Безсъние

• 57 383
  • 705
  •   3
Отговори
# 435
  • Швейцария
Много е слаб като антидепресант. Ако момчето има тежка депресия, не е подходящ, иначе приспива уж.

# 436
Здравейте, имам периоди на безсъние от 2018-та година и единственото, което ми помага от миналата година е Геродорм.
Пия го по 2-3 хапчета в месеца само когато е много тежко положението. Така карам от лятото на миналата година. Въпросът ми е - по тази схема (2-3 хапчета в месеца) може ли да се развие зависимост?

# 437
Здравейте, имам периоди на безсъние от 2018-та година и единственото, което ми помага от миналата година е Геродорм.
Пия го по 2-3 хапчета в месеца само когато е много тежко положението. Така карам от лятото на миналата година. Въпросът ми е - по тази схема (2-3 хапчета в месеца) може ли да се развие зависимост?
Рядко го пиеш, за да развиеш зависимост. Щом безсънието ти не е чак така упорито и всекидневно, то можеш да приемаш нещо в рода на рекламираните по ТВ лекарства, подобряващи съня...

# 438
Рядко го пиеш, за да развиеш зависимост. Щом безсънието ти не е чак така упорито и всекидневно, то можеш да приемаш нещо в рода на рекламираните по ТВ лекарства, подобряващи съня...

Благодаря за бързия отговор!
Какъв е периодът на редовен прием след който се развива зависимост към Геродорм?

# 439
lopatka88, трябва да го взимаш всеки ден поне над 2 - 3 седмици. А ти можеш да пиеш и мелатонин, когато не можеш да заспиш, опитай от най-малка доза. Той сладко приспива и е хормонът на съня.

# 440
lopatka88, трябва да го взимаш всеки ден поне над 2 - 3 седмици. А ти можеш да пиеш и мелатонин, когато не можеш да заспиш, опитай от най-малка доза. Той сладко приспива и е хормонът на съня.

Лошото е, че в периодите на безсъние мелатонин и леките средства не ми помагат…
Другото е, че допи в останалото време сънят ми е доста повърхностен, непрекъснато сънувам и сякаш не изпадам в дълбок сън…

# 441
  • Швейцария
Не можеш да развиеш зависимост, ако не го пиеш всеки ден. Трябва да го пиеш непрекъснато 3-4 седмици, за да се случи това.

# 442

Не.

Можете да опитате с Алора.

# 443

Не.

Можете да опитате с Алора.

Благодаря ви за предложението, ще го пробвам!
Както споменах, в периоди на безсъние почти нищо не ми действа от леките варианти, та в този ред на мисли искам да попитам - предстои ми по-труден период от професионална гледна точка, където качеството на съня ще ми е много важно, каква е максималната честота на прием на Геродорм (примерно 3х на седмеца или по-малко/повече) при която няма да има опасност от привикване? Примерно три пъти разпръснато в седмица/10 дни?

# 444
  • София
Лопатка, по-леките действат с натрупване.
Аз пия мелатонин от 4 мг по 2 табл., понякога и по 3. Намирам го в Ремедиум.
С 1 мг никакъв шанс да заспя.
Скрит текст:
също така можеш да пиеш триптозин и цитизин по 1 табл сутрин и вечер, хранителни добавки са, не водят до привикване, а действат много благотворно при нервно напрежение, няма замайване, отпадналост и други подобни странични ефекти.

# 445
Аз взимам 4мг. Мелатонин и 1 капсула магнезиум биглицинат 1 час преди сън.
Т.е. съветвате ме да взимам 2х4мг.?
За колко време относително става натрупването?
В безсънните ми периоди като че ли мелатонинът изобщо не ми действа, но както отбелязах - винаги съм взимал 1х4мг.

# 446
  • София
Искаш и очакваш твърде много.
1. Никой не е ясно колко точно е  неспокойна нервната ти система, нито от какво е предизвикано това натоварване;
2. Никой не може да предположи всяко отделно изделие дали изобщо ще те повлия добре. За видим резултат трябва да се взимат поне месец, като при теб може изобщо да няма подобрение, а дори да наблюдаваш влошаване;
3. Трябва да направиш консултация с психиатър, за да прецени дали да не ти включи още нещо за сутринт или през деня, за да е по-спокойна нервната система през нощта.

На мен психиатърката ми каза, че съм с хронична преумора, според това ми предписа и какво и по колко да пия.

# 447
Разбирам…
Ще потърся отново съвет от психиатър в такъв случай.
Мисля, че един от основните причинители на безсънието в тези ми периоди е, че подсъзнателно се притеснявам, че няма да успея да заспя, особено ако имам ангажимент на сутринта…

# 448
  • Швейцария
Геродорм можеш да взимаш през ден без да развиеш зависимост.

# 449
Геродорм можеш да взимаш през ден без да развиеш зависимост.

Точно този отговор търсех, огромно благодаря!🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт