Въпросът ми е колко участваха мъжете ви в подготовката за бебето и имахте ли някакви методи да ги приобщите към процеса? Също така пускам темата да се оплача и да получа странично мнение

В резюме - с ММ сме заедно от 4 години, бебето е искано, имах две неуспешни бременности миналата и в началото на тази година приключили начални седмици и най-накрая съм бременна в 9 месец с перспектива за светлото бъдеще.
Моята драма е, че той не участва в подготовката за бебето. Как се развиха нещата- до декември месец не се занимавахме, защото имахме да правим ремонт. След това аз започнах интензивно да чета тук, да пазарувам, да проучвам какво ме очаква по време на раждане и в първите месеци, а той остана в страни от процеса. И двамата ходим на работа, но след нея аз се посвещавам на темата за бебето, а той гледа телевизия. В резултат на което сега съм му сърдита, че е трябвало всичко да избера сама и че не ми е помогнал. Ако го питате него, аз съм много претенциозна и чета твърде много и той и да хареса нещо, няма да го одобря. Което е факт, той ще хареса нещо и ще го вземе без да проучи има ли по-добри/удобни продукти. Ако питате мен, все едно само аз ще ставам родител, дори и да е вярно това за избора на продукти, поне може заедно да гледаме в YouTube клипчета как се къпе новородено, при колко градуса какви лекарства се дават и т.н. Можеше да поеме например намирането на педиатър и да проучи какво да прави, като ми започнат контракциите, абе много неща могат да се научат с гледане и четене, не като се появи бебето да не знаем какво да правим.
Та така, приемам мнения по въпроса аз ли съм крива и емоционална или съм права, че не е посрещнал очакванията ми?