Участие на бащата в подготовка за бебето

• 5 243
  • 93
  •   1
Отговори
# 90
  • MI
Какво толкова че Gebura гледа клипчета, а ако няма кой да ѝ покажем как се къпЕ бебе?! В болницата най-вероятно няма, ако няма по-възрастни около тях или не иска да стои с дни някой след раждането? Аз съм гледала и хубаво че бях, сами сме се оправяли от ден 1, в болницата не са го къпали че да ми покажат. Rolling Eyes

Въпросът е че не е проблем че и мъжът ѝ не гледа, като му припари на дупето ще се научи. Ако има желание де. Не е никакъв показател че сега не гледа.

# 91
Имах тежка, рискова бременност.Чак в средата на осмият месец се престраших да изпера бебешките неща и изведнъж се замислих, че аз за новородено нищо не знам.
Цялата ми информираност до момента беше за пренатално развитие на плода, схема на лекарствата ми, кое как влияе и кое е съвместимо с останалите, дължина на маточната шийка, риск от преждевременно раждане, все сложни неща, но вече почти непотребни.
По пакета с памперси четох упътването как се слага пелена, набързо се образовах за коликите, за кърменето,  купих и шишенца с биберон, общо взето цял нов свят, но всичко става с пробата и грешката.
Ами моето бебе не харесваше каучукови биберони (много хвалени от останалите), не влезе в употреба и ваничката за къпане, нито всичките техники показани по клиповете. Къпех в началото на чешмата и то без главата, защото горкото бебе се страхуваше от вода и плачеше най-силно в тези моменти.
Та оцеляхме Bowtie, нищо страшно и сложно няма, само безсънието ме измъчи мен, но това е друга тема...

# 92
С първото мъжът ми много се вълнуваше.Четеше разни статии за развитието му и само се радваше колко е пораснал.Всичко избрахме заедно,но и винаги го питах и включвах,обсъждахме разбира се големите покупки и бюджета,защото тъкмо бяхме приключили огромен и пълен ремонт.Дрешки и такива дребни неща не го вълнуваха и до сега само играчки купува самостоятелно и без да го обсъдим,с дрехите никога не е експериментирал.Колкото до клип чета и аз не съм гледала,нито как се къпе,нито масажи,нищо.Прочела бях някоя и друга статия за раждането и това е.И до сега не знам дозировките на лекарствата,просто рядко боледува и при отваряне хвърлям едно око на листовката или каквото е написала педиатърката/аптекарката и се съобразявам.За сметка на това ставаше наравно с мен като се роди.Научихем се на всичко в движение.И памперси е сменял и ам е правил и го къпеше и обличаше ам без проблем. Беше го страх и се притесняваш,но имаше голямо желание да се грижи за него,доста често му спеше на корема като имаше колики.Сега в очакване на второто е доста по безразличен.Единствено за количката си каза мнението защото цвета е по специфичен. Казва ми че изцяло ми се доверява да избера каквото искам и ще ни трябва,сега и бюджета ни не е ограничен,а и съм отначало почти болничен и така си запълвам времето с пазаруване.Нормално е да се притесняваш като първо и да търсиш най доброто,но да знаеш практиката учи най добре.Никакви клипчета или мнения няма да ти помогнат в реалността,просто следвай инстинкта си и го включвай, давай му задачи,съобрази се с неговото мнение.Идете купете нещо заедно,може още да не се е почувствал баща,като се роди и го види ще е друго.

# 93
Съжалявам,но тук заставам в позицията на татито. Не знам,вече може и да си родила,но все пак. Трябва/ше да почиваш,вчесто да се задълбаваш и да искаш да включиш и тати в твойте занимавания. Няма нужда. Повярвай ми,че иска/не иска ще ти помага,защото ще обича детето си повече от теб. И аз така като теб си мислех,ама ТЕ НА 😂. Мойто кисело мъжле работи от П-П от 8до5. След 17:30 е моето време до 20:00,когато съответно къпем бебка храня я,приспивам. Ходя на нокти,къпя се,готвя си,играя си на телефона игри,той се занимава с нея,влючително и събота и неделя. Времето за нас двамата е когато спи на обед и след 21:00. 😂 Трябваше да се наслаждаваш на времето с мъжа ти,защото повярвай ми .. започвате да си липсвате,въпреки че живеете в една къща и спите в едно легло. Не,детето не е тебест,но просто вече нямате това време,което сте имали през тези 9м. Моето малко човече е на 7м и съжалявам,че готвей/чистех и не си почивах,когато бях бременна. Не създавай предпоставки за скандали. Обичайте се,подкрепяйте се и не се хващай като удавник за сламка за дребни неща. Успех в отглеждането на бебока. 🥰
Здравейте,

Въпросът ми е колко участваха мъжете ви в подготовката за бебето и имахте ли някакви методи да ги приобщите към процеса? Също така пускам темата да се оплача и да получа странично мнение Simple Smile

В резюме - с ММ сме заедно от 4 години, бебето е искано, имах две неуспешни бременности миналата и в началото на тази година приключили  начални седмици и най-накрая съм бременна в 9 месец с перспектива за светлото бъдеще.

Моята драма е, че той не участва в подготовката за бебето. Как се развиха нещата- до декември месец не се занимавахме, защото имахме да правим ремонт. След това аз започнах интензивно да чета тук, да пазарувам, да проучвам какво ме очаква по време на раждане и в първите месеци, а той остана в страни от процеса. И двамата ходим на работа, но след нея аз се посвещавам на темата за бебето, а той гледа телевизия. В резултат на което сега съм му сърдита, че е трябвало всичко да избера сама и че не ми е помогнал. Ако го питате него, аз съм много претенциозна и чета твърде много и той и да хареса нещо, няма да го одобря. Което е факт, той ще хареса нещо и ще го вземе без да проучи има ли по-добри/удобни продукти. Ако питате мен, все едно само аз ще ставам родител, дори и да е вярно това за избора на продукти, поне може заедно да гледаме в YouTube клипчета как се къпе новородено, при колко градуса какви лекарства се дават и т.н. Можеше да поеме например намирането на педиатър и да проучи какво да прави, като ми започнат контракциите, абе много неща могат да се научат с гледане и четене, не като се появи бебето да не знаем какво да правим.

Та така, приемам мнения по въпроса аз ли съм крива и емоционална или съм права, че не е посрещнал очакванията ми?

Общи условия

Активация на акаунт