С какво ви дразнят мъжете /тема №10/

• 42 548
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
... Минало. Важното е да е осъзнал грешката си, за да не се повтаря.
Звучи така, все едно мъжът е десети клас и ходи с директорката на училището. Малко назидателно.

# 556
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Валентинки - малентики. К'ви са тия из....ци? За вас си има 8-ми март, а за всички 14 февруари - св. Трифон Зарезан!

# 557
  • Пловдив
Миналата година беше романтика, обаче тази си казахме, че няма да разменяме подаръци и цветя, даже отидохме на работа.
ДАЖЕ отидохте на работа? Изумена съм. Какаъв точно празник е 14 февруари, че даже се ходи на работа? Ама то аз съм странна. И на рождения си ден ходя на работа, и на рождения ден на Благоверния, че даже и на годишнината от сватбата.

# 558
Ама то да не е проблема най-вече,че не е имало секс ?🤣  И това е била капката,преливаща чашата. Хм, на следващия 14.02.2023 ,датата да се огради в календара с огнено червено и да пише sex . В телефона аларма със същото име 😉

# 559
Какаъв точно празник е 14 февруари, че даже се ходи на работа?
Вярно, че прозвуча странно. Може би не трябваше да го пиша така като извадено от контекста и без пояснение.
Ние с ММ имаме гъвкаво работно време и можехме лесно да си нагласим този ден да е почивен и за двамата.
 Така беше миналата година, прекарахме целия ден заедно, даже тогава ми направи официалното предложение за брак, въпреки че неофициално го беше заявил преди това. Вярно, че накрая не свърши добре, защото на връщане от ресторанта една мексиканка без застраховка и документи ни блъсна и колата отиде, добре че ние се разминахме само с един изкълчен пръст и уплах. Поне ни остана незабравим спомен.
Иначе тук в Щатите Свети Валентин е голям празник. Беше ми странно в началото, особено като не бях във връзка и ми честитяха, но се счита, че е празник на любовта по принцип. Пращат се картички и между приятели, подаряват се подаръци в семейството, между родители и деца например, не само между влюбени. Не знам дали е така в цялата страна и естествено не е официален почивен ден, но нищо не пречи да си го направиш почивен, ако можеш и искаш. Blush
Животът е толкова кратък и непредсказуем, че като има възможност празнувам наред. Мой, твой, наш, чужд празник -  няма значение.
Като сме БЕЗделници, да не сме БЕЗ празници. Joy

# 560

Може и направо да си намекне (в прав текст Wink ) какви цветя иска, че тези червени рози са много нетрайни и хич не ме кефят лично мен.
След един такъв букет, който изхвърлих още на другия ден, при следващото ходене в магазина показах на ММ какво харесвам и му изнесох лекция как да разпознава кои цветя са свежи.

При нас червените рози са закон, ама изкарват по 10 дена. Тайната е няколко капки белина във водата във вазата - всеки път когато се сменя.

# 561
  • София
Само аз ли съм разочарована от 14ти? Нито цветя, нито подарък, нито секс, а дори още не сме женени.
И аз, и аз, сложих цветята във вазата, изядохме пържолите и ММ отиде да играе билярд. Имах някаква надежда, че ще се върне по-рано защото не се е явил никой от двата отбора, защото не са ги пуснали жените им, но не би, всички са си били на линия. Губя надежда в човечеството Rolling Eyes Поделихме си кутията фереро роше само защото прецених, че няма да успея да изплюскам цялата, колкото и да не съм на кеф. Картичките демонстративно ги пуснах в коша. ММ днес е в покаяние, тича да мие чинии още преди да съм ги довършила, бърше чаши, раздига масата, прави планове за уикенда, и естествено рефрена е "ама то любовта не е само за един ден, всеки ден трябва да е като валентин".

Демек, всеки ден билиярд? Thinking

# 562
  • Варна
Подобни празници ми напомнят за съседи от детството ми. През цялата година- скандали, омраза и физически стълкновения. Но на 8 март, мъжа с огромни букети за три жени. При сбирки с роднини имаха и демонстрация на помпозни подаръци и лицемерни грижи.
Дали дирижирания театър им е давал някакво кратко удовлетворение е енигма.
Личният жест на любим човек може да е без повод. Подобни изненади са изключително приятни. Особено, когато са съобразени с моя вкус.
Лейди Рамкин, съчуствам ти! Не е нужно жеста на внимание да е материален. Мъжът е фен на Трифон Зарезан или е типичен емоционален пън?

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 10:17 от Viviana91

# 563
  • някъде в орбита...
Без подаръци значи без подаръци.
Лейди Рамкин е прекалила - подарък, торта, хляб сърце, рокля, маникюр.
Това ако е скромно, икономично и без подаръци, представям си ако беше казала да празнуват по-специално.
Моето скромно и нейното се припокриват, ти не го виждаш така, и това е нормално - хора разни. Когато обаче говорим за мъжа до теб, предполага се че все пак говорим за човек дето те познава, та такива разминавания в представите обикновено не се получават от друго, а от простото приоритизиране или "така ми изнася".
Още повече жената си е казала, че ще празнуват, скромно или не. Какво повече се иска, да му изпринти програма за вечерта ли? Мен не ме бърка празника, всеки повод да си сипем по напитка с мъжа е добре дошла. Но за нея явно е било важно...

# 564
  • София
Тя може и да се е престарала, но пък той е в другата крайност, една роза и никакво внимание цяла вечер. Дето се вика, едно филмче да беше избрал да гледат заедно и да се гушкат, пак е скромно и без подаръци, но усещането е съвсем друго.

# 565
Viv, за съжаление нито едно от двете. Всъщност е много емоционален, сантиментален и всичките тия, така че или не го познавам грам и всъщност е емоционален пън, или не си заслужавам усилието вече.
 Имах едно гадже навремето, продаваше банички на павилион и пари постоянно нямаше. На Св Валентин размени служебната си баничка за една роза при цветарката от съседния павилион.

# 566
Миналата година беше романтика, обаче тази си казахме, че няма да разменяме подаръци и цветя, даже отидохме на работа.
ДАЖЕ отидохте на работа? Изумена съм. Какаъв точно празник е 14 февруари, че даже се ходи на работа? Ама то аз съм странна. И на рождения си ден ходя на работа, и на рождения ден на Благоверния, че даже и на годишнината от сватбата.
Е, що, някои си взимат почивен ден, или отпуск, аз цяла седмица ходя по-късно. За поведението на мъжете няма да се изказвам, за съжаление не сме склонни да се запитаме защо предпочитат приятелите си, по-лесно се натътрузва вина.

# 567
Без подаръци значи без подаръци.
Лейди Рамкин е прекалила - подарък, торта, хляб сърце, рокля, маникюр....
Не виждам нищо прекалено менюто да е съобразено с повода, който ще се празнува. Примерно на рожден ден, колкото и да е скромен, ще има някакво десертче, в/у което да се сложи свещ. Да си облечеш нещо различно от ежедневните домашни дрехи или да си направиш тематичен маникюр, ако ти е кеф. Цветето щеше да е напълно достатъчно от негова страна.

Звучи така, все едно мъжът е десети клас и ходи с директорката на училището. Малко назидателно.
За мен това лежи в основата на нормалните човешки отношения. Предполага се, че живеем с възрастни хора, които за толкова години са осъзнали, че когато с действията си (или бездействията) нараниш някого (без значение дали е детето ти, родители, приятели, съпруг/а), трябва да си го отбележиш някъде там в ума и при следваща такава ситуация да не го допускаш. Това, разбира се, ако го обичаш/уважаваш, не искаш да страда и за теб е важно отношенията ви да са без излишно напрежение.

# 568
  • Швейцария
Ох, като ви чета ми става малко смешно. ММ дойде с един сладолед, който се купува за мен на всеки празник. Той си знае - празник > сладолед. Малко закъсня след работа и веднага знаех къде е - в Лидъл за сладолед. Не е изневерил на традицията от 15 години. Изобщо не ми пука, нали се разбираме и живеем в хармония. Голяма работа, че не си пада по свещи и подаръци.

# 569
Ох, като ви чета ми става малко смешно. ММ дойде с един сладолед, който се купува за мен на всеки празник. Той си знае - празник > сладолед. Малко закъсня след работа и веднага знаех къде е - в Лидъл за сладолед. Не е изневерил на традицията от 15 години. Изобщо не ми пука, нали се разбираме и живеем в хармония. Голяма работа, че не си пада по свещи и подаръци.
Точно за това говорим. Жест, независимо какъв. Това дори е по-лично, отколкото стандартно цвете Hands Plus1

Общи условия

Активация на акаунт