Безсъние

• 57 392
  • 705
  •   1
Отговори
# 420
Чувала съм ,че ако новите антидепресанти не помагат ,най-накрая предписват амитриптилин.Той не трябваше да спира велаксина.Може повече време да трябва да подейства.Момпето ако има депресия това е главното което да лвкува.Безсънието няма да се оправи с магическа пръчка.Ще трябва време дълго време.Нека оправи депресията първо.Аз също не спя повече от три часа.,но имам подобрение сериозно при депресията от анридепресанта.Сънят ше дойде след време.Комбинацията с анафранила  мисля ,че е добра,но скачане от лекарство на лекарство не знам......

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 10:30 от Aleksandra Asia 691480

# 421
И ние не искаме да ги сменя, но принципно два месеца трябва да са достатъчни , за да се разбере дали действа. Грам подобрение няма.

# 422
И ние не искаме да ги сменя, но принципно два месеца трябва да са достатъчни , за да се разбере дали действа. Грам подобрение няма.
[/quoteкато /
Като оставим настрани безсънието,какво друго чувства.?Какво прави през деня?

# 423

Кой може да даде по-квалифицирано мнение за лекарства и комбинация между тях, отколкото лекарите, на които се доверявате.

Не може да не се приспи с клонаренакс или диазепам или ксанакс или зопиклон. Мисля, че клонаренаксът е най-силен, с пряко и остро действие. Иначи ако му ударят една инжекция диазепам, как няма да заспи?

Да препоръчам име на лекар още веднъж - д-р Лора Цонева.

# 424
Благодаря. Всеки е учуден, но е факт, че комбинация от доста тежки лекарства не могат да го приспят. Да , заспива, но след 3-4 часа става с напрежение.

# 425
  • Швейцария
Ох, хора, ще ме умори това безсъние. Днес пси как ми се кара и ме направи на 2 стотинки. Исках й 2 рецепти за зопиклон. От там като се почна...ти колко ще ме лъжеш, че взимаш, аз знам, че взимаш повече, действаш по тънката струна, за да ме излъжеш. Викам абе ти не разбираш ли, че след 20 години прием 1 таблетка не действа. Какво да направя, да не спя ли...Качи ми дозата на Флуанксола да допълвал Зопиклона. Знам, че е права, но съм страшно уморена от това безсъние. Направо едвам гледам от преумора. При мен проблемът е не че взимам повече наведнъж, а че след 3-4 часа се будя и не мога да заспя. Въртя се, нищо не става и тогава взимам още една таблетка. Не знам как да прекъсна тази спирала. Опитвам се да не взимам, но просто съм скапана и не мога да си върша задълженията. Правя го веднъж седмично, когато наистина не издържам.

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 01:25 от JennyBG

# 426
От моя скромен опит - трябва нервната система да се поддържа относително спокойна през цялото денонощие, а не само за спането през нощта. Затова трябва да се вземат нужните лекарства/ добавки по начин, който да действа през цялото денонощие. Даже и валериан да е, трябва да се пие и сутрин, а може и на обед, а после вечерта за сън. Ако нервната система е превъзбудена през деня, няма как и с топ да я накарате да се успи през нощта. За изтормозена нервна система трябват много усилия - ограничаване на стреса, по-спокойна работа или болнични, релаксация, медитации, по-малко физически натоварвания или натоварвания, само ако и когато организмът е отпочинал и поне на 3-4 часа преди времето за сън, внимание към храната и напитките, да не се яде нищо поне 2 часа преди сън, по-малко захар, кофеин и пр.

По случая с младото момче - той трябва да получи психологически съвети как да започне да се справя с преживения силен стрес. Да прости на себе си - което е най-трудно - да се опита да прости на други, ако има такива. Това изисква качествена психологическа помощ и много усилия...

# 427
JennyBG, познато ми е това, за което пишеш. При мен е наследствено безсъние и ми е писнало да слушам в рода: Ти, ако си работила днес, колкото мен, ще паднеш и ще заспиш като къпана!" Хората хабер си нямат за това безсъние. Майка ми приспиваха със системи. Тя е била по 2-3 дни будна и идваха вкъщи с линейка и я наливаха. Часовникът със щракане я будеше, вънка всеки звук я събуждаше..... И аз много страдам от това безсъние, неадекватна съм. Бих искала да легна и да спя 12 часа, за да отпочина, но как да стане.... И аз съм на високи дози, но няма спане. Не знам, как всичко това ще свърши. А моята позната гледаше баба в Италия, която не спеше дни наред и в някои дни й даваха лекарства като морфин, нещо такова.

# 428
От моя скромен опит - трябва нервната система да се поддържа относително спокойна през цялото денонощие, а не само за спането през нощта. Затова трябва да се вземат нужните лекарства/ добавки по начин, който да действа през цялото денонощие. Даже и валериан да е, трябва да се пие и сутрин, а може и на обед, а после вечерта за сън. Ако нервната система е превъзбудена през деня, няма как и с топ да я накарате да се успи през нощта. За изтормозена нервна система трябват много усилия - ограничаване на стреса, по-спокойна работа или болнични, релаксация, медитации, по-малко физически натоварвания или натоварвания, само ако и когато организмът е отпочинал и поне на 3-4 часа преди времето за сън, внимание към храната и напитките, да не се яде нищо поне 2 часа преди сън, по-малко захар, кофеин и пр.

По случая с младото момче - той трябва да получи психологически съвети как да започне да се справя с преживения силен стрес. Да прости на себе си - което е най-трудно - да се опита да прости на други, ако има такива. Това изисква качествена психологическа помощ и много усилия...

Абсолютно съм съгласна с Вас! Нужно е цялостно преосмисляне и успокояване на нервната система. Защото иначе само блъскаме тялото с химия, която в един момент спира да действа или не действа достатъчно дълго. В случая с младото момче в клиниката. Аболютно е задължително да се намери психотерапевтична помощ. Има нещо, което го тормози, нещо което не може да прости, нещо в което е зациклил, някаква необработена мъка, гняв, страх. Всички тези емоции, когато се работи с тях, когато се научим как да ги посрещаме става по-леко. Тук става дума за млад човек, доколкото разбирам. А не някой, който години наред приема тежки лекарства, за да е разбъркана достатъчно химията в мозъка.

# 429
  • Швейцария
Ами то на теория всички знаем, че трябва пълно спокойствие. Но кой в днешно време може да живее без стрес? Да се пренесем в някоя гора ли? Това си е до тип нервна система. Можеш до утре да си повтаряш мантри, но като си чувствителен човек, темерут няма да станеш.
Сега почнах да си водя дневник и да се опитвам да не взимам нищо допълнително.

# 430
Става въпрос за 23 г.момче. Психолог и психотерапевт е посетил, но явно не попаднахме, защото не му помогнаха.

# 431
Ами то на теория всички знаем, че трябва пълно спокойствие. Но кой в днешно време може да живее без стрес? Да се пренесем в някоя гора ли? Това си е до тип нервна система. Можеш до утре да си повтаряш мантри, но като си чувствителен човек, темерут няма да станеш.
Сега почнах да си водя дневник и да се опитвам да не взимам нищо допълнително.

JennyBG, До голяма степен съм съгласна с теб. Типа нервна система определено влияе. Имам приятелка с куп проблеми, ядове, болести. Но спи като пън. На шум, в кола, на пейка в парка да я сложиш, ще заспи и захърка. А мен всичко ме буди, даже да кихне някой в съседната стая. Но, има и неща, на които можем да противодействаме. Най-вече емоциите си. Преди като се ядосах за нещо или на някой отиваше цялата нощ. Сега съм се научила как да управлявам повече от тях и приемам много по-спокойно всичко, което ми се случва. Познавам се добре, знам, кое ми влияе, кое не, знам какво да избягвам, с кое да се противопоставям, кои битки да водя, кои не си заслужават. Ей такива неща, ценя си спокойствието, не влизам в излишни конфликти. Научих се и как да се отстоявам, без да ми играе под лъжичката всеки път. За това и казвам, за това младо момче. Има път напред. Само хапчетата няма да помогнат дългосрочно.
Хубаво е това с дневника, и аз съм си водила. Успех ти желая!

# 432
  • София
Една такава, опитайте с д-р Петя Димитрова, много добър психиатър е. В София.

# 433
  • Швейцария
О, права си, Тина. Аз отдавна съм се научила да не се ядосвам за глупости. Даже съм много дзен. Ако не е нещо свързано с болест, хич не обръщам внимание. За младото момче се надявам да се оправи и му стискам палци, но съвет не мога да дам за толкова сложен случай.

# 434
Някой беше споменал, че е пил Агомелатин. Беше му изписан преди два месеца, но така и не го пи, защото влезе в болница. Сега е решил да го пие заедно с клонарекса и олфрекс 5 мг. Ако може отзив за Агомелатин/ Валдоксан?

Общи условия

Активация на акаунт