-силно).

# 548
  • Швейцария
Oт психиатър със зелена рецепта.

# 549
Здравейте, аз искам да питам тези лекарства, за които пишете в темата, не са ли с рецепта? Как ги купувате?
Преди много години личната ми лекарка ми беше изписала Зопиклон, но това беше единична рецепта и след това ако не се лъжа стана със зелена рецепта и не съм купувала. А как спях с него....ееех.
Не спя добре от повече от 16 години и съм пробвала какво ли не, но всички медикаменти, които действат са с рецепта (изключвам гореспоменатите мента, глог, валериан или мелатонин. Много отдавна съм разбрала, че на мен не ми действат и ми трябва нещо по-силно).

Личната ми ги изписва, но със становище от невролог.

# 550
Последната седмица не знам какво се случва, но толкова трудно спя, будя се поне веднъж- два пъти и едно трудно унасяне - някой със сходен проблем?

# 551
Със зелена рецепта е Зопиклонът. Личната ми го изписва всеки месец. Нямам становище ни от невролог, ни от психиатър. Не мисля, че е нужно. Поне в България. И приятели ме снабдяват, като им изписват Зопиклон на тяхно име, тъй като на мен дозата от 1 табл. на ден, вече не ми е достатъчна. Майка ми също е взимала от нейната лична лекарка на свое име, но аз го ползвам.
Моят съвет, нееднократно даван тук, в темата, е да не започвате с тежката артилерия. Откачане няма, особено ако сте на нея дълго време.
Анонимен , а за тия 16 години какво сте приемали за проблемите със съня? Казвате, че мента, глог, валериан или мелатонин не ви действат. Все с нещо сте се приспивали. Споделете, можете да бъдете полезни на някого в темата.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 19:18 от mimoza@b

# 552
Със зелена рецепта е Зопиклонът. Личната ми го изписва всеки месец. Нямам становище ни от невролог, ни от психолог. Не мисля, че е нужно. Поне в България.

Дали е нужно, това го казва личният и ако реши изисква становище. През последните години предишната лична го поиска, сегашната също. Какъв психолог??? Зопиклонът и геродормът са от последните години със зелена рецепта, докато диазепам, ксанакс и лексотан са повече от 20г. Но хлорпротиксен не е.

Последната седмица не знам какво се случва, но толкова трудно спя, будя се поне веднъж- два пъти и едно трудно унасяне - някой със сходен проблем?

Аз например.

# 553
vl ,  разбира се, че съм имала предвид психиатър, не психолог. Грешка в бързината. Правя разлика между двете Simple Smile Коригирах си поста.

# 554
  • Габрово
Здравейте! Кажете как се справяте с безсънието. Няма заспиване/колкото и да съм уморана/, изнервям се и се потя. Преди няколко месеца личната ми беше пуснала изследване на някакъв хормнон за щитовидната и каза ,че няма проблем .Изписа ми Зопиклон , но не смея да го пия всяка вечер,за да не свиквам.Купих си хапчета на допелхерз с мелатонини и магнезии, но .... не съм мигнала вече 3 дена
Някакъв съвет моля

Общи условия

Активация на акаунт