С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 238
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
...драмата ми реално е, че бях тъпа и й се връзвах на глупотевините.

Аз това го разбирам. Млада си била, вързала си се.
Защо сега продължаваш да се връзваш, да преживяваш, даже да пишеш в темата – това не мога да разбера.
Би трябвало отдавна да си го преживяла и да си спомняш по-скоро с насмешка, отколкото с болка.

# 691
  • Варна
Лицемерието е по-страшно от дистанцирането. Съпругът обичал злобната си майка. Тя вече е стара и той съответно ще я обгрижва и обича до гроба. Убедена съм, че той копира модела на баща си. Мълчалив и търпелив служител.
Но в живота има и други, конкретни решения. Там отношенията са прекратени буквално. Включително и с умишлен кюртаж.
Непонятно е как обичат внуци, чиято майка ненавиждат?

# 692
Именно! Това правя! Не, не сме под един покрив 😂 Бащата (свекърът) много държеше на това, както и синът 😁  Вече я приемам като “необходимото зло” … Но, реално, моите драми са смешни в сравнение с нейните… Опитвам да съчувствам, да съм съпричастна, но не се получава. Гигантската ми обида и болка са нищо в сравнение с нейната. И печеля приза за алтруизъм 😂😂😂

# 693
  • при късмета
Не е задължително да ги обичат. Те се тръшкат за внуци, защото така трябва, сакън да не обвини някого сина, че не може да има деца или кой знае каква глупава причина. Ама това изобщо не гарнатира, че ги обичат, само искат да са налични

# 694
  • France
Разбрах и постигнах го. Трудно беше, болезнено беше, но го направих. Браво на мен! 😂😂😂
Междувременно колко години ти отне? Години на младост, които е можело да бъдат прекарани по друг начин.

# 695
Е, стига, де! Какво искате от жената сега?
Освен това, нали знаете, "ако" в историята и живота няма. Каквото е станало и било е трябвало да стане и да бъде. Важното е какво е сега! Нейното "сега" я устройва и тя е доволна! Какво повече!?
Разбирам да давате съвети за вбъдеще, вие начуквате канчето за минало!

# 696
  • Варна
Негативното минало не трябва да се допуска в бъдещето. Злобните хора винаги вредят и интриганстват. Дали е баба, леля или съседка не е важно. Но поне на децата могат да се спестяват излишни драматични роли и сцени. Те стават неволен буфер на други битки.

# 697
Опосум обясни ми каква е разликата межу "ялова" и "никога няма да забременееш" (думите на свекървата)?
О, ние за значението на думите на свекървата и че са груби нямаме разминаване.
По-скоро визирах твоите изказвания и отношението ти към тази (а и други съфорумки).
Сигурно в собствените си очи изглеждаш строга и справедлива, но на мен лично мненията ти ми изглеждат по-скоро невъзпитани и излизащи от рамките на добрия тон.
Дори да има известна истина в това, което пишеш, тя може да се каже и без да се обиждат събеседниците.

# 698
Поздрав за всички свекърви😄😄😄

Баба Дана се изнася,
че снахата не понася.
Цял ден носи баба Дана
свои вещи на тавана.
Пъшка, потна, изморена 
и мърмори възмутена:

- Долу миг не ще остана!
Ще живея на тавана,
даже за резил да стана! -
се заканва баба Дана.
- Толкова съм наранена,
от снахата оскърбена!
Иде ми от гняв, не крия, 
като кучка за завия!
Щерката на свата Ставри
взе със мене да се гаври
и прекръсти тя детето
с име чуждо и превзето.
Рече ми високомерно:
- Дана не звучи модерно!
Името ми било скучно,
грубо и неблагозвучно.
Без да пита, без да зная,
кръсти внучката Даная.
Българското име Дана 
неудобно вече стана...

Ама и синът ми, Коля,
няма капка мъжка воля,
да ѝ каже, че не може 
тъй свекърва да тревожи.
Че живее в мойта къща,
вечер моя син прегръща
и за моя сметка плюска -
вечер, обед, на закуска.

Утре като се събуди, 
много има да се чуди:
ни закуска, ни кафенце, 
ни изкъпано детенце,
нито обед, ни вечеря,
ни изгладена постеля
ни свекървата - слугиня,
доброволната робиня.
Хич не искам да ги зная!
Да си гледат те Даная!

Генка Богданова

# 699
  • София
Ох, аман! Заедно сме, имаме три WC—та, имаме и мама
Скрит текст:
, която той обича, но не се гордее с, ама имаме и дете, нали, въпреки, че носи гени и т.н. на баба си 😂😂😂 Няма как, нали. Идеята е как да съумеем да се справим с нещастието на родителите си така, че да не го предадем на децата си, въпреки, че ни е трудно да се борим с тяхното. И, че следвайки тази извратена логика, има голяма вероятност да предадем нашето собствено нещастие и криворазбиране на нашите деца…
Скрит текст:
Именно! Това правя!
Не, не сме под един покрив 😂 Бащата (свекърът) много държеше на това, както и синът
Скрит текст:
😁  Вече я приемам като “необходимото зло” … Но, реално, моите драми са смешни в сравнение с нейните… Опитвам да съчувствам, да съм съпричастна, но не се получава. Гигантската ми обида и болка са нищо в сравнение с нейната. И печеля приза за алтруизъм 😂😂😂
В единия пост пишеш, че живеете заедно и после, че не живеете заедно? Е тука вече се объркАх!

# 700
  • София
Афродита, не ги разбираш ти, не се е изразила правилно Stuck Out Tongue Winking Eye

# 701
Кашапуковата  Дана е окупирала тавана.
Под различен покрив, но в постоянен визуален и енергиен контакт явно.

# 702
Да, не е много ясно написано. Не, не живеем заедно - имах предвид, че е налична свекървата, че я “имам”.

# 703
  • София
Съвсем се оплете ми се струва.

# 704
  • София
Не се е оплела, ами след като каза, че живеят заедно, усети на къде "ще задуха вятъра", т.е. какви коментари ще получи за маминото синче, което и без това си защитава само маминка и смени теорията.

Общи условия

Активация на акаунт