ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 5

• 38 562
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ние го оставихме на самотек, но всяко лято беше без плейстейшън - и той излизаше във ваканция Joy
Наложи си да е навън, за да не скучае. Сега сам не желае да играе, слуша музика, което пак е свързано с устройствата. Очаквам го всеки момент да се прибере, сега е с приятели, после по някое време ще се залепи за стола. Примирих се просто, то и аз вися на телефона постоянно, добре че си намерих нови, увличащи книги и чета, ако ми остане време.

# 481
  • София
Това за книгите и на мен ми е голяма болка. Толкова обичам да чета, купувам книги на поразия, най-големият ми страх е да не остана без нещо за четене. ММ е по същия начин, вкъщи двамата четем страшно много, т.е. примерът го има, но наборът всеки път като му кажем да почете малко, реагира така, все едно го наказваме. В началото на годината уж сключихме сделка да чете поне по един час вечер. Това продължи не повече от седмица и край Disappointed .

# 482
  • София
Благодаря ви за мненията, момичета, страхотни сте Kissing Heart И, докато не съм забравила отново, Dive - поздравления на девойката ти и на теб - че не я оставяш по течението, а я мотивираш да участва Kissing Heart

И да ви кажа развитието на въпроса при нас, след което спирам да ви занимавам с неосмокласни тревоги Hug Но ми беше ценно мнението ви Kissing Heart
Срещата с директорката бе дълга, над час. Госпожата по математика е написала доклад, разпитвала учители и моето дете е много невъзпитано - например, госпожата по ТП споделила, че се е дэржал арогантно, защото не му писала 6-ца в един час. На моя въпрос в какво се изразява това арогантно поведение отговорът бе, че попитал защо не му писали оценка и изглеждал разсърден. Скоро друго дете се оплакало, че синът ми го е ударил в междучасието - знам за случая, нищихме го с класната съвсем случайно, защото моят беше със синка  - оплакалото се дете беше ударило първо моя, за да му покаже хватка, а той е трябвало да се защити, такава била играта, става въпрос за бутане между приятели. Вчера отказал да попълни предварителен тест по английски за едно състезание, на което не иска да участва - аз вчера се чух и с госпожата по АЕ, тя каза, че е учудена, защото избрала само 3 деца от класа, а той не искал, но иначе нама забележки към поведението му, напротив-тя харесва много неговото пусто честолюбие. Но директорката каза, че се държал арогантно в случая, защото отказал да попълни тест за състезание, което не е със задължителен характер. Има случка на класното по БЕЛ  - разсърдил се, че госпожата не му взела класното, защото закъснял малко да го предаде - но тя им казала, че ще ги изчака малко, защото това беше първият правен от тях преразказ. Беше си смачкал листа, защото тя отказала да го вземе, но след това видяла, че има и други деца, които продължават да пишат, та го е взела - ние още тогава се чухме с нея, вчера ми каза, че няма никакви забележки за поведението и старанието му, като изключим намачкания лист.
За олимпиадата по математика  - директорката ми каза, че първоначално той не е бил допуснат до областния кръг, но тъй като тя е математичка, погледнала работите и поискала друга комисия, която му дала нужните точки, че и отгоре. Попитах въпросната госпожа по математика в коя от двете комисии е била, не получих отговор. Защото миналата година тя реагира остро на това, че наборът имаше друг начин на решение на задачата, по-бърз, той поиска разрешение/бяха ДО/ да го сподели, направи го, но той не се понрави на госпожата и тя му каза, че синът ми й пречи да си преподава урока.
Ей такива са нещата. Предложиха 2 неща, съгласие се, защото си мисля, че ще бъдат полезни на сина ми - едното е да направи презентация за правата и задълженията на ученика пред класа/мисля, че ще му е от полза да говори пред публика/. Другото е да работи с училищния психолог, като мога и аз да присъствам - той искаше да се включи в клуба "Опознай себе си", воден от психоложката, но нямаше физическата възможност да го направи.
Изразих ясно мнението си за поведението както на математичката, така и на директорката. Дадох примери с действителни случки, заслужаващи внимание от страна на комисията, които обаче са добре потулени. Казах, че учителят освен да изисква уважение, трябва и да умее да показва такова към учениците си, както и да умее да се извинява, за да бъде добър пример.
Всичко е манджа с грозде, благодаря ви че имахте търпението да ме изчетете Kissing Heart

Ами аз пък го поздравявам за достойното поведение.
Може и да съм просто "една кокошка от кокошия форум", ама все пак съм възрастен човек, преминал през училище...

# 483
Още в 7 клас продадохме РС' но има телефон и лаптоп
Пробвала съм' ако му взема всички устройства' гледа в една точка и заспива
Умно' будно дете' но мързеливо и зависимо
Иска да ходи на спорт' но не може да реши на какъв и така си кара
Толкова беше въодушевен от класа' но вече не чак толкова като се опознаха
Иска ми се да дам тласък в правилна посока' но не знам какъв
В някоя благотворителна организация дали е добра идея?

# 484
  • София
Бебчо , голямо гуш ! Според мен отношението на госпожата е тенденциозно и ако продължава да тормози детето трябва да се вземат по-сериозни мерки.
Един случай от вчера с моя син. Предния ден имаха час по ИТ и е между 5и6 , а му трябва една 6ца за стипендия. Моли госпожата да го изпита за 6 , тя го изпитва и казва , че ще му остави 6. Голяма радост. Вчера след обяд в Школо хоп 5 за срока , ама госпожата ме изпита , ама защо.... Пише на госпожата в Школо да я пита защо има 5 . След час редактирана оценка 6. Това каво е, отстояване на права или арогантно невъзпитано държане?
Набора доволен .

Ами това са нормални човешки отношения - всеки може да сгреши, може и да се поправи.
За съжаление, някои учители - като онази на сина на бебчо - се изживяват като някакви малки божества...

# 485
Инвизибъл, потърси младежкия клуб на БЧК да се запише. В 1 АЕГ тук си го имат като клуб в училище даже. Може театрална школа. Но спорт определено. Ако не може да избере, кажи му че всяка седмица ще пробвате нов, докато избере.

# 486
  • София
Лулумба, Маги, аз, за съжаление, съм прибягвала до услугите на Комисията за защита от дискриминация, но не се сетих изобщо за тях сега. Дано не се налага, но усетя ли различно, подмолно отношение - ще действам, открито им го заявих. Сега се опитвам да го подготвя психически, че може да не участва на областния кръг на олимпиадата  - не съм сигурна, че могат, но може да оттеглят името му от списъка. А това беше негова мечта. Все тая, ще съумеем да го подкрепим, силно се надявам да не му причинят и това.

Хайде, честито ни ДО и честита ни удължена ваканция Hug

Желязото се кове докато е горещо.
Никога не бих го направила... освен, ако става дума за дете.
И имай предвид, че нищо чудно и да не си далеч от истината - поведението й е меко казано неадекватно.
Горещо ти препоръчвам да използваш този лост, още повече, че си наясно как (формално) - винаги е по-лесно, ако имаш идея къде върви пътеката.

Друга история:
Снова насам-натам, правя си чай... разнасям чайник, разнасям гореща вода, не си гледам в краката точно. А кучето (което е на височина педя от земята), по свой си пък обичай, всячески ми се вре в краката.
Накрая й викам "Махай се от тук, ще те сгазя, отивай при бати и почвай и ти да учиш математика!" Сигурно поне 5 пъти преди това й казах да се маха... ама като чу за математиката моментално се врътна и се скри под масата!

# 487

А пък нашата котка спи на или до учебниците. Ученолюбива е.
И аз в отбора със зависимостта от игри. Създавам заншмания, където мине. Преди няколко дена с баща му постреляха с въздушна пушка. Видя, че е по-яко от игрите. Дръпнах лекция за реалното и паралелната нет вселена. Ако сгафи - забрана на всички или някои устройства, според тежестта на провинението. Единия път даже ми се примоли да го бия, а не да му забранявам  PS-на.

# 488
Моят е също залепен за лаптопа, обаче ще завърши с две петици само(едната по физическо), там нямам основание да го юркам - учи си достатъчно.
За домашни задължения не мога да го хвана, ужасно  хлъзгав е. Винаги успява да се изниже незабелязано до степен да се чудим кога е излязъл от стаята, докато разговаряме с него.
Винаги има готова причина да не мие чинии - домашно, тоалетна, помощ на съученик.
Може да готви някои неща, но музата му идва със синята луна.
"Буквално в момента трябва да..." е негов израз.
Вкарвам го с крясъци в банята.
Обаче в училище е перфектен и помага на другите и играе в театъра.
Отказа две олимпиади, но утре цял ден ще работи по третата и пак няма да мога да го хвана за нещо вкъщи.
И как успява денонощно да е на лаптопа и телефона едновременно, не знам.
На малкия му брат редовно прибирам таблета, като получи забележка в школо, забрави да свири или да напише домашно. Той си знае и не протестира.

# 489
  • Пловдив
По повод на устройствата, само ще попитам... Ходили ли сте на работа с домашния рутер в чантата?  Е , аз съм. Не се гордея с това. Оприличавам го на безпомощмност. Сега наборът го влекат компаниите на живо и излизанията...което ме кара да мисля, че всичко е въпрос на ситуация, среда, период....

# 490
Ами те имат някакви спестени пари и ще си купят мобилни данни...ще си пуснат хотспот и тн....ще си ги купят скъпо и това ще ме ядоса още повече 😂

# 491
  • София
Но спорт определено. Ако не може да избере, кажи му че всяка седмица ще пробвате нов, докато избере.
Тук съм на 100% съгласна, въпреки че за това ще трябва много твърда ръка и постоянство от страна на родителя. Точно така процедирах с набора, но беше по-малък и по-податлив. Сега ако трябваше да мина по този път не съм сигурна доколко бих пожънала успех, но говоря конкретно за моето дете. Той е домошар по принцип, много е контактен и лесно се сприятелява, но не го влече да излиза с компании. Радва ме поне, че намерихме "неговия" спорт и ходенето на тренировки вече се е превърнало в част от живота му. Вярно, не иска да ходи на състезания, но това да му е кусурът.

Сторм, котката е върхът Heart Eyes !

# 492
А дали не извадих същия лилав сборник по алгебра 7-10кл., дето е под котето и не дадох бърза домашна... Е, оплеска я, но пък аз я реших , хем на чаша вино Joy

# 493
  • София
storm76, котката е красота! А е залегнала и над мой любим предмет, направо мяуууу Kissing Heart
Наздраве, момичета, да свършва тази седмица, че вече ми писнА Wine Glass

# 494
Набора не е пристрастен към устройствата. Обича да е навън с приятели , даже сега в 21 ч. трудно се прибира. Миналата седмица поговорихме като големи хора, че ситуацията е сериозна и ние ако не се пазим няма кой. Иначе помага у дома когато е топло и има трева в двора( 1 декар) коси го с моторната косачка. Това лято сам прибра 12 кубика дърва. Чисти си стаята с прахосмукачката и си бърше праха. Не се оплаквам помага много.

Общи условия

Активация на акаунт