Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кое първо : сватба или бебе?

 • 8 554
 • 183
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 771
Предвид това, че си на 31 години, аз бих посъветвала да се правят опити за бебе. Сватба може да се направи и след това. Дано се получи от първия път, но понякога отнема време. И може да се чака с месеци, а и с години.

# 16
 • Мнения: 1 914
Аз бих си спретнала сватбата. По-спокойно ще ми е. Както каза една потребителка преди мен - най-сладко се прави бебе по време на медения месец.

# 17
 • Мнения: 91
Точно миналата година бях в този казус. Направихме си сватбата и после почнахме опитите за бебе. И по-добре се оказа така - стана от първия месец и после 2 месеца ми се гадеше до степен да не мога да стана от дивана. Допълнително имаше и други проблеми в първия триместър, та хич нямаше да съм в кондиция и настроение да организирам сватба, да не говорим как щях да изкарам целия ден и колко щях да му се насладя. Та много се радвам, че така направихме - спокойно и много весело си изкарахме сватбата и медения месец и после вече минахме към другия въпрос.

# 18
 • Мнения: 5 834
Не знам какви са тия съвети, които дават някои потребители, изкарахте я дърта, с репродуктивни проблеми и бедна. Като иска сватба, нека си направи. Жената не е уточнила каква сватба иска… пише, че спестяват пари. За някои и 2000 лв са много и трудно се спестяват, пък голяма сватба с 2к трудно ще спретнеш. Не знам защо в упреквате толкова.

Аз бих си направила сватбата, да се организира на спокойно и да не мисля какво ще ми е като бременна булка. Ако повръщам или ме вкарат в болница за задържане.. а идва големият ден, какво ще правя?

На 31 не си престаряла, не си изпускаш шансовете с няколко месеца пазене.

# 19
 • Мнения: 11 960
Сватбата.

Абе само на мен ли ми се струва леко странно да се събира за сватбата, а не за евентуалното бебе?

# 20
 • Citizen of the world
 • Мнения: 4 209
Меденият месец е чудесно време за правене на бебе. И обратно, организация на сватба, докато си бременна или с малко дете си е жива мъка.
Умните дами, дето задават правилата, малко ме подразниха. Наглост е да решавате вместо някой друг кое да му е важно в живота, какво да иска и от какво има нужда. Красивите спомени са не по-малко важни от нова кола, пък са и по-трайни.
+1

# 21
 • Мнения: 16 593
Сватба, ако се искате дори никога да няма бебе. И сте сигурни, че никога няма да има друг човек за никой от вас и никога няма да съжалите, че сте се обвързали точно с този човек.
Така бих посъветвала дъщеря си.

# 22
 • Мнения: 469
И аз съм за бракът на първо място. С опитите за бебе може да се случи така да ви завърти живота, че скоро да не й дойде реда на сватбата, а защо да не се насладиш и на този специален ден? На 31 със сигурност не си престаряла или шансовете ти да са много намалели. А и отлагането не е голямо. За лично спокойствие наистина може междувременно да минеш някой и друг преглед, ако има нещо да го оправяш навреме, докато не си бременна е по-лесно.

# 23
 • София
 • Мнения: 31 228
Изживей си сватбеният момент, емоциите покрай събитието и тогава си правете бебе.
Сега, ако искаш сватба с всичкото салтанати.
Иначе утре подпис, в петък необезопасена любов.

Ако чакате да съберете пари обаче, не знам как я мислите, но…..

# 24
 • Citizen of the world
 • Мнения: 4 209
Изживейте си хубавите моменти покрай сватбата, медения месец и времето само за двамата на макс, преди бременеето и детето.

# 25
 • Мнения: 7 095
Няма значение кое ще е първото, направи го така както искаш (искате). Попитай себе си:  Искам ли първо да се оженя или искам първо да имам бебе? След това чуй и половинката ти какво мисли.

Вече си достатъчно голяма да правиш избори сама, с цялата им отговорност,  не да питаш този или онзи, дори родителите си не трябва да питаш.

# 26
 • София
 • Мнения: 1 991
Ако планирате сватба, бих казала първо нея. Отганизирайте си я, насладете се на емоциите и деня и после действайте за бебе.
Ако мислите обаче, че сте ок да я отложите към момента- значи бебе. Зависи и каква сватба си представяте.

При нас първо беше бебето. Почти на 2г ще е на сватбата. Толкова време ми трябваше да мина на такава вълна, но сме наели агенция. Абсолютно никакво време нямам за организацията с малко дете. А всичко това е и финанси. От друга страна детето ще е част от този ден и за нас това е едно от най-важните неща.
Аз лично не исках да съм бременна булка. Достатъчно тежко и некомфортно ми беше, че да мисля и такова събитие. Насладих се първо на едното, сега се наслаждавам на другото.

# 27
 • Мнения: 233
И аз планирах първо сватбата но решихме да започваме за бебе...и така вече няколко години опити, а през какво преминаваме защото не става, не ми се и говори. Дай Боже на всяка двойка късмета да стане още от първите опити.

# 28
 • Мнения: 6 375
Няма правила. Както за теб е по- добре, така го направи.

# 29
 • Мнения: 1 625
Ще кажа от опит. Бях началото на 8 месец, когато подписвахме.
Причината, датата беше избрана много преди двете чертички.
Не ми беше проблем, но честно казано, възползвах се от пандемията, защото никога не съм искала фанфари, големи емоции със избирането на рокля и разни пияни далечни роднини. Така че, имах си валидната причина да бъдат поканени само най-близките.
Ако ти/вие искате сватба със всичките традиции, емоции и други неща, може би е по-разумно да почакате няколко месеца. Пуснете си изследвания, така че да сте спокойни, това ще си отнеме време и без това.
Никой не може да ти гарантира нищо. Нито, че ще стане веднага, нито че бременността ще е лека и без усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт