Участие на бащата в подготовка за бебето

• 5 251
  • 93
  •   1
Отговори
# 75
Важно е след раждането да е активен. Всеки е различен.

# 76
Заедно с мъжът ми обикаляхме магазините и си набелязвахме всичко като бях в 7 месец и месец преди да родя се купиха всички неща и докато бях в болница всичко беше купено изпрано и подредено. Иначе ми помага в всичко и по форумите четем което не ни е ясно. Първа бременност ми е.

# 77
  • София
Въобще не се примирявайте, ще кажа пък аз. Животът е един и ако ви е важна споделеността на този етап, постарайте се да си я вземете в най-чист и пълен вид. Мъж, който няма потребност да ви прави щастливи, а примирени - не ви трябва.
Аха, то така се заставя някой да направи нещо против волята му.
А даже и да успее, какъв ще е дългосрочният успех на такива взаимоотношения?

# 78
  • волно калдъръмче

То пък една воля ще да е това - да се дърпа на жена си. Да пусне волята в нещо градивно, нали затова е мъж.

Аз нямам против да се примирявате или търпите, щом това ви е важно за взаимотношенията.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 08:35 от Вяра

# 79
  • София
И на мен ми е интересно, ако един мъж трябва да бъде накаран насила да съдейства на жена си и да се включва в семейните занимания, за каква точно връзка говорим?

# 80
Аз пък смятам, че е глупаво да се кара някой насила да прави нещо - да гледа клипчета как се къпе бебе и т.н. ММ не би гледал. Би казал, че надали е толкова сложно, че да са нужни чак клипчета и обучения. И въпреки, че не е прочел нито една статия и не е изгледал нито една клипче, е страхотен баща. Щом се научи да й прави кок за танците, значи може всичко.
Личната й лекарка мен почти не ме познава, защото баща й я водеше основно. Даже и сега ако аз я заведа на лекар ме пита - къде е таткото. Купува дрехи и обувки без проблем. Дори и да ме няма у нас, режима на детето не търпи разруха. Просто може да ме замести по всички параграфи, откакто спрях да кърмя.

# 81
Много си във филма,мило момиче. Недей се втелясва толкова. Сядаш един ден и правиш един хубав списък,сядате да пиете кафе  и казваш Трябва да се купи,това,това засега, другото примерно може да почака. А това с клипчета в ютуб сефте чувам да гледа някой,то като се роди бебето всичко ще се намести. И моя мъж не беше къпал бебе,ама се научи,айде не е копало на лозето. Педиатър се избира 10тина дена преди раждането и е по-добре да а да го избереш,чети,питай за вашия град и квартал. Като се роди бебето той идва вкъщи. Вадиш тетрадката с въпросите и почваш. Радвай се на спокойствие сега,че после вече е трудно.

# 82
Ами радвай се, че ти е позволил да избереш всичко по свой вкус. Дали нямаше да си сърдита, ако се беше запънал, че трябва да се купи нещо, което не харесваш? Клипчета за къпане на бебе?! Хайде по-сериозно. Дори не знаех, че И за такова нещо има клипчета, пусти Ютюб... Няма как мъжът да иска да участва в подготовката по зададена от теб програма, все едно се готви за изпит в университет.

# 83
То бебето ще ги изпита и двамата... Joy

# 84
Затова се мисли преди забременяването. Има различни житейски ситуации, в които може да се види, дори без да се повдига въпроса, какви са разбиранията му за ролята на бащата. Ако смята, че се изчерпва с това да се запише на негово име и да го играе банкомат, няма какво повече да говорим, всеки по пътя си. Няма никаква база за дългосрочни отношения.

Да не уплаша авторката, не говоря за нейния мъж. Той може и да си участва съвсем активно, просто да е по-практичен тип.

# 85
Направо ще ги скъса на изпита, мен ако питаш.😉

# 86
Не само че ще ги скъса, Ами ще ги направи на пух и прах. Wink
Но според мен е до желание, като има желание мъжът ще помага , но според мен насила хубост нестава! Достатъчно възрастна жена да покаже как се къпи малко бебе и после другото е лесно! Blush
Направо ще ги скъса на изпита, мен ако питаш.😉

# 87
Аз не съм си къпала децата като бебета. Нито веднъж. Само ММ - заедно във ваната, всяка вечер от новородени без изключение. Това ми беше "часът на мама" 😁🤣 получава изкъпано и наиграло се бебе и събирах с хавлията за последваща обработка 😊
Не е изгледал ни едно клипче как се случват нещата, но и нямаше нищо общо нашето къпане с общоприетите 😁

# 88
Ама за 10 Мин е тяхното къпане няма нищо сложно. Не виждам смисъл от клипчета в ютуб. На нас майка ми ни показа как се къпи бебе и от там нататък мъжът ми го къпеше докато се възстановява след секциото и след това аз си го поех да го къпя. Simple Smile

# 89
То и 10 няма първият месец — на мивката дупе-мупе, тяло да полееш набръжко и толкоз, че и без туй са шушки и реват от всичко. Ама като се поосефериха след 2рия месец, един час буквално къпане, пличканица и занимавки... Та чааак до 3+ години 😁
После вече сами си се оправяха общо-взето. Но аз самата, признавам си, не съм ги изкъпала и 1/2 път 0-3г. Ни мЪ Я срам... 😬

Общи условия

Активация на акаунт